Ολλανδία: Διόρισαν επίτροπο #MeToo μετά από νέο κύμα υποθέσεων σεξουαλικής επίθεσης

Δρόμος στο Άμστερνταμ Facebook Twitter
Ruben Hanssen on Unsplash
0

Φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης αποκαλύπτονται στην Ολλανδία, με την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η ολλανδική κυβέρνηση διόρισε, την Τρίτη, τη Μαριέτ Χάμερ ως επίτροπο για την καταπολέμηση της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της σεξουαλικής βίας. Ο νέος ρόλος της ανατέθηκε για να καταρτίσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς και της σεξουαλικής βίας.

Η Χάμερ, η οποία είναι η πρόεδρος του Κοινωνικού Οικονομικού Συμβουλίου - ένα κυβερνητικό συμβουλευτικό συμβούλιο - και πρώην βουλευτής του Εργατικού Κόμματος (PvdA), είπε ότι αναμένει αύξηση του αριθμού των αναφορών «καθώς ξεκινάμε συζητήσεις για παραβατική συμπεριφορά». «Σε άλλες χώρες όπου έχει ήδη ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση, βλέπετε αυτούς τους αριθμούς να αυξάνονται πρώτα και μετά να μειώνονται», είπε σε συνέντευξή της σε ολλανδικά μέσα.

Όταν το κίνημα #MeToo ξεκίνησε στην Ολλανδία το 2017, «υπήρξε πολλή οργή, αλλά δεν προχώρησε περισσότερο», είπε ο Willy van Berlo, διευθυντής προγράμματος στο Rutgers, έναν ολλανδικό ερευνητικό οργανισμό που υποστηρίζει τους νέους για τη σεξουαλική υγεία και τα δικαιώματα στην Ολλανδία και σε όλο τον κόσμο.

Η αύξηση των νέων καταγγελιών πυροδοτήθηκε από ντοκιμαντέρ στο YouTube σχετικά με τον σεξουαλικό εκφοβισμό και την κακοποίηση στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου ταλέντων «The Voice of Holland», το οποίο περιείχε μια μακρά λίστα ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση, ακατάλληλα σχόλια και ακόμη και ένα περιστατικό βιασμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σεξουαλική κακοποίηση γίνεται πρωτοσέλιδο στην Ολλανδία. Ένας γνωστός Ολλανδός διευθυντής κάστινγκ κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση το 2017, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις και στον κόσμο του αθλητισμού και της πολιτικής. Όμως κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν είχε τόση απήχηση όσο το σκάνδαλο «The Voice of Holland», σύμφωνα με τον Freek Walther, εκπαιδευτή συμβούλων, εν μέρει επειδή αυτή η υπόθεση ενέπλεξε μερικές από τις πιο γνωστές διασημότητες της Ολλανδίας.
 

Με πληροφορίες Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Πανεθνική απεργία σήμερα στη χώρα - Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα αντί να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

Διεθνή / Σερβία: Βίαιες διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Σερβία από τον Νοέμβριο, μετά το δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM