Street food στην καλύτερη εκδοχή του

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter
Πιάτο με κεμπάπια Φλώρινας από τον Πρίγκηπα.
0

Πρίγκιπας street food restaurant

Η απογευματινή στάση μετά το μπάνιο για εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις.

Η Βόρεια Ελλάδα μεταφέρεται στα νότια προάστια μέσα από τις γεύσεις του Πρίγκιπα, που πολύ καλά γνωρίζεις από τα Εξάρχεια. Οι εκλεκτές επιλογές του μενού που ακολουθούν την αρχή #farmtotable περιλαμβάνουν βουβαλίσιο κρέας, μαύρο χοίρο, προβατίνα Ελασσόνας ή το εκπληκτικό λουκάνικο Τζουμαγιάς, που έρχεται από την ομώνυμη περιοχή των Σερρών. Προτάσεις που πρέπει να τις δοκιμάσεις όλες για να νιώσεις το γευστικό μεγαλείο της Ελλάδας, είτε διαλέξεις την εκδοχή της μερίδας είτε του τυλιχτού.

Στα new entries θα βρεις το μπέργκερ προβατίνας, που αλλάζει τη γεύση αυτής της κατηγορίας street food με την ξεχωριστή γεύση του. Δίπλα στα κρέατα ο Πρίγκιπας έχει να σου προσφέρει φιλέτο χέλι Ιωαννίνων και πέστροφα από τις πηγές του Λούρου, που καπνίζονται σε ειδικό καπνιστήρι και γίνονται εξαιρετικά πιάτα, αλλά και σαλάτες που κάνουν φέτος την εμφάνισή τους στον κατάλογο.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

Στα must-try η φακοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα, μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης, άκρως καλοκαιρινή και ιδιαίτερη, όπως άλλωστε όλα τα ορεκτικά του Πρίγκιπα, που έχουν εμπλουτιστεί με νέες συνταγές.

Ιδανική απογευματινή στάση μετά το μπάνιο –εκείνη τη στιγμή που θέλεις οπωσδήποτε να απολαύσεις χορταστικές και νόστιμες γεύσεις– ο Πρίγκιπας του Αλίμου, που βρίσκεται πάνω στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ακριβώς έξω από τη στάση του μετρό, για να σου προσφέρει αυθεντικές ελληνικές νοστιμιές σε ένα δροσερό περιβάλλον. Αλλά και οι βραδινές καλοκαιρινές βόλτες σε οδηγούν στο ίδιο σημείο, για να ζήσεις μια εμπειρία γεύσης που θα θυμάσαι για καιρό. Αν, πάλι, προτιμάς να απολαύσεις τις πριγκιπικές προτάσεις σπίτι σου, το delivery του Αλίμου έρχεται σ’ εσένα, αφού καλύπτει τις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, του Ελληνικού, του Αγίου Δημητρίου και του Αλίμου.

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 560, Άλιμος, 211 182 4242, Facebook: Πρίγκιπας Streetfood Άλιμος, Instagram: prigkipas.alimos, Καλοκαιρινό ωράριο Αλίμου: 18:00-01:00 // Εξάρχεια: Χαριλάου Τρικουπη 23, 211 4050070, Facebook: Πρίγκιπας Streetfood Εξάρχεια, Instagram: prigkipas.exarcheia, Καθημερινά ανοιχτά 12:00-01:00.

Διανομή με Wolt, Efood και Box

Jailbirds

Εγκληματικά νόστιμο street food για το σπίτι.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

To Jailbirds είναι ένα σχέδιο που καταστρώθηκε εν μέσω καραντίνας. Ένα pop-up delivery concept που θα λατρέψουν οι φαν του κοτόπουλου και όχι μόνο, αφού η ιδέα είναι «εγκληματικά» καλή και οι γεύσεις «ένοχες» για τη νοστιμιά τους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε wings, chicken fingers ή crispy chicken bites και να ορίσεις το μέγεθος και τη σος στην οποία θα βουτήξεις το τρυφερό κρέας, ανάμεσα στις δώδεκα συνταγές που προτείνει το Jailbirds.

Ανάμεσα στις πιο «ένοχες» απολαύσεις θα βρεις τα Chicken Bombs. Εντυπωσιακά, «καντινιώτικα» σάντουιτς με παναρισμένο κοτόπουλο στη βάση τους και διαφορετικούς συνδυασμούς, για να επιλέξεις αυτόν που θα σε παρασύρει στα δεσμά του.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

Το Cheesy Bomb, με λιωμένο τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg και μαγιονέζα, είναι must try, ενώ στο Pepperoni Pizza Bomb θα βρεις μια spicy pizza «κρυμμένη» σε ένα Chicken Bomb με τραγανά φιλετάκια κοτόπουλου!

Στο Jailbirds, που έχει βρει κρησφύγετο στις κουζίνες των TGI Fridays, κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους new entries, ώστε να ολοκληρώσουν το έγκλημα της απόλυτης street food γεύσης!

Facebook: Jailbirds Chicken, Instagram: jailbirdschickengr 

Φολκ

O σεφ Πάνος Σιαφάκας επιστέφει στα Ιωάννινα και αφηγείται γευστικές ιστορίες του τόπου του.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter
Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

Το Φolk αφηγείται ιστορίες. Ιστορίες πολιτισμού σε μια γωνιά της Ελλάδας που έχει τη δική της παράδοση. Στον πεζόδρομο Ζάππα, στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, ο σεφ Πάνος Σιαφάκας δημιουργεί ένα στριτφουντάδικο απελευθερωμένο από τις συμβάσεις της γκουρμέ μαγειρικής, προτείνοντας γεύσεις που συνδέονται με αναμνήσεις, βιώματα, μυρωδιές – όλα αυτά τα «συστατικά» που και ο ίδιος βίωσε δίπλα στη γιαγιά του, την Ελένη, και τη μαγειρική της.

Μετά από δεκαετή εμπειρία σε ξενοδοχεία της Αθήνας, ο Πάνος επέστρεψε στην πόλη του για βρεθεί εκεί όπου εξαρχής ήθελε να είναι: στον δρόμο, πίσω από έναν πάγκο και σε επαφή με τον κόσμο. Τολμηρός και αντισυμβατικός μάγειρας, αναζητά την επικοινωνία με τους ανθρώπους και το άμεσο feedback. Στόχος του –κι αυτό δεν επιτυγχάνεται μέσα σε μια κλειστή κουζίνα– είναι να προωθήσει τις ηπειρώτικες γεύσεις και να πείσει, πάνω απ’ όλα, τους ίδιους τους Ηπειρώτες για το πώς τα τοπικά προϊόντα μπορούν να έχουν μια θέση στον γαστρονομικό χάρτη.

Ανάμεσα στις δημιουργίες του μενού θα βρεις από μπέργκερ πατάτας με λιαστή ντομάτα, κέτσαπ με βασιλικό, σπαράγγια σχάρας και ρόκα και μπέργκερ φάβας με καραμελωμένο κρεμμύδι, σάλτσα πιπεριάς και μαρούλι, μέχρι μπέργκερ με κεμπάπ πρόβειο, ποπκόρν μπέικον και γουακαμόλε τσίπουρο ή φιλέτο rib eye μοσχαρίσιο με τυρί κασκαβάλ, μαγιονέζα Φolk, ρόκα και ντομάτα.

Το Φolk, που έκλεισε πρόσφατα έναν χρόνο ζωής, αντιπροσωπεύει την παράδοση, τη γαστρονομία ενός τόπου, την επαφή με τον κόσμο και τα τοπικά προϊόντα, όπως τα τυριά, η προβατίνα, η πέστροφα, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, τα χόρτα. Άλλωστε, όπως λέει ο ίδιος ο σεφ, «γαστρονομία είναι να παίρνεις την πρώτη ύλη και να την αναδεικνύεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Και η Ήπειρος έχει πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη ύλη».

Ζάππα 3, ιστορικό κέντρο, Ιωάννινα, 2651 078688, Facebook: Φolk, Instagram: folk_street_food 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ