Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: «Ο άνδρας μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν», είπε η Βικτώρια Καρύδα

Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: «Ο άνδρας μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν», είπε η Βικτώρια Καρύδα Facebook Twitter
Η Βικτώρια Καρύδα. Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί στις 12 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Το θύμα είχε δεχθεί πυρά από εννιάρι πιστόλι, την ώρα που πλησίαζε το αυτοκίνητό του. Ο δράστης, όταν ο 46χρονος προσπάθησε να διαφύγει, τον ακολούθησε και του έριξε την χαριστική βολή. Η δολοφονία είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Οι κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία είναι αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής, με τον μικρότερο σε ηλικία, 34 ετών, καταδικασμένο πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη ως δράστη της δολοφονίας και τον 38χρονο αδελφό του καταδικασμένο σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια.

Ενώπιον του Εφετείου, οι δύο αδελφοί σήμερα αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν από το πρωί η χήρα του επιχειρηματία, Βικτωρία Καρύδα, η οποία είναι η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε για την δολοφονία του συζύγου της.

Με την έναρξη της δίκης η πολιτική αγωγή ανέφερε στο δικαστήριο ότι έχει υποβάλλει αίτημα στις αρμόδιες αρχές των φυλακών Κορυδαλλού, την ΕΛΑΣ και την Europol ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες δολοφονίας βασικού μάρτυρα της υπόθεσης, ο οποίος, σύμφωνα με την πλευρά της οικογένειας του θύματος, δολοφονήθηκε λίγο πριν την προηγούμενη δίκη.

Στην κατάθεση της η κ. Καρύδα είπε ότι από το υλικό κάμερας που κατέγραψε το έγκλημα, αναγνωρίζει τον πρώτο κατηγορούμενο ως τον δράστη του εγκλήματος: «Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί αλλά τον πυροβόλησαν ξανά. Ο άντρας μου τον έβλεπε συχνά όπου πήγαινε τον κατηγορούμενο. Το έλεγε και σε ένα φίλο του...εκείνη την ημέρα πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρίας σεκιούριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρό του. Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα και ένα smart με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε», ανέφερε κλαίγοντας η μάρτυρας.

Όταν ρωτήθηκε από την υπεράσπιση για δημοσιεύματα σε εφημερίδα της Αυστραλίας, όπου ζούσε ο 46χρονος πριν έρθει στην Ελλάδα, που τον χαρακτήριζαν «γκάνγκστερ», η κ. Καρύδα απάντησε ότι ο σύζυγός της «ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Ο σύζυγός μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες, μεταξύ αυτών και ένας υπάλληλος ξενοδοχείου στη Γλυφάδα, που δήλωσε ότι είδε τα δύο αδέλφια να ζητούν δωμάτιο. Είπε επίσης πως δεν του είχαν φανεί τουρίστες, ενώ κατέθεσε πως δεν θυμάται αν είδε να έχουν αποσκευές μαζί τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM