Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter
0

Αν έχεις βρεθεί στο roof garden του Zillers, να απολαμβάνεις τις γεύσεις του μενού, ενώ η θέα της Ακρόπολης στέκει μπροστά σου κλέβοντας το βλέμμα σου, τότε έχεις ζήσει μια από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες που έχει να σου προσφέρει η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Και στο Zillers, η έννοια της γαστρονομίας γίνεται μια ανοικτή all day πρόσκληση, που θα αλλάξει την καθημερινότητα στην πόλη και θα σε παρασύρει κάθε στιγμή της ημέρας από τον πρωινό καφέ μέχρι τη βραδινή βόλτα, προσφέροντας μια ξεχωριστή εκδοχή γευστικής ευχαρίστησης.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Ο βραβευμένος Παύλος Κυριάκης, στο πόστο του executive chef, δημιουργεί ένα μενού που μπορείς να απολαύσεις όλη την ημέρα - για ένα αυθόρμητο lunch break, ένα εταιρικό ραντεβού ή στη μεσημεριανή συνάντηση με φίλους. Επιλέγοντας ανάμεσα σε μια σειρά από προτάσεις που συνθέτουν το μεσημεριανό μενού, είναι σίγουρο ότι θα βρεις αυτό που ταιριάζει όχι μόνο στη γευστική αναζήτηση αλλά και στην περίσταση ή την φιλοσοφία ζωής του καθενός. Πιάτα που μοιράζεσαι ή απολαμβάνεις «ιδιωτικά», επιλογές που μπορείς να γευτείς ακόμα και χωρίς μαχαιροπήρουνο ή προτάσεις που διαδέχονται η μια την άλλη, όλα βρίσκονται στη γευστική λίστα του Zillers.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Οι δημιουργικές συνταγές του σεφ θα σε οδηγήσουν σε γευστικά μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά σου σαν μικρές κρυμμένες εκπλήξεις και οδηγούν όλα στον ίδιο προορισμό, τη γαστρονομική απόλαυση που πλέον γίνεται μέρος της καθημερινότητας. Η Πίτσα Μουσακάς με μελιτζάνα, μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και μπεσαμέλ παντρεύει τα πιο εμβληματικά πιάτα της Ιταλίας και της Ελλάδας και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις. Η μπριζόλα από τη Μελίτη Φλώρινας με καπνιστό τυρί Μετσόβου και λαχανικά εποχής θα σε ενθουσιάσει, ενώ στα must try, το τηγανόψωμο με μανιτάρια, φέτα, καπνιστό μπέικον και μαγιονέζα τρούφας που γίνεται εξαιρετική επιλογή για κάθε στιγμή, από το brunch μέχρι το βραδινό finger food. Τα εξαιρετικά γλυκά, όπως το εμπνευσμένο Σουφλέ τσουρέκι με παγωτό βανίλια και ξηρούς καρπούς ή το Μιλφέιγ μπουγάτσα μπορούν να κλείσουν το γεύμα σου ή να συνοδεύσουν τον απογευματινό σου καφέ.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Η διεθνής γαστρονομία συναντά τις ελληνικές επιρροές στην κουζίνα του Zillers και ο βραδινός κατάλογος αποτελεί μια εμπειρία γευσιγνωσίας που μπορείς να απολαύσεις επιλέγοντας ανάμεσα στο ελληνικό και το χορτοφαγικό μενού ή δημιουργώντας τη δική σου γαστρονομική σύνθεση. Λαυράκι ταρτάρ μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, σαγκουίνι και ροζ ραπανάκι, ψητό στήθος και κροκέτα φραγκόκοτας με καπνιστό χέλι και πουρέ καλαμπόκι ή σέλα από αρνί ψητή και ελαφρώς καπνιστή με μυρωδικά, τηγανητό γλυκάδι, κρέμα λευκής μελιτζάνας και παστέλι με μπαχαρικά «dukkah», είναι κάποιες από τις προτάσεις του σεφ που θα βρεις στο dinner menu του Zillers. Στα επιδόρπια, η υψηλή ζαχαροπλαστική αναδεικνύεται μέσα από δημιουργίες όπως το Τιραμισού – σε μια από τις πιο γευστικές εκδοχές του – το Ρυζόγαλο με καραμελωμένα βερύκοκα και η Σοκολάτα με παρφέ μπαχαρικών, καραμέλα αρωματισμένη με κάρυ και τραγανό μπισκότο κακάο.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Ό,τι κι αν επιλέξεις και για όποια στιγμή της ημέρας, οι γεύσεις συνοδεύονται αρμονικά από επιλογή κρασιών που θα βρεις σε μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και μια σειρά μπίρες από ελληνικές ζυθοποιίες.

Το βράδυ, η ταράτσα του Zillers αλλάζει, με τη φωτισμένη Ακρόπολη να κλέβει την παράσταση (και δικαίως) ενώ οι μίξεις του Φώτη Κουλέτου συνοδεύουν την «αφ' υψηλού» βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα. Μια λίστα από κλασικά cocktails «πειραγμένα» τόσο όσο πρέπει, αλλά και η ενημερωμένη κάβα θα σε κρατήσουν στο roof garden απολαμβάνοντας την ουσία της elegant διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Η ατμόσφαιρα του Zillers θα σου προσφέρει καθημερινές casual στιγμές μέχρι αξέχαστες εμπειρίες dining and drinking σε έναν χώρο ανοικτό σε όλους που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την πόλη –κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Μητροπόλεως 54, Αθήνα
Τηλ: 210 3222277
FB: TheZillersAthens
Instagram: thezillersathens
thezillersathenshotel.com

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ