Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η φετινή St. Patrick's Day μπορεί να είναι διαφορετική - αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να τη γιορτάσουμε με ένα ποτήρι κρύα Guinness, καλή διάθεση και αρκετή ιρλανδική μουσική.

Έτσι, στις 17 Μαρτίου 2021, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στη μεγάλη γιορτή της ημέρας του Αγίου Πατρικίου μέσα από μία ξεχωριστή διοργάνωση: ο Red 96.3 και η Guinness μας καλούν σε μία ιδιαίτερη St. Patrick's Day στον Red 96.3, με πολλά on air και online events που θα μας ανεβάσουν το κέφι, ακόμα κι απ' το σπίτι.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter

Για να μεταφέρουμε την εμπειρία της γιορτής του Αγίου Πατρικίου στο σπίτι, χρειάζεται, ωστόσο, να γνωρίζουμε πώς να σερβίρουμε και απολαύσουμε σωστά μία Guinness. Ως η Νο1 μαύρη Stout σε όλο τον κόσμο, η Guinness παράγεται στο ζυθοποιείο St. James's Gate στο Δουβλίνο από το 1759. Αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι ο κρεμώδης αφρός, το μαύρο χαρακτηριστικό της ρουμπινί χρώμα, η βελούδινη και απόλυτα ισορροπημένη γεύση, αλλά και το άρωμα από το καβουρδισμένο κριθάρι.

Οι ζυθοποιοί της Guinness πρωτοπορούν καβουρδίζοντας το κριθάρι, το οποίο δίνει στην μπύρα το μαύρο χρώμα και διακριτικό άρωμά της. Παράλληλα, για την παραγωγή της χρησιμοποιείται διπλάσια ποσότητα λυκίσκου. Όμως, ακόμη και το νερό που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ζυθοποίησης της Guinness είναι μοναδικό και προέρχεται από τα βουνά της περιοχής Wicklow στην Ιρλανδία.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter

Fun Fact: Το κουτί της Guinness 440ml έχει την παγκόσμια καινοτομία του widget – της ειδικής μπίλιας που βρίσκεται μέσα. Η μπίλια αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να «ξυπνάει» ακριβώς με το που ανοίγει το κουτάκι και μπαίνει μέσα οξυγόνο. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, αρχίζει να αναδεύεται πολύ πολύ γρήγορα και έντονα δημιουργώντας μέσα στο κουτί τον περιβόητο στρόβιλο της Guinness Stout.

Ουσιαστικά, το άζωτο που περιέχει η Guinness (αντί για το κλασσικό Co2 των άλλων μπυρών) είναι που δημιουργεί αυτό το φαινόμενο και τον πλούσιο αφρό της Guinness.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness

Αμέσως μόλις ανοίξετε το κουτί, αρχίστε να σερβίρετε την μπύρα σας σε ποτήρι Guinness ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε για να κάνετε το δικό σας τέλειο σερβίρισμα στο σπίτι -άλλωστε «it's your Guinness and it's your way». Όσο πιο πλατύ είναι το ποτήρι, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε για ένα πιο εντυπωσιακό βελούδινο αφρό και σερβίρισμα.

Κρατάτε, λοιπόν, το κουτί σε γωνία 45 μοιρών και σερβίρετε. Αν θέλετε την απόλυτη απόλαυση βαρελίσιας Guinness, όπως στο μπαρ, γεμίζετε μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος του ποτηριού, αφήνοντας 2-3 δάχτυλα κενό και περιμένετε ώσπου το περιεχόμενο του ποτηριού να «ησυχάσει» και να «χωρίσει» το γεμάτο σκούρο ρουμπινί σώμα από τον βελούδινο, κρεμώδη αφρό. Μετά, συμπληρώνετε λίγη ακόμα μπύρα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι και ο αφρός. Απολαύστε την και ...Slainte!

Happy Saint Patrick's Day 2021!

#GuinnessTime

#MadeOfMore

#GuinnessAtHome

#stpatricksday21

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ