Τη δροσιά τους να 'χεις! 4 νέοι μουσικοί του Athens Music Week στο σιντριβάνι της Νέας Σμύρνης

Atomic Love!  Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO
0

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Athens Music Week παρουσιάζει τον Ιούνιο ένα πλούσιο πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα είδη μουσικής και όλες τις νέες μουσικές τάσεις που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Βέβαια, λόγω της πανδημίας έρχεται με την υβριδική μορφή του, καθώς οι περισσότερες εκδηλώσεις και τα showcases θα γίνουν διαδικτυακά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει και μια ζωντανή συναυλία που θα κλείσει το πρόγραμμα. Σε αυτό συμμετέχουν 19 καλλιτέχνες από 10 διαφορετικές χώρες.

Για πέντε ημέρες, από τις 22 έως τις 26 του μήνα, o επισκέπτης/θεατής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ομιλίες, παρουσιάσεις, showcases αλλά και να συμμετάσχει σε σεμινάρια στο πλαίσιο του AMW Conference. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κάνει εγγραφή δωρεάν για να μπορέσει να παρακολουθήσει το online networking event, διαλέξεις και συζητήσεις για το πώς λειτουργεί η μουσική βιομηχανία και όλες τις τελευταίες εξελίξεις που συμβαίνουν στον χώρο.

Έτσι, θα υπάρχουν πάνελ με ειδικούς καλεσμένους όπου θα γίνονται συζητήσεις για το ελληνικό χιπ-χοπ, τις συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ την εποχή του Covid-19, τις ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες, το Blockchain, το Spotify, το Kickstarter, το online ραδιόφωνο, τον ρόλο των γυναικών στη μουσική, τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών κ.ά.

Για πέντε ημέρες, από τις 22 έως τις 26 του μήνα, o επισκέπτης/θεατής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ομιλίες, παρουσιάσεις, showcases αλλά και να συμμετάσχει σε σεμινάρια στο πλαίσιο του AMW Conference.

Ένας από τους σημαντικότερους ομιλητές είναι ο κορυφαίος σαξοφωνίστας Shabaka Hutchings, που θα μιλήσει για την έκρηξη της βρετανικής τζαζ σκηνής την τελευταία πενταετία.

Στα showcases την Τρίτη 22 Ιουνίου θα εμφανιστούν οι Marva von Theo (GR), [LEAK] (DE), Ikaru (TR) και Saske (GR).

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, οι IBERI (GE), badfocus (CZ), BAiLDSA (GR), John Wolfhooker (CZ) και ORGAZMA (GR).

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου, οι Puuluup (EE), WERA (GR), Dysanatolia (GR), Kit Kido (GR) και Mongooz and the Magnet (HU).

Tην Παρασκευή 25 Ιουνίου, οι NAKED (RS), Johnny Labelle (GR), FUNKorporation (RO), Baris Demirel ft. Da Poet (TR), OCEANDVST (GR).

Τέλος, το Σάββατο 26 Ιουνίου στη σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων θα ανέβουν ο Good Job Nicky (στην πρώτη του ζωντανή εμφάνιση), οι Atomic Love και ο Solmeister.

Athens Music Week: 4 Νέοι Μουσικοί Facebook Twitter
Kit Kido, Solmeister, Atomic Love! Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Atomic Love! 

Η Εύα Βασιλονικολού είναι η φωνή των Atomic Love!, ενός dream pop τρίο που συμπληρώνουν oι Πάνος Λιάπης (κιθάρα) και Παύλος Μόρφης (πλήκτρα). Το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Vol/1» κυκλοφόρησε μέσα στο 2021 και αμέσως ξεχώρισαν με τον σύγχρονο, άλλοτε ψυχεδελικό και άλλοτε σκοτεινό ήχο τους, που παραπέμπει στην Björk, τους Radiohead, τους London Grammar, αλλά και τους Portishead και Florence and the Machine. Θα ανέβουν κι αυτοί στο main stage της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων για μια ζωντανή εμφάνιση το Σάββατο 26 Ιουνίου. 

Saske

Saske Facebook Twitter
Saske. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Ένας από τους νεότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής χιπ-χοπ σκηνής, στα 23 του μετράει ήδη μια πενταετία στο ραπ game. Καθιερώθηκε με κομμάτια όπως τα πλατινένια «Ξέρω Μάνα» και «Cyan», ενώ το «Saskepticism vol. 1», το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του, έγινε χρυσό. Αν και έχει κλασικές επιρροές, δεν φοβάται να πειραματίζεται με την ατμοσφαιρική ηλεκτρονική ποπ, όπως στο εξαιρετικό «Spaceman» (που ένα sample του μάλιστα δανείστηκε πρόσφατα ο Βρετανός ράπερ slowthai), γι’ αυτό δεν μπορείς να τον κατατάξεις απόλυτα σε καμία κατηγορία ή υποείδος της ραπ. Αυτήν τη στιγμή ετοιμάζει το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ. Θα είναι ένα από τα showcases την Τρίτη 22 Ιουνίου.

Kit Kido

Kit Kido Facebook Twitter
Kit Kido. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Το Kit Kido είναι το προσωπικό πρότζεκτ της Κατερίνας Κοζαδίνου, η οποία χτίζει μια σειρά από μελωδικές ιστορίες χτισμένες σε synth noir αισθητική και νεορομαντικούς στίχους. Δεν περιορίζεται όμως σε αυτό το ύφος. Με σπουδές στην τζαζ και επιρροές από την ποπ της δεκαετία του ’90, μπορεί να κινηθεί με άνεση ανάμεσα σε funk, soul και pop μονοπάτια. Τα πρώτα singles που κυκλοφόρησε, τα «Sharp Blade» και «Bonnie & Clyde» αποτελούν μόνο μια γεύση από το επερχόμενο άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2021. Στο Athens Music Week θα είναι ένα από τα showcases που θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Solmeister

Solmeister Facebook Twitter
Solmeister. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Ο Solmeister (aka Μανώλης Σολιδάκης) έγινε γνωστός ως ο πρώτος Έλληνας εκπρόσωπος του emo rap πριν από τρία χρόνια. O πολυδιάστατος ήχος του συνδυάζει στοιχεία από το ραπ, το πανκ και το emo με προσωπικούς στίχους, βγαλμένους από τις εμπειρίες του, που ξεχειλίζουν από συναίσθημα. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Το χάρτινο βασίλειο». Φέτος ήταν η χρονιά της δεύτερης δισκογραφικής του δουλειάς, με το άλμπουμ «Τα λέμε στην κόλαση». Θα είναι ένας από τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν ζωντανά το Σάββατο 26 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό show με συνοδεία της φουλ μπάντας του Cool Kids Never Die. 

Saske Facebook Twitter
Saske. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Athens Music Week

22-26 Ιουνίου 2021

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Όλο το πρόγραμμα στο: athensmusicweek.gr/

Ευχαριστούμε τον δήμο Νέας Σμύρνης για τη συνεργασία του στη φωτογράφιση. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Mara Gibb»: Μια space όπερα για ένα non-binary εξωγήινο που ξεκινά ένα αυτογνωσίας

Μουσική / Μια ελληνική space όπερα για τη μυστική ζωή ενός non-binary εξωγήινου

Το «Secret life of Mara Gibb» του Prins Obi έχει για κεντρικό ήρωα ένα non-binary εξωγήινο που ξεκινά ένα αυτογνωσίας. Ο ήχος έχει ρίζες στην ψυχεδέλεια αλλά δεν μένει εκεί. Παίζει να είναι και η καλύτερη δουλειά του μετά τους Baby Guru.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
ΕΠΕΞ INDIRA PAGANOTTO INTERVIEW

Μουσική / H Ιndira Paganotto φέρνει στην Αθήνα την απίθανη psy-techno της και μια στρατιά νίντζα

Είναι περήφανη για τις ιταλικές και τις ισπανικές της ρίζες, και για τη μουσική της. Το στυλ της, χωρίς κανόνες ή κουτάκια, ανεβάζει τον πήχη, μαζί και τις προσδοκίες μας για την εμφάνισή της στο Techniques.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Η μοιραία σχέση που ενέπνευσε ένα αριστούργημα του ρομαντισμού

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η μοιραία σχέση που ενέπνευσε ένα αριστούργημα του ρομαντισμού

Το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής για τη νέα σεζόν περιλαμβάνει το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο του Μπραμς με τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα Αλεξέι Βολόντιν, και η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στην ιστορία αυτού του αριστουργήματος που γεννήθηκε μέσα από τη μοιραία γνωριμία του συνθέτη με την Κλάρα Σούμαν.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Είναι true, έχει vibe: Γι’ αυτό ο νεαρόκοσμος αγαπάει τη Θώδη

Μουσική / «Είναι true, έχει vibe»: Αν δεν το έχετε καταλάβει, οι 20άρηδες αγαπούν τη Θώδη

Βρεθήκαμε σε ένα γλέντι στον Ταύρο όπου ακόμη και οι teenagers διασκέδαζαν, φύγαμε με καλτσάκια που έγραφαν «Με κλαρίνο στο Πεκίνο» και με την ευχή να βρούμε πάρκινγκ στο κέντρο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ΖΟΡΝΤΙ ΣΑΒΑΛ: «Με αποκαλούν αρχαιολόγο της μουσικής, αλλά η μουσική δεν πεθαίνει ποτέ»         

Μουσική / Jordi Savall: «Με αποκαλούν αρχαιολόγο της μουσικής, αλλά η μουσική δεν πεθαίνει ποτέ»         

Ο διακεκριμένος μουσικός κάνει μουσική σαν να ανακαλύπτει νέα, όμορφα μέρη. Επιστρέφει στην Αθήνα και συμπράττει με τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ σε μια συναυλία που υμνεί την ενωτική φύση της Μεσογείου. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
REWORKS 2025 - Τα νέα / ανερχόμενα ονόματα του φετινού φεστιβάλ

Μουσική / Κρατήστε σημειώσεις: Αυτά είναι τα ανερχόμενα ονόματα του φετινού Reworks

Μέσα σε πέντε μέρες το κορυφαίο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής φέρνει στη Θεσσαλονίκη πολυσυλλεκτικά, απρόβλεπτα και ατμοσφαιρικά sets που συνδυάζουν την εγκεφαλική με τη χορευτική διάσταση.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Δεν θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη

Μουσική / Δεν θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη

Ο Taki Tsan και ο DJ Alx έχουν γράψει μεγάλο μέρος της ιστορίας του ελληνικού χιπ χοπ. Τριάντα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους είναι ακόμα εδώ, alive and kicking, με κοινό live στο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στο ΠΛΥΦΑ, καινούργια σεζόν για το Taki Tsan Show αλλά και νέο άλμπουμ.
M. HULOT