ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους άνω των 85 ετών - Η διαδικασία και τα κριτήρια

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους άνω των 85 ετών - Η διαδικασία και τα κριτήρια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19, καθώς από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδίου «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου.

Επίσης, μέχρι 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης.

Αναμένεται να εμβολιασθούν περίπου 120.000 άτομα. Μέχρι χθες, Σάββατο 9 Ιανουαρίου είχαν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση του εμβολίου 40.163 άτομα.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα να εμβολιαστούν 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει για αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η διαδικασία

 

Πάνω από 60.000 υπερήλικες, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν αύριο μήνυμα στο κινητό τους για εμβολιασμό. 

Άλλοι 40.000 περίπου πολίτες άνω των 85 που δεν έχουν ακόμα γραφτεί μπορούν να πάνε σε ένα φαρμακείο ή ΚΕΠ χωρίς τηλεφωνικό ραντεβού για να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Εναλλακτικά το ραντεβού προγραμματίζεται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr που θα είναι ενεργή από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Αν η ημερομηνία ή το εμβολιαστικό κέντρο που προτείνεται δεν εξυπηρετεί τον ηλικιωμένο, τότε έχει δικαίωμα αλλαγής για μία φορά. Η αλλαγή θα γίνεται σε ΚΕΠ ή φαρμακείο.

«Θα δίνονται και τα 2 ραντεβού συγχρόνως, οι δυο δόσεις θέλουν απόσταση 21 ημέρες. Όποιος θέλει να αλλάξει ημερομηνία πρέπει να το κάνει πριν την 1η δόση», σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς.

Τα κριτήρια

 

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

- Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

- Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM