ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.1.2021 | 00:53

Ορισμός σχέσης

Τελικά ποια είναι η λέξη που ορίζει τι έχουν 2 άτομα; Στην αρχή της γνωριμίας μας, εκείνος(ετών 26) μου είχε πει ότι είναι σε φάση για πιο χαλαρά, ελεύθερη τύπου σχέση.Είχε πληγωθει στην προηγούμενη του σχέση, έχει περάσει όμως αρκετός καιρός και θέλει πλέον να το πηγαίνει σιγά σιγά. Εγώ (ετών 24) του είχα ξεκαθαρίσει ότι είμαι της σχέσης αλλά οκ ας το πάμε χαλαρά. Όταν λέγαμε τότε για σχέση αυτός το παίρνε ότι και καλά θα θέλω να παντρευτώ.Έχουν περάσει 5 μήνες από τότε που γνωριστήκαμε, θα έλεγε κανείς ότι τα έχουμε. Λέμε με υποκοριστικα ο ένας τον άλλον, μιλάμε κάθε μέρα, έχουν υπάρξει κ ρομαντικές στιγμές,οποτε έχουμε μπορέσει να βρεθούμε. Σε όλο αυτό βέβαια δεν ξέρω αν αρκεί όλο αυτό για να μάθεις τον άλλον. Εννοώ ότι αν δεν ήταν η καραντίνα, θα βρισκόμασταν περισσότερο και θα μαθαίναμε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Είναι κ η πρώτη μου σχέση και δεν ξέρω ώρες ώρες, αν χρειάζεται κάτι περισσότερο. Και μαθαίνω μετά από τόσο καιρό τί εννοούσε με το ελεύθερη σχέση. Σύμφωνα με εκείνον ελεύθερη σχέση είναι να περνάμε καλά, να βγαίνουμε (όταν μας το επιτρέπουν), να έχει ο ένας τον άλλον. Ενώ την σχέση την έχει ως πιο σοβαρή,σε φάση να γνωριστούν κ οι γονείς κ καμιά φορά να μένουν μαζί. Του λέω αυτό που λες εσύ ελεύθερη σχέση, εγώ το λέω σχέση αλλα η ουσία είναι μία, ότι θέλουμε τα ίδια. Για μένα ελεύθερη σχέση είναι να μην δίνει αναφορά ο ένας στον άλλον, να πηγαίνει κ με άλλα άτομα. Επομένως, τα έχουμε τόσο καιρό αλλά κανείς δεν το παραδεχοταν. Μου το έλεγαν 2 άτομα που ξέρουν την κατάσταση ότι εσείς τα έχετε αλλά δεν το παραδεχεστε και παίζετε τις κολολυθιες,ωσπου ήρθε η μέρα όπου έγινε κατανοητό.
3
 
 
 
 
σχόλια
Σε παραλληλισμό με τον προβληματισμό σας, εγώ θα ρωτούσα: ποιος είναι ο ορισμός της φιλίας; Από ποια φάση και μετά η απλή παρέα/γνωριμία γίνεται φιλία; Πρέπει να το πούμε και οι δύο ότι έχουμε φιλία/είμαστε φίλες ή συμβαίνει από μόνο του;Για παράδειγμα, βλέπω μία γνωστή μου δυο-τρεις φορές το μήνα, νιώθουμε πολύ άνετα η μία με την άλλη, συναντιόμαστε για βόλτα ή καφέ, μιλάμε για τις ζωές μας, τις εξελίξεις στον κόσμο και τα blog που ακολουθούμε. Δεν έχουμε πει η μία στην άλλη ξεκάθαρα ότι είμαστε φίλες. Άλλωστε, δεν είμαστε "της φιλίας" εμείς, γιατί είμαστε και οι δύο πολύ απασχολημένες, εκείνη είναι και παντρεμένη και έχει μωράκι (είναι και 6 χρόνια μεγαλύτερή μου), δεν έχουμε γνωρίσει τους γονείς η μία της άλλης, ενώ εγώ θεωρούμαι κατά τ' άλλα ακοινώνητη κι έχω τα διαβάσματά μου... Τι είμαστε;;; Μήπως να μην το ονομάσουμε φιλία, να μην κολλάμε ταμπέλες, επειδή ξαφνικά θα μας περιορίσουν; ...Λοιπόν, de facto, ναι, είμαστε φίλες. Μπορεί να μην είμαστε "κολλητές" από το σχολείο, μπορεί να μην συναντιόμαστε μέρα παρά μέρα, αλλά αυτό που έχουμε θεωρείται μιας μορφής φιλία, είτε θα μας άρεζε ο ορισμός είναι όχι. Εξάλλου, δεν ορίζουμε, απλώς απολαμβάνουμε τη συντροφιά η μία της άλλης χωρίς να προβληματιζόμαστε περί ορισμών, μέλλοντος, συχνότητας συναντήσεων. :-) Οπότε, ναι, λυπάμαι που σας το λέω, αλλά έχετε κι εσείς σχέση τόσο καιρό που δεν χωρά σε "πρέπει" και "μη." Το ότι δεν ήθελε εκείνος να το ορίσετε ή να το ονομάσετε, δεν αλλάζει τη διαμορφωθείσα κατάσταση.