Γερμανία: Επίθεση στην κυβέρνηση Σολτς για την αποποινικοποίηση της κάνναβης

Γερμανία: Επίθεση στην κυβέρνηση Σολτς για την αποποινικοποίηση της κάνναβης Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Επικίνδυνο και αφελές χαρακτηρίζουν στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας το κυβερνητικό σχέδιο για την αποποινικοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους.

Σύσσωμη η συντηρητική αντιπολίτευση εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς για το σχέδιο αναφορικά με την αποποινικοποίηση της κάνναβη. Ο Τόρστεν Φράι, στέλεχος του CDU τόνισε ότι «θα απορρίψουμε ξεκάθαρα αυτές τις ανοησίες στην Μπούντεσταγκ που θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες στους νέους». Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται και στο στόχαστρο του CSU.

Γερμανία: Το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της κάνναβης 

Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη προβλέπει να επιτρέπεται η αγορά και κατοχή ως και 25 γραμμαρίων κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους και η καλλιέργεια τριών φυτών κατ’ οίκον, για προσωπική χρήση.

Επιπλέον, θα είναι δυνατή η αγορά κάνναβης από ελεγχόμενες από το κράτος επιχειρήσεις, με τον μέγιστο αριθμό των ορίζεται στις 500 αλλά και την πώληση να επιτρέπεται αποκλειστικά εκεί. Η ελάχιστη ηλικία ένταξης σε αυτές θα είναι τα 18 έτη. 

Η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί πως οι νόμιμες και επιτηρούμενες από το κράτος πωλήσεις κάνναβης δυνητικά θα προστάτευαν την υγεία των νέων και ευρύτερα τη δημόσια υγεία, καθώς θα διακινείται λιγότερη νοθευμένη ή μολυσμένη κάνναβη.

Με πληροφορίες από dpa


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM