Περιμένοντας καρτερικά τον Σογκομόν, τον Αρμένιο πιανίστα που πήρε το όπλο του και εξαφανίστηκε

Περιμένοντας καρτερικά τον Σογκομόν, τον Αρμένιο πιανίστα που πήρε το όπλο του και εξαφανίστηκε Facebook Twitter
0

"Θα τον περιμένω. Θα ελπίζω ότι θα γυρίσει μέχρι να μου πουν με σιγουριά ότι είναι νεκρός. Δεν θα μου πάρουν την ελπίδα. Δεν θα καταφέρω να αντέξω ούτε ώρα χωρίς να ελπίζω ότι θα γυρίσει ο Σογκομόν".

Ο Καμσάρ, καλλιτέχνης και πατέρας ενός ταλαντούχου πιανίστα ξεσπά σε κλάματα, βλέποντας τον γιο του σε ένα βίντεο στο κινητό του. Είναι από το τελευταίο του φοιτητικό ρεσιτάλ. 

Ο Σογκομόν άφησε το πιάνο και έπιασε το όπλο με του που κατετάγη για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Τότε ήταν που ξέσπασαν οι νέες συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Από τότε κανείς δεν ξέρει τι απέγινε ο νεαρός άντρας.

 

Οι άνθρωποι του, ο πατέρας του και η αδελφή του, αναζητούν πληροφορίες έκτοτε, αλλά ακόμη κι από τη μονάδα του νεαρού στρατιώτη τους δίνουν συγκεχυμένες πληροφορίες. Στρατιώτες τους λένε ότι το παιδί χάθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, χωρίς να ξέρουν αν είναι νεκρό ή ζωντανό. 

Ο υπεύθυνος του λόχου τους είπε ότι κατά πασά πιθανότητα είναι νεκρός, αλλά και πάλι δεν προσφέρει στοιχεία που να πιστοποιούν τον θάνατό του. Θα πάρει εβδομάδες η αναγνώριση των εκατοντάδων νεκρών για να είναι βέβαιος ο πατέρας του για το αν ο καλλιτέχνης, ακόμη ένας της οικογένειας, δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά στο σπίτι. 

Περιμένοντας καρτερικά τον Σογκομόν, τον Αρμένιο πιανίστα που πήρε το όπλο του και εξαφανίστηκε Facebook Twitter

"Να χαθεί σε πόλεμο; Ο Σογκομόν; Που αποχωρούσε κάθε φορά που ξεσπούσε καβγάς στο σχολείο; Που μας έλεγε ότι είναι καλύτερα να φεύγεις, παρά να συγκρούεσαι με έναν άνθρωπο, γιατί οι συγκρούσεις δεν αξίζουν; Ο δικός μας Σογκομόν;", αναρωτιέται απαρηγόρητη η αδελφή του. 

Ο νεαρός πιανίστας είναι ένα από τα πολλά θύματα της τρίτης αυτής σύρραξης -από τη δεκαετία του '80- ανάμεσα σε Αρμένιους και Αζέρους. Αν διαψευστούν οι ελπίδες των δικών του, θα είναι ένα από τα τόσα αθώα θύματα που έχει "καταπιεί" η διεκδίκηση του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Σογκομόν ήταν μόλις 22 ετών. Η οικογένειά του τον είδε για τελευταία φορά την 1η Οκτωβρίου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM