Υπ. Παιδείας για την καταγγελία ότι διευθυντής ζήτησε χρήματα από μετανάστες γονείς: «Δεν εντοπίστηκε σχετική αναφορά»

Υπ. Παιδείας για την καταγγελία ότι διευθυντής ζήτησε χρήματα από μετανάστες γονείς: «Δεν εντοπίστηκε σχετική αναφορά» Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε ανακοίνωση όσον αφορά στην καταγγελία για διευθυντή σχολείου που φέρεται να ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες γονείς, για το στεφάνι που θα κατέθετε η κόρη τους. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του Στράτου Φαναρά, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Metron Analysis, η μαθήτρια κληρώθηκε για να καταθέσει το στεφάνι για την 28η Οκτωβρίου, αλλά ο διευθυντής ζήτησε να καταβάλει το προαναφερθέν ποσό. Ωστόσο, οι γονείς προτίμησαν να φτιάξουν μόνοι τους ένα στεφάνι, το οποίο και κατέθεσε η μαθήτρια.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση επισημαίνοντας πως υπήρξε διερεύνηση αλλά «δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία».

«Μετά από ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το υπουργείο παιδείας προέβη άμεσα στη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού αλλά δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία» αναφέρθηκε, ειδικότερα, στην ανακοίνωση. 

«Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία με τον αναφέροντα το περιστατικό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ουδεμία πληροφορία δόθηκε για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού. Εφόσον δοθεί οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο για την εν λόγω αναφορά, θα κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες. Το υπουργείο Παιδείας αγωνίζεται καθημερινά για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, το οποίο παρέχει σε όλες και όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση» συμπληρώθηκε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM