«Δεν θέλω να δω την Ελλάδα έξω από το ευρώ»

«Δεν θέλω να δω την Ελλάδα έξω από το ευρώ» Facebook Twitter
0

Σε ερώτηση Έλληνα φοιτητή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μουσείο του Βερολίνου απάντησε η Άνκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θέλει να δει την Ελλάδα στην έξοδο του ευρώ γιατί-όπως τόνισε-κάτι τέτοιο θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες».

Δεν παρέλειψε πάντως να στείλει μια ακόμη προειδοποίηση στην Ελλάδα την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τη φράση:  «Δεν θα έχω καμία ανάμειξη αν η Ελλάδα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ.

Στη συνέχεια η Γερμανίδα καγκελάριος σε αυστηρούς τόνους, επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν είχε καμία εναλλακτική λύση πέρα από το να προχωρήσει στις επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

 «Δεν θέλουμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων», είπε. «Τι συμφέρον θα είχε να το κάνουμε αυτό; Θέλουμε όμως να φτάσουμε σε ένα σημείο που η Ελλάδα, με την βοήθεια της Ευρώπης, θα μπορεί να ζήσει με τις δικές της δυνάμεις».

«Κανείς δεν θέλει να επιβάλει στους Ελληνες έξωθεν μεταρρυθμίσεις», κατέληξε η κυρία Μέρκελ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM