4 sci-fi σειρές για το binge-watching του Σαββατοκύριακου από την COSMOTE TV

4 sci-fi σειρές για το binge-watching του Σαββατοκύριακου από την COSMOTE TV Facebook Twitter
0
 

Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και οι συνήθειές μας αλλάζουν – σταδιακά, περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ξαναπαίρνουμε τη θέση μας στον αναπαυτικό καναπέ και επιστρέφουμε στις αγαπημένες μας σειρές και ταινίες. Κι ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας για να μπούμε σε πρόγραμμα.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που οι σειρές επιστημονικής φαντασίας άρχισαν να κερδίζουν έδαφος, όμως βλέπουμε διαρκώς να κυκλοφορούν όλο και μεγαλύτερες παραγωγές. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς ξεχωρίσαμε 4 sci-fi τίτλους από την COSMOTE TV, για το απόλυτο binge-watching του Σαββατοκύριακου.

Halo

4 sci-fi σειρές για το binge-watching του Σαββατοκύριακου από την COSMOTE TV Facebook Twitter

Η δημοφιλής σειρά βιντεοπαιχνιδιών μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από τον παραγωγό των Fear the Walking Dead, Homecoming και Brave New World, με Executive Producer τον Steven Spielberg. Στην τηλεοπτική εκδοχή του Halo, ένας εξελιγμένος υπερστρατιώτης αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο της ανθρωπότητας του 26ου αιώνα απέναντι σε μια ολέθρια εξωγήινη απειλή. Δεν λείπουν οι χαρακτήρες που έχουμε ήδη ξεχωρίσει, Master Chief και Cortana, ενώ πρωταγωνιστούν oι Pablo Schreiber, η Natascha McElhone και η Jen Taylor, η επίσημη φωνή της Cortana στο original video game.

Ολόκληρη η σειρά είναι διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV, ενώ έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» για 2η σεζόν.

Resident Alien

4 sci-fi σειρές για το binge-watching του Σαββατοκύριακου από την COSMOTE TV Facebook Twitter

Βασισμένο στην ομώνυμη σειρά κόμικ, το Resident Alien επιστρέφει για δεύτερη σεζόν, με τις περιπέτειες του εξωγήινου Harry που βλέπει τα σχέδια του για την ολική καταστροφή της Γης να ανατρέπονται, όταν ανακαλύπτει την καλοσύνη και τις έντονες συναισθηματικές εκφάνσεις του ανθρώπινου είδους.

Ολόκληρη η σειρά είναι διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

«Φαινόμενο της ποπ κουλτούρας», «σημείο σταθμός του σινεμά και της τηλεόραση» - ο λόγος για το Star Trek, που βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα τον Σεπτέμβριο του 1966 και, μέχρι τώρα, μετρά 12 σειρές και 13 ταινίες.

Έγινε τηλεοπτικό cult χάρη στον Gene Roddenberry, αναγεννήθηκε με τον Alex Kurtzman και η φετινή χρονιά του έχει χαρακτηριστεί «χρυσή» από πολλούς – πρόκειται, άλλωστε, για την πρώτη φορά που φτάνει στην κορυφή από το 1996. Τότε ήταν που κυκλοφόρησε το Star Trek: First Contact, το έργο που οι φαν του franchise, οι γνωστοί Trekkies,  έχουν καθιερώσει ως το καλύτερο της «Νέας Γενιάς», η οποία αντικατέστησε το αρχικό cast με εκείνο του 1994.

Δε θα μπορούσαν, λοιπόν, να λείπουν τα παρακάτω από τη λίστα:

Star Trek: Strange New Worlds

4 sci-fi σειρές για το binge-watching του Σαββατοκύριακου από την COSMOTE TV Facebook Twitter

Η υπόθεση του Strange New Worlds εκτυλίσσεται δέκα χρόνια πριν ο Captain Kirk επιβιβαστεί στο U.S.S. Enterprise. H συνέχεια του δημοφιλούς franchise, στην Strange Worlds εκδοχή του, ακολουθεί τις περιπέτειες του κυβερνήτη Christopher Pike καθώς καθοδηγεί το πλήρωμα του θρυλικού διαστημοπλοίου, στη θαρραλέα αποστολή του να ανακαλύψει νέους κόσμους σε αχαρτογράφητες, πιθανώς αφιλόξενες, περιοχές του Διαστήματος και απόκοσμους γαλαξίες. 

Στην σειρά συμμετέχουν γνώριμοι χαρακτήρες από την 2η σεζόν του Stat Trek: Discovery, ανάμεσά τους οι Anson Mount ως Captain Christopher Pike, Rebecca Romijn ως Number One και Ethan Peck στο ρόλο του Spock.

Ολόκληρη η σειρά είναι διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Star Trek: Discovery

4 sci-fi σειρές για το binge-watching του Σαββατοκύριακου από την COSMOTE TV Facebook Twitter

Δέκα χρόνια πριν από τον Kirk, τον Doctor Spock και το Enterprise, το πανίσχυρο διαστημόπλοιο USS Discovery και το πλήρωμα του, ανακαλύπτουν νέους συναρπαστικούς κόσμους και εξωγήινες μορφές ζωής που κρύβουν μέσα τους εκπλήξεις, απειλές αλλά και ψήγματα πολύτιμης γνώσης.

Πρωταγωνιστούν: Sonequa Martin-Green (The Walking Dead), Doug Jones (The Shape of Water), και η υποψήφια για Bafta Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon - 007: Tomorrow Never Dies)

H σειρά, η οποία έχει κερδίσει 2 Emmys και έχει συλλέξει συλλέξει συνολικά 18 βραβεία , ανάμεσά τους κι εκείνο Καλύτερης Σειράς Επιστημονικής Φαντασίας, είναι διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Οθόνες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Boy

Οθόνες / The Boy: «Δεν χαίρομαι όταν κυκλοφορεί μια ταινία μου, περισσότερο φοβάμαι»

Στο «Πολύδροσο» η σχέση μάνας και κόρης γίνεται ο καμβάς για μια ιστορία υπερβολικής αγάπης και τρυφερότητας, με ιμπρεσιονιστικά χρώματα και «παραμυθένια» μουσική. Παρότι μισεί τις συνεντεύξεις, μας μίλησε για τη νέα του ταινία.
M. HULOT
Ένα στα γρήγορα με την Taylor Swift

Pulp Fiction / Ένα στα γρήγορα με την Taylor Swift

Τη στιγμή που οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι, ο Μπάιντεν χιουμοριστικά και ο Τραμπ απειλητικά, επικαλούνται την προτίμησή της για να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι των προεδρικών εκλογών, η Τέιλορ Σουίφτ ξεφουρνίζει ένα ακόμα μουσικό ημερολόγιο με επικάλυψη μελαγχολικής εκδίκησης έναντι των πρώην της και την ίδια synthpop μονοτονία που επιμένει να σπάει ρεκόρ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

The Review / «Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, κριτικός στο Αθηνόραμα, αναλύουν τη νέα ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ, που μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες και τρομάζει τους Αμερικανούς θεατές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου μιλούν για την αγαπημένη εκπομπή των booklovers

Οθόνες / «Βιβλιοβούλιο»: Μια διόλου σοβαροφανής τηλεοπτική εκπομπή για το βιβλίο

Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου ήταν κάποτε «ανταγωνιστές». Και πια κάνουν μαζί την αγαπημένη εκπομπή των βιβλιόφιλων, τη μοναδική που υπάρχει για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση, που επικεντρώνεται στη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή και έχει καταφέρει να είναι ευχάριστη και ενημερωτική.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μην ανοίγεις την πόρτα

Οθόνες / «Μην ανοίγεις την πόρτα»: Το χειροποίητο αλλά καθόλου ερασιτεχνικό θρίλερ των Unboxholics

Η πρώτη τους ταινία είναι λογικό να αποτελεί τη συνισταμένη των επιρροών τους αλλά και τόσο παρήγορο να συνορεύει με ένα λιντσικό σύμπαν ψυχολογικού θρίλερ, αντί να αναπαράγει απότομες τρομάρες και δωρεάν ανατριχίλες. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία  στη μνήμη

Daily / The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία στη μνήμη

Σατιρικό δράμα και περιπέτεια κατασκοπίας συγχρόνως, η νέα φιλόδοξη σειρά του HBO διαθέτει, ανάμεσα στα άλλα σημαντικά της ατού, τον Παρκ Τσαν-γουκ στη σκηνοθεσία και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε τέσσερις διαφορετικούς ρόλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τελικά, είναι ο Τομ Ρίπλεϊ γκέι; 

Βιβλίο / Τελικά, είναι γκέι ο Τομ Ρίπλεϊ;

Το ερώτημα έχει τη σημασία του. Η δολοφονία του Ντίκι Γκρίνλιφ από τον Ρίπλεϊ, η πιο συγκλονιστική από τις πολλές δολοφονίες που διαπράττει σε βάθος χρόνου ο χαρακτήρας, είναι και η πιο περίπλοκη επειδή είναι συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητά του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Pulp Fiction / Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Ο Κόπολα πούλησε τα φημισμένα αμπέλια του και σκάρωσε ένα από τα ακριβότερα στοιχήματα στην ιστορία του σινεμά. Όμως, το Φεστιβάλ Καννών των auteurs και των κινηματογραφιστών αιχμής έχει τόση ανάγκη τους καταξιωμένους δημιουργούς μιας αλλοτινής εποχής;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιώργος Αρβανίτης: «Έλεγα "είμαι καλύτερος" και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Αρβανίτης: «Πείσμωνα για να γίνω ο καλύτερος και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Από μια νιότη γεμάτη αντιξοότητες, ο τροχός για εκείνον γύρισε, η ζωή του στράφηκε στο φως και έγινε βιβλίο. Η Ευρώπη τον ανακάλυψε από τις ταινίες του Αγγελόπουλου, στις ιστορίες του πρωταγωνιστούν ο Φίνος, ο Μαστρογιάνι και ο Κουροσάβα. Ο πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας που ήταν «πάντα την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος» είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Εμφύλιος πόλεμος

Οθόνες / «Εμφύλιος πόλεμος»: Μυθοπλαστική εικασία ή ρεαλιστικό σενάριο;

Με μια φιλμογραφία γεμάτη ζόμπι, κλώνους και αποκυήματα φαντασίας, αυτή είναι η λιγότερο αλληγορική ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ που επιλέγει να μην εξηγήσει τις αιτίες του διχασμού, επιμένει σε μια πολιτική ασάφεια και δεν κατονομάζει τον Τραμπ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ