Η ΑΑΔΕ ψάχνει φοροφυγάδες μέσω social media

ΑΑΔΕ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν αρχίσει να κάνουν ελέγχους στους φορολογουμένους και μέσω social media, ώστε να εντοπίσουν τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας.

Όπως γίνεται γνωστό από πληροφορίες της ΕΡΤ, σαρώνουν λογαριασμούς στα social media για να εντοπίσουν τυχόν παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και πιθανότητα μη δήλωσης εισοδημάτων.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές εστιάζουν σε αναρτήσεις για τον εντοπισμό παραβάσεων και την επιβολή των σχετικών προστίμων, σε περιπτώσεις εταιρειών «φαντασμάτων».

Από τους έως τώρα ελέγχους, έχουν εντοπιστεί εταιρείες που συστάθηκαν και λειτουργούσαν παράνομα. Ως παράδειγμα αναφέρεται μία φορολογούμενη η οποία πουλούσε χειροποίητα κοσμήματα, χωρίς να έχει νόμιμη εταιρεία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακόμα, υπό εξέταση είναι και αναρτήσεις που δείχνουν πολυτελή διαβίωση, χωρίς ωστόσο να μπορεί αυτή να δικαιολογηθεί από τα δηλωμένα εισοδήματα. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM