Πακιστάν: Δύο αδελφές δολοφονήθηκαν στο Γκουτζράτ -«Έγκλημα τιμής», λέει η αστυνομία

Διαμαρτυρία Πακιστάν Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η πακιστανική αστυνομία ερευνά τις δολοφονίες δύο αδελφών ισπανικής και πακιστανικής καταγωγής, οι οποίες πιστεύεται ότι έπεσαν θύματα «εγκλήματος τιμής».

Οι αρχές της πόλης Γκουτζράτ, στο ανατολικό Πακιστάν, έχουν ξεκινήσει έρευνες για τους φόνους της Ανίσα Αμπάς, 24 ετών και της Αρούτζ Αμπάς, 21 ετών. Οι δύο νεαρές γυναίκες ήθελαν να χωρίσουν από τους Πακιστανούς συζύγους τους και βρίσκονταν στην Ισπανία. Επέστρεψαν το Γκουτζράτ όπου τις στραγγάλισαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ναουμάν Χάσαν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η οικογένεια επινόησε μια ιστορία για να τις πείσει να έρθουν για λίγες ημέρες στο Πακιστάν. Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για μια περίπτωση εγκλήματος τιμής (…) αλλά η έρευνα συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Οι σύζυγοι των δύο γυναικών, που ήταν ταυτόχρονα και εξάδελφοί τους, τις πίεζαν να τους βοηθήσουν να μεταναστεύσουν στην Ισπανία.

Επτά μέλη της οικογένειας των δύο αδελφών καταζητούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακισταν, πέρσι διαπράχθηκαν περισσότερα από 450 «εγκλήματα τιμής» στη χώρα. Μερικές φορές στοχοποιούνται άνδρες, όμως τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες. Σε πολλές περιπτώσεις εξάλλου, τα εγκλήματα δεν καταγγέλλονται στις αρχές.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM