Γιατί πρέπει να βάλετε βότκα στο βάζο με τα λουλούδια σας

Γιατί πρέπει να βάλετε βότκα στο βάζο με τα λουλούδια σας Facebook Twitter
0

Το κόλπο για να κάνετε τα λουλούδια να διαρκέσουν περισσότερο είναι τόσο παλιό όσο ο χρόνος, αλλά έχει κερδίσει νέα προσοχή χάρη σε βίντεο του TikTok που μας συμβουλεύουν πώς να διατηρήσουμε τα άνθη μας με αλκοόλ. 

Και, σύμφωνα με τον Chris Bonnett, ιδρυτή του GardeningExpress.co.uk, αυτό το κόλπο πράγματι λειτουργεί. 

«Η προσθήκη μιας κουταλιάς βότκας στο νερό του φυτού σας βοηθά πραγματικά στη συνολική υγεία του φυτού», λέει ο Bonnett. «Πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα το βρουν αυτό περίεργο, αλλά η βότκα δρα ως αντιβακτηριδιακός παράγοντας, που σημαίνει ότι σκοτώνει τα βακτήρια και προάγει την ανάπτυξη και ένα υγιές φυτό συνολικά». 

Για όσους δεν έχουν πρόχειρο το αλκοόλ, ο Bonnett λέει ότι υπάρχουν και άλλα κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να κάνετε τα φρέσκα λουλούδια να διαρκέσουν περισσότερο. 

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα φύλλα που υπάρχουν χαμηλά στα κλωνάρια. Για να μην δημιουργούν βακτήρια στο βάζο σας», εξηγεί. 

«Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρείτε τα λουλούδια σας δροσερά. Φυσικά χρειάζονται το φως του ήλιου, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγετε την κουζίνα, λόγου χάρη, όπου μπορεί να υπάρχει ζέστη από το μαγείρεμα -προσπαθήστε να επιλέξετε μια πιο δροσερή τοποθεσία». 

Ένα παράδοξο είναι πως τα φυτά δεν «αγαπούν» τα φρούτα. Συνιστάται επίσης να κρατάμε τα λουλούδια μακριά από φρούτα!» λέει ο Bonnett. «Αυτό συμβαίνει επειδή φρούτα, όπως τα μήλα και οι μπανάνες, εκπέμπουν αιθυλένιο, το οποίο ουσιαστικά κάνει τα λουλούδια να γερνούν πιο γρήγορα». 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ