Το έργο είναι μία μαρτυρία της Κίττυς Αρσένη για τη σύλληψή της από τη Χούντα το 1967 και τα βασανιστήρια που υπέστη στην Ασφάλεια, στην οδό Μπουμπουλίνας.

 

Η αφήγηση της, που ζωντανεύει πρόσωπα και καταστάσεις της εποχής εκείνης, παραμένει επίκαιρη σήμερα σε μια περίοδο που η βία, η αυθαιρεσία και ο φασισμός δίνουν και πάλι το παρόν τους. Η Κίττυ Αρσένη ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ήταν και ένα βαθιά πολιτικό άτομο. Το βιβλίο της γράφτηκε την περίοδο που κατέθετε στο Συμβούλιο της Ευρώπης την εμπειρία της από τα βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς στην ταράτσα, στην απομόνωση, στα κελιά της Μπουμπουλίνας.

 

Ποιος γεννάει τους βασανιστές; Ποιος καλλιεργεί το φασισμό; Γιατί κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες σωπαίνουν; Από πού αντλεί κανείς τη δύναμη να αντέξει; Η διήγηση της περιγράφει την πραγματικότητα που βίωσε με ακρίβεια, με πάθος, με ζωντάνια και με κάποιες πινελιές ειρωνείας και χιούμορ, όσο επέτρεπαν οι συνθήκες στη Μπουμπουλίνας. Ήρωες της οι βασανιστές της , οι συγκρατούμενοί της, η οικογένειά της και σκηνικό τους το τοπίο του 1967.