LIVE!

Ταξίδι σε κάψουλα με 1.078 χλμ./ώρα: Το φουτουριστικό «τρένο» που σχεδιάζει η Virgin

Ταξιδεύοντας με τις κάψουλες επιβατών ενός φουτουριστικού τρένου Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / Virgin Hyperloop
0

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Virgin Hyperloop ένα νέο βίντεο, παρουσιάζοντας τα σχέδιά της για ένα σύστημα μεταφοράς, που θα επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδεύουν μέσα σε μία κάψουλα, που κινείται με ταχύτητες που θα αγγίζουν ακόμα και τα 1.078 χλμ./ώρα.

Το νέο σύστημα θα «θέσει τα πρότυπα για τα ταξίδια του 21ου αιώνα», καθώς θα επιτρέψει στους επιβάτες της κάψουλας να ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών.

Το φουτουριστικό τρένο διαθέτει μία σειρά από κάψουλες που κινούνται μέσα σε σήραγγες, υπό συνθήκες σχεδόν κενού, όπως μεταδίδει το CNN.

Μία άλλη μεγάλη διαφορά κάνει όμως το φουτουριστικό τρένο μοναδικό. Οι κάψουλες θα κινούνται ανεξάρτητα η μία από την άλλη, και όχι συνδεδεμένα, όπως συμβαίνει στα βαγόνια των τρένων. Αυτό σημαίνει πως οι κάψουλες θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται μεμονωμένα σε στατικές διαδρομές, όπως κινούνται τα οχήματα σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξηγεί, η εταιρεία, το σύστημα θα μπορεί να μεταφέρει «δεκάδες χιλιάδες επιβάτες ανά ώρα, ανά κατεύθυνση».

Τα προβλήματα

Τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία ολοκλήρωσε την πρώτη της επανδρωμένη δοκιμή. Είχαν προηγηθεί περισσότερες από 400 δοκιμές χωρίς επιβαίνοντες.

Στην πρώτη επανδρωμένη δοκιμή η ταχύτητα που κατάφερε να αναπτύξει η κάψουλα ήταν μόλις 160 χιλιόμετρα ανά ώρα.  Η εταιρεία υποστήριξε πως η πίστα που έγινε η δοκιμή είχε μόνο 500 μέτρα μήκος, με αποτέλεσμα, να μην επιτρέψει στην κάψουλα να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα.

Σύμφωνα με τον Marcelo Blumenfeld, βιομηχανικό συνεργάτη για την εισαγωγή καινοτομίας στο Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης Σιδηροδρόμων του Μπέρμιγχαμ, στην Αγγλία, η εταιρεία έχει ακόμα πολύ δρόμο προκειμένου να αναπτύξει το σύστημα που παρουσιάζει στο βίντεο. «Δεν είναι εφικτό τώρα», δήλωσε στο CNN, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχουν ιδέα πώς και πότε θα μπορούσε ένα τέτοιο πρότζεκτ να υλοποιηθεί.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM