Η Ρώμη μόλις εγκαινίασε τον πρώτο αυτόματο πωλητή πίτσας - «Έτοιμη σε τρία λεπτά»

Η Ρώμη μόλις εγκαινίασε τον πρώτο αυτόματο πωλητή πίτσας - «Έτοιμη σε τρία λεπτά» Facebook Twitter
Πίτσα μέσα σε τρία λεπτά από τον πρώτο αυτόματο πωλητή στη Ρώμη
0

Ο Ραφαέλε Εσπόζιτο, ο Ναπολιτάνος πιτσαϊόλο που από πολλούς θεωρείται «πατέρας» της σύγχρονης πίτσας, μπορεί θα μπορεί χαμογελά μακάρια στη μετά θάνατον ζωή του: Η Ρώμη μόλις εγκαινίασε το πρώτο αυτόματο πωλητή που βγάζει φρεσκοψημένες πίτσες σε μόλις τρία λεπτά! 


Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το -φλογερού κόκκινου χρώματος- πωλητή Mr. Go Pizza για ένα γρήγορο σνακ. Μάλιστα, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών γεύσεων, με κόστος από 4,50 έως 6 ευρώ. 


Το μηχάνημα ζυμώνει και πλάθει τη ζύμη προτού τη «στολίσει» με τα απαραίτητα και οι πελάτες μπορούν να παρακολουθήσουν την πίτσα τους να φουσκώνει πίσω από ένα μικρό γυάλινο παραθυράκι. 

Βεβαίως, οι Ιταλοί -ως οφείλουν απέναντι σε ένα από τα «εθνικά σύμβολα» με παγκόσμια φήμη- είναι αυστηροί όταν πρόκειται για ζητήματα τέτοιας σοβαρότητας, γι'αυτό και έκριναν αδέκαστα το νέο αυτό προϊόν. 

Οι πρώτες αξιολογήσεις, λοιπόν, της πίτσας από τον αυτόματο πωλητή κυμαίνονται από «αποδεκτή αν πεινάς πολύ» έως το «εφιάλτης»


«Φαίνεται νόστιμη, αλλά είναι μικρότερη από τους εστιατορίου και με λιγότερο topping» εξηγείται ο συνταξιούχος Κλαούντι Τσαμπίγκα. 

Η Φαμπρίτσια Πουλιέζε, Ναπολιτάνα φοιτήτρια στη Ρώμη, επίσης εμφανίστηκε δυσαρεστημένη με την πίτσα, λέγοντας πως έμοιαζε περισσότερο με « πιαντίνα», την κλασική, λεπτή πίτα, δημοφιλή στη βόρεια Ιταλία. 


Οι Ιταλοί τρώνε κάθε είδους ζύμη με συνοδευτικά από πάνω, ωστόσο είναι κοινώς παραδεδεγμένο πως η πίτσα τελειοποιήθηκε στη Νάπολη όπου αποτελούσε το street food των φτωχών. 

Μάλιστα, σύμφωνα μα τον θρύλο, ο Εσπόζιτο ήταν αυτός που δημιούργησε την κλασική Πίτσα Μαργαρίτα στις 11 Ιουνίου του 1989 προς τιμή της Μαργαρίτας της Σαβοΐας, κατά την επίσκεψή της στη Νάπολη με τον Βασιλιά Ουμβέρτο τον πρώτο. 

Για την παρασκευή τής -πλέον θρυλικής- πίτσας χρησιμοποίησε ντομάτες, μοτσαρέλα και βασιλικό, ώστε να παραπέμπουν στα χρώματα του ιταλικού εθνικού συμβόλου, κόκκινο, λευκό και πράσινο. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM