Ρακουμέλ, το κρητικό delivery

Ρακουμέλ, το κρητικό delivery Facebook Twitter
Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι.
0



ΣΤΟ ΡΑΚΟΥΜΕΛ ΕΦΤΑΣΑ
μεσημέρι Σαββάτου. Σε φυσιολογικές συνθήκες, άνευ Covid-19 και περιορισμών, αυτήν τη μέρα και αυτή την ώρα θα είχαν μαζευτεί στο μαγαζί οι προσκυνητές της λαϊκής που γίνεται στην Καλλιδρομίου και το μαγαζί θα είχε live μουσική.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι πια έτσι. Το μεγάλο πεζοδρόμιο του μαγαζιού, στην Μπενάκη, δεν έχει τα τραπεζάκια του και από μέσα δεν ακούγεται μουσική. Υπάρχει, όμως, ζωή και κίνηση γιατί το Ρακουμέλ αποφάσισε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και να προσφέρει σε όλους το κρητικό φαγητό του με διανομή στο σπίτι, μέσω Wolt.


«Η πανδημία έφερε μεγάλες αλλαγές στην εστίαση και θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές. Ο κόσμος έχει στερηθεί το περιβάλλον του εστιατορίου και τη γαστρονομική εμπειρία που είχε συνηθίσει να απολαμβάνει. Το delivery μέχρι πρότινος αφορούσε το πρόχειρο φαγητό και πλέον δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τι επιθυμίες των καταναλωτών. Τα εστιατόρια, από την άλλη, έχασαν την δουλειά και τον κόσμο που είχαν συνηθίσει να φιλοξενούν στα τραπέζια τους και άρχισαν να ψάχνουν τρόπο να ανακτήσουν τη σχέση που είχαν με τους θαμώνες τους.

Έτσι κάπως, άρχισαν να διευρύνονται οι υπηρεσίες διανομής και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον, ακόμη και όταν η πανδημία θα έχει φύγει. Οι συνήθειες των ανθρώπων έχουν ήδη αλλάξει και έχει αρχίσει μια νέα εποχή. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια, οπότε και εμείς οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όσους μας πιστεύουν και μας αγαπούν τόσα χρόνια» μας λέει ο Γιάννης Μπεγνής, ιδιοκτήτης του Ρακουμέλ, που ξεκίνησε την πορεία του πριν από 15 χρόνια, όταν το άνοιξε η μητέρα του, Αργυρώ Αθανάτου.

Εκτός από τα μαγαζιά, η πανδημία έχει χτυπήσει και τους παραγωγούς. Για εμάς, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους προμηθευτές μας. Έτσι, οι πρώτες ύλες μας παραμένουν ίδιες. Το παρθένο ελαιόλαδο που βρίσκεται στα πιάτα μας είναι από την Μονή Τοπλού, το ξύγαλο από την Σητεία, η γραβιέρα από τα Σφακιά και οι αλατσολιές από τα Χανιά. 


Παρακολουθώ τη δουλειά στην κουζίνα και όλη τη διαδικασία προετοιμασίας της κάθε παραγγελίας. Τίποτα δεν έχει γίνει στην τύχη. Μαζί με την κάθε παραγγελία, φεύγουν δώρο φιλέματα από την Κρήτη, που φτιάχνουν έναν ολοκληρωμένο μεζέ που θα απολαμβάναμε με την ρακή μας, στη πλατεία ενός χωριού.

«Θέλουμε να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία σε όλους που θα επιλέξουν να παραγγείλουν το φαγητό μας. Θέλουμε να στείλουμε το Ρακουμέλ σε κάθε σπίτι» μας λέει ο Γιάννης και ταυτόχρονα μας δείχνει τις craft τσαντούλες με τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα, όλα με illustration που θυμίζουν Κρήτη και σχηματίζουν χαμόγελα.

Συνεχίζοντας, μας λέει: «Εκτός από τα μαγαζιά, η πανδημία έχει χτυπήσει και τους παραγωγούς. Για εμάς είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους προμηθευτές μας. Έτσι, οι πρώτες ύλες μας παραμένουν ίδιες. Το παρθένο ελαιόλαδο που βρίσκεται στα πιάτα μας είναι από την Μονή Τοπλού, το ξύγαλο από τη Σητεία, η γραβιέρα από τα Σφακιά και οι αλατσολιές από τα Χανιά. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε ακέραιη και την ποιότητά μας.»

Ρακουμέλ, το κρητικό delivery Facebook Twitter
Ο Γιάννης Μπεγνής, ιδιοκτήτης του Ρακουμέλ.


Αυτό που μου αρέσει στο Ρακουμέλ είναι ότι, εκτός από μεμονωμένα πιάτα, μπορεί κάποιος να παραγγείλει τρία, διαφορετικά μενού. Το πρώτο είναι το κρητικό, με τα πιάτα που έχουν αγαπηθεί περισσότερο, το δεύτερο είναι vegan, με όλα τα χορτοφαγικά πιάτα, και το τρίτο είναι το winter comfort, που έχει πιάτα δημιουργημένα για να μεταφέρουν ζεστασιά και ανακούφιση.

«Στην προηγούμενη καραντίνα δημιουργήσαμε τα Sunday Project με την Ιάνθη Μιχαλάκη, όπου προσφέραμε ολοκληρωμένα μενού για ένα κυριακάτικο τραπέζι και μπορούσε κάποιος να τα παραλάβει από το κατάστημα, κατόπιν συνεννόησης. Το ίδιο συνεχίζουμε με την Wolt και τα ολοκληρωμένα μενού που υπάρχουν ως επιλογή» εξηγεί ο Γιάννης ενώ παράλληλα μας ενημερώνει για τα νέα πιάτα του μενού που έχει επιμεληθεί η Ιάνθη, όπως το πατατόψωμο με τα κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα, τη μαραθόσουπα, το μοσχαράκι κατσαρόλας με τη φακή και τους τραχανοκεφτέδες με το λουκάνικο και τη γραβιέρα.


Επιπλέον, από το Ρακουμέλ μπορούμε να παραγγείλουμε τη διάσημη φάβα του, κοχλιούς μαγειρεμένους παραδοσιακά και νόστιμα, αυγά με στάκα και πατάτες τηγανιτές, κολοκυθανθούς γεμιστούς με ρύζι, απάκι και μυζηθροπιτάκια και ένα σωρό άλλα κρητικά πιάτα. Το μενού ολοκληρώνεται με δύο γλυκά, τη σφακιανή πίτα με μέλι αλλά και το vegan παγωτό από το Cats and Monsters.

Ρακουμέλ, το κρητικό delivery Facebook Twitter
«Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια, οπότε και εμείς οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες».
Ρακουμέλ, το κρητικό delivery Facebook Twitter
«Θέλουμε να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία σε όλους που θα επιλέξουν να παραγγείλουν το φαγητό μας. Θέλουμε να στείλουμε το Ρακουμέλ σε κάθε σπίτι».
Ρακουμέλ, το κρητικό delivery Facebook Twitter
Παραδοσιακά μαγειρεμένοι κοχλιοί.


Ρακουμέλ, Μπενάκη 71, τηλ 2103800506, Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ