Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter
0

Αν έχεις βρεθεί στο roof garden του Zillers, να απολαμβάνεις τις γεύσεις του μενού, ενώ η θέα της Ακρόπολης στέκει μπροστά σου κλέβοντας το βλέμμα σου, τότε έχεις ζήσει μια από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες που έχει να σου προσφέρει η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Και στο Zillers, η έννοια της γαστρονομίας γίνεται μια ανοικτή all day πρόσκληση, που θα αλλάξει την καθημερινότητα στην πόλη και θα σε παρασύρει κάθε στιγμή της ημέρας από τον πρωινό καφέ μέχρι τη βραδινή βόλτα, προσφέροντας μια ξεχωριστή εκδοχή γευστικής ευχαρίστησης.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Ο βραβευμένος Παύλος Κυριάκης, στο πόστο του executive chef, δημιουργεί ένα μενού που μπορείς να απολαύσεις όλη την ημέρα - για ένα αυθόρμητο lunch break, ένα εταιρικό ραντεβού ή στη μεσημεριανή συνάντηση με φίλους. Επιλέγοντας ανάμεσα σε μια σειρά από προτάσεις που συνθέτουν το μεσημεριανό μενού, είναι σίγουρο ότι θα βρεις αυτό που ταιριάζει όχι μόνο στη γευστική αναζήτηση αλλά και στην περίσταση ή την φιλοσοφία ζωής του καθενός. Πιάτα που μοιράζεσαι ή απολαμβάνεις «ιδιωτικά», επιλογές που μπορείς να γευτείς ακόμα και χωρίς μαχαιροπήρουνο ή προτάσεις που διαδέχονται η μια την άλλη, όλα βρίσκονται στη γευστική λίστα του Zillers.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Οι δημιουργικές συνταγές του σεφ θα σε οδηγήσουν σε γευστικά μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά σου σαν μικρές κρυμμένες εκπλήξεις και οδηγούν όλα στον ίδιο προορισμό, τη γαστρονομική απόλαυση που πλέον γίνεται μέρος της καθημερινότητας. Η Πίτσα Μουσακάς με μελιτζάνα, μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και μπεσαμέλ παντρεύει τα πιο εμβληματικά πιάτα της Ιταλίας και της Ελλάδας και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις. Η μπριζόλα από τη Μελίτη Φλώρινας με καπνιστό τυρί Μετσόβου και λαχανικά εποχής θα σε ενθουσιάσει, ενώ στα must try, το τηγανόψωμο με μανιτάρια, φέτα, καπνιστό μπέικον και μαγιονέζα τρούφας που γίνεται εξαιρετική επιλογή για κάθε στιγμή, από το brunch μέχρι το βραδινό finger food. Τα εξαιρετικά γλυκά, όπως το εμπνευσμένο Σουφλέ τσουρέκι με παγωτό βανίλια και ξηρούς καρπούς ή το Μιλφέιγ μπουγάτσα μπορούν να κλείσουν το γεύμα σου ή να συνοδεύσουν τον απογευματινό σου καφέ.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Η διεθνής γαστρονομία συναντά τις ελληνικές επιρροές στην κουζίνα του Zillers και ο βραδινός κατάλογος αποτελεί μια εμπειρία γευσιγνωσίας που μπορείς να απολαύσεις επιλέγοντας ανάμεσα στο ελληνικό και το χορτοφαγικό μενού ή δημιουργώντας τη δική σου γαστρονομική σύνθεση. Λαυράκι ταρτάρ μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, σαγκουίνι και ροζ ραπανάκι, ψητό στήθος και κροκέτα φραγκόκοτας με καπνιστό χέλι και πουρέ καλαμπόκι ή σέλα από αρνί ψητή και ελαφρώς καπνιστή με μυρωδικά, τηγανητό γλυκάδι, κρέμα λευκής μελιτζάνας και παστέλι με μπαχαρικά «dukkah», είναι κάποιες από τις προτάσεις του σεφ που θα βρεις στο dinner menu του Zillers. Στα επιδόρπια, η υψηλή ζαχαροπλαστική αναδεικνύεται μέσα από δημιουργίες όπως το Τιραμισού – σε μια από τις πιο γευστικές εκδοχές του – το Ρυζόγαλο με καραμελωμένα βερύκοκα και η Σοκολάτα με παρφέ μπαχαρικών, καραμέλα αρωματισμένη με κάρυ και τραγανό μπισκότο κακάο.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Ό,τι κι αν επιλέξεις και για όποια στιγμή της ημέρας, οι γεύσεις συνοδεύονται αρμονικά από επιλογή κρασιών που θα βρεις σε μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και μια σειρά μπίρες από ελληνικές ζυθοποιίες.

Το βράδυ, η ταράτσα του Zillers αλλάζει, με τη φωτισμένη Ακρόπολη να κλέβει την παράσταση (και δικαίως) ενώ οι μίξεις του Φώτη Κουλέτου συνοδεύουν την «αφ' υψηλού» βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα. Μια λίστα από κλασικά cocktails «πειραγμένα» τόσο όσο πρέπει, αλλά και η ενημερωμένη κάβα θα σε κρατήσουν στο roof garden απολαμβάνοντας την ουσία της elegant διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Η ατμόσφαιρα του Zillers θα σου προσφέρει καθημερινές casual στιγμές μέχρι αξέχαστες εμπειρίες dining and drinking σε έναν χώρο ανοικτό σε όλους που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την πόλη –κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Μητροπόλεως 54, Αθήνα
Τηλ: 210 3222277
FB: TheZillersAthens
Instagram: thezillersathens
thezillersathenshotel.com

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ