Η μεταμεσονύκτια μακαρονάδα των New York Times με σκόρδο, ελαιόλαδο και τσίλι

Η μεταμεσονύκτια μακαρονάδα των New York Times με σκόρδο, ελαιόλαδο και τσίλι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Άκρως δημοφιλής αποδεικνύεται στις ΗΠΑ μια συνταγή των New York Times για «μεταμεσονύκτια μακαρονάδα». 

Αυτή η συνταγή είναι μια εκδοχή των ζυμαρικών "aglio e olio", που είναι γνωστά και ως «ζυμαρικά του μεσονυκτίου», επειδή μπορούν να φτιαχτούν γρήγορα με μερικά βασικά υλικά που συνήθως υπάρχουν σε κάθε σπίτι: σκόρδο, ελαιόλαδο, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και σπαγγέτι.

Η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο επειδή πρέπει πρώτα να ψηθεί το σκόρδο, αλλά αυτό προσθέτει μια σύνθετη και απαλή γεύση στο πιάτο.

Μπορείτε να προσθέσετε όποια λαχανικά ή πρωτεΐνες σας επιθυμείτε.

Συνταγή

1)Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόψτε περίπου μισό εκατοστό από τα σκόρδα για να αποκαλυφθεί η κορυφή των σκελίδων, και τοποθετήστε τα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίστε τις εκτεθειμένες σκελίδες με αλάτι και στη συνέχεια περιχύστε με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι. Τυλίξτε το σκόρδο στο αλουμινόχαρτο και ψήστε το μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, 40 έως 50 λεπτά.

2)Όταν είστε έτοιμοι να βράζετε τα ζυμαρικά, αφήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ψιλοκόψτε φύλλα του μαϊντανού. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και, στη συνέχεια, στραγγίστε τα ζυμαρικά.

3)Ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, βάλτε μισό φλιτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Πιέστε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου μέσα στο λάδι και μαγειρέψτε, σπάζοντάς τες με μία κουτάλα, μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματά τους, 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε νιφάδες κόκκινου πιπεριού και λίγο πιπέρι. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά για να απορροφηθεί το λάδι, ενώ τα ζυμαρικά τελειώνουν το μαγείρεμα.

4)Όταν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, ζεσταίνετε το λάδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτετε στο τηγάνι τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, μισό φλιτζάνι από το νερό ζυμαρικών που κρατήσατε και τον μαϊντανό. Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτοντας περισσότερο νερό ζυμαρικών αν χρειαστεί, μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά.

5)Σερβίρετε με περισσότερες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, μαύρο πιπέρι και παρμεζάνα.
 

Lifehacker
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες: Ποια «γλυκιά» αμαρτία έχει περισσότερες θερμίδες και γιατί

Lifehacker / Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Τελικά, ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Σωτηρία Κρούστη απαντά στο... ερώτημα της εποχής και παράλληλα δίνει μερικά tips προκειμένου να απολαμβάνει κανείς, σε μία πιο υγιεινή version και τα δύο χριστουγεννιάτικα γλυκά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τρεις απλές συμβουλές για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Lifehacker / Τρία tips για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Εχουμε συνηθίσει τα φρούτα και τα λαχανικά που ψωνίζουμε να «μαραίνονται» και να συρρικνώνονται μετά από 2-3 ημέρες στο ψυγείο, ενώ υπάρχει τρόπος και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και να μην καταλήξουν στα σκουπίδια
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ