ΑΘΗΝΑ

Εφετείο: Τρεις οργανώσεις θα διαδήλωναν υπέρ της Χρυσής Αυγής - Τις «μπλοκάρει» η ΕΛ.ΑΣ

Εφετείο: Τρεις οργανώσεις θα διαδήλωναν υπέρ της Χρυσής Αυγής - Τις «μπλοκάρει» η ΕΛ.ΑΣ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για την απαγόρευση συγκέντρωσης υποστηρικτών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής σήμερα το πρωί έξω από το Εφετείο.

Στη συγκέντρωση είχαν προαναγγείλει ότι θα συμμετάσχουν μέλη της «Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης» (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.), της «Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης» και της «Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οργανωτές της συγκέντρωσης δεν γνωστοποίησαν στις αστυνομικές Αρχές τη συγκέντρωση, βάσει του νομικού πλαισίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, που έχει εξαγγελθεί για τις 9:00 το πρωί, έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «η απαγόρευση της συνάθροισης επιβάλλεται καθώς από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω σφόδρα πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του δικαστικού συγκροτήματος (Άρειος Πάγος, Εφετείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο).

Όπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ «οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπον αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια" και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις αποφάσεις αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και πορείες».

Ελλάδα
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM