Καιρός: Ήλιος και μελτέμια - Πού αναμένονται πρόσκαιρες καταιγίδες

Καιρός: Ήλιος και μελτέμια - Πού αναμένονται πρόσκαιρες καταιγίδες Facebook Twitter
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα - EUROKINISSI
0

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σήμερα, Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα και κυρίως στον ορεινό άξονα της Πίνδου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 18 έως 36, στη Θεσσαλία από 16 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 βαθμούς, με εξαίρεση τη Νότια Πελοπόννησο όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 32, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ κατά περιόδους. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM