Λ. Ποσειδώνος: Έτοιμες οι κάμερες παρακολούθησης για παραβιάσεις του «κόκκινου»

Λ. Ποσειδώνος: Έτοιμες οι κάμερες παρακολούθησης για παραβιάσεις του «κόκκινου» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
0

Από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής, τη δοκιμαστική λειτουργία του πρώτου συστήματος εντοπισμού παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη. 

Πρόκειται μία πολυσύχναστη οδική αρτηρία, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας, αλλά και της ΕΛ.ΑΣ., παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις.

Η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων θα ολοκληρωθεί σύντομα, προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν προς χρήση από την Ελληνική Αστυνομία.

Με αφορμή της έναρξης της εφαρμογής, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη, μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων.

«Οι πρώτες κάμερες είναι ήδη σε λειτουργία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση, αφού πρώτα φυσικά ολοκληρωθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από τη διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής» ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ύφεση η φωτιά στην Ανατολική Αττική: Μεγάλη καταστροφή και καμένα σπίτια

Ελλάδα / Σε ύφεση η φωτιά στην Ανατολική Αττική: Μεγάλη καταστροφή και καμένα σπίτια

Η φωτιά στην Κερατέα, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και εξαπλώθηκε σε πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής, άφησε πίσω της έναν νεκρό, κατεστραμμένες κατοικίες, περιουσίες, αγροτικές και δασικές εκτάσεις
LIFO NEWSROOM