Πακιστάν: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 8χρονη επειδή «απελευθέρωσε τους παπαγάλους τους»

Πακιστάν: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 8χρονη επειδή «απελευθέρωσε τους παπαγάλους τους» Facebook Twitter
0

Ένα οκτάχρονο κορίτσι στο Πακιστάν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους εργοδότες του επειδή κατά λάθος απελευθέρωσε τους παπαγάλους τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την Κυριακή, η Ζοχρά που δούλευε ως οικιακή βοηθός, άνοιξε το κλουβί με τους παπαγάλους για να τους ταΐσει, ωστόσο τα πουλιά κατάφεραν και πέταξαν στην ελευθερία, όπως ανέφερε ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος της Rawalpindi στην πόλη Bahria. 

Για να την τιμωρήσουν, οι εργοδότες της -που διατηρούν επιχείρηση με αγοραπωλησία ζώων- την ξυλοκόπησαν μέχρι αναισθησίας προτού την εγκαταλείψουν σε νοσοκομείο της περιοχής όπου και κατέληξε τη Δευτέρα.

Το νοσοκομείο κάλεσε την αστυνομία και ήδη έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας «το θύμα ήταν ακόμα ζωντανό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έφερε τραύματα στο πρόσωπο, τα χέρια, το θώρακα και τα πόδια. Επίσης είχε τραύματα στους μηρούς που υποδεικνύει πως ίσως κακοποιήθηκε σεξουαλικά».

Η Ζοχρά είχε προσληφθεί για να προσέχει το μωρό της οικογένειας, η οποία σε αντάλλαγμα πλήρωνε την εκπαίδευσή της. 

Οι ύποπτοι προφυλακίστηκαν ενώ η έρευνα και η συλλογή στοιχείων για το σχηματισμό δικογραφίας συνεχίζεται.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο προφυλακισθείς παραδέχτηκε πως εκείνος και η σύζυγός του ξυλοκόπησαν τη Ζαχρά επειδή «άφησε τους πανάκριβους παπαγάλους να φύγουν από το κλουβί».

Η υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα τής παιδικής εργασίας στο Πακιστάν. Σύμφωνα με έρευνα τού 2018 της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, περίπου 12 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται.

Και παρότι η χώρα δεν έχει κατώτατο όριο στην ηλικία των εργαζομένων, ο νόμος απαγορεύει την εργασία ανηλίκων ως οικιακών βοηθών.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM