Γύρος από ελληνικό πρόβατο, λεπτοκομμένος, ζουμερός, με πλούσια γεύση.
Γύρος από ελληνικό πρόβατο, λεπτοκομμένος, ζουμερός, με πλούσια γεύση.

 

Το εστιατόριο Ζεϊμπέκικο στην Κάτω Κηφισιά στηρίζει τη φιλοσοφία του στο κλασικό ελληνικό έδεσμα, το σουβλάκι. Τα αδέλφια Γιώργος και Κώστας Τσιλιγκίρη, έχοντας πολύχρονη εμπειρία στα premium και dry aged κρέατα μέσα από τα εστιατόριά τους «Τηλέμαχος», δίνουν μια μερακλίδικη άποψη του προσφιλούς ελληνικού street food.


Το νέο μαγαζί τους, το Ζεϊμπέκικο, είναι προφανές ότι θέλει να είναι ένα σουβλατζίδικο με σύγχρονο περιτύλιγμα. «Επιθυμία μας ήταν να προβάλουμε το εθνικό μας σουβλάκι, αναβαθμίζοντας την ποιότητά του, προσφέροντάς το σε ένα αισθητικά άρτιο περιβάλλον, αλλά διατηρώντας οικονομικές τιμές » υποστηρίζει ο Γιώργος Τσιλιγκίρης.


Το μενού σε βάζει αμέσως δυνατά στο παιχνίδι με κρεατικά από ελληνικό μαύρο χοίρο, ελληνικό πρόβατο και λιχουδιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Ο χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε σε μια πλευρά υπάρχει το «σουβλάκι μπαρ» για ένα τυλιχτό ή καλαμάκι με μια μπίρα στα όρθια. Ξεκίνημα με καπνιστή μελιτζανοσάλατα της «ερήμου», ενισχυμένη με ταχίνι που τρώγεται ευχάριστα (€5).
Ωραιότατη η βυζαντινή βοτανοσαλάτα με ψιλοκομμένο αγγουράκι, ρόδι, βότανα και ντρέσινγκ φτιαγμένο από πετιμέζι ροδιού και λεμόνι (€4,50).

 

Από τον ξυλόφουρνο βγαίνει το πικάντικο λαχματζούν σε μικρά πιτάκια, με βοδινό και αρνίσιο κιμά που δροσίζεται με ντιπ γιαουρτιού, αρωματισμένο με άνηθο (8). Απολαυστική κάθε μπουκιά, με ευχάριστο κάψιμο.


Ακολούθησαν τα καλαμάκια από ελληνικό αρνάκι γάλακτος (3 τμχ/2,85 ευρώ) και Greco Negro μαύρο χοίρο, ιδανικά ψημένα ώστε να διατηρούν τους χυμούς τους. Ταίριαζε όμορφα από δίπλα η σάλτσα παπρικάνα, φτιαγμένη με γιαούρτι, πάπρικα και φέτα.


Ο μερακλίδικος γύρος είναι το «must» πιάτο του εστιατορίου. Είναι φτιαγμένος από ελληνικό πρόβατο, λεπτοκομμένος, ζουμερός, με πλούσια απολαυστική γεύση που συνοδεύεται από ξεροψημένη πίτα, ντομάτα, κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σάλτσα ποντιακής καταγωγής με γιαούρτι, κεφίρ, πλιγούρι και δυόσμο (€9).

 

Από τον ξυλόφουρνο βγαίνει το πικάντικο λαχματζούν σε μικρά πιτάκια, με βοδινό και αρνίσιο κιμά.
Από τον ξυλόφουρνο βγαίνει το πικάντικο λαχματζούν σε μικρά πιτάκια, με βοδινό και αρνίσιο κιμά.


Από τις σάλτσες επιλογής του καταλόγου δοκιμάσαμε την παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας με αγριοκύμινο, μοσχοσίταρο και μπούκοβο. Για τα τυλιχτά υπάρχουν αρκετές επιλογές, από απλό χοιρινό και κοτόπουλο μέχρι μαύρο χοίρο με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και κάποια από τις σάλτσες επιλογής.


Δώσαμε υπόσχεση στο εαυτό μας να δοκιμάσουμε σε άλλη επίσκεψη τα κεμπαπάκια από ελληνικό μαύρο χοίρο που συνοδεύονται με πίτα και ψητά λαχανικά, καθώς και το χοιρινό μπριζολάκι με βότανα που γίνεται στα κάρβουνα.
Το τσομπάνικο γιαούρτι με γλυκό κουταλιού βάζει την ταιριαστή σφραγίδα του για το κλείσιμο του δείπνου.

 

Στο Ζεϊμπέκικο θα φας καλά, με τις καλές μουσικές επιλογές από παλιά και νεότερα λαϊκά ακούσματα να δίνουν τον ευχάριστο τόνο στην παρέα.


Ζεϊμπέκικο, Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, 210 8074330