Mira: Ένα εστιατόριο - παρατηρητήριο στην καρδιά της Καστέλλας

Πάνω από το Μικρολίμανο, η υπέροχη θέα και οι ιδιαίτερες γεύσεις συνιστούν έναν ιδανικό προορισμό για απαιτητικούς

6.7.2017 | 14:47

 

«Mira» στα ισπανικά σημαίνει «κοίτα» και το όνομα ταιριάζει γάντι στο καινούργιο εστιατόριο και μπαρ που είναι στρατηγικά τοποθετημένο στην Καστέλλα. Η βεράντα του, σαν παρατηρητήριο του πελάγους, «κρέμεται» πάνω από το Μικρολίμανο και η θέα του είναι συγκλονιστική. Ένας ευχάριστος χώρος, προσαρμοσμένος στα ελληνικά δεδομένα, ανοιχτός από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, κάτι που τον κάνει ιδανικό τόπο συνάντησης για καφέ, σνακ, δείπνο αλλά και βραδινό ποτό. Ο άξιος σεφ Νίκος Λαλουδάκης έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας κι έχει στήσει ένα μενού με προτάσεις κλασικές που δεν θα σε προβληματίσει.

 

Στο τραπέζι έρχεται ωραιότατη τάρτα με μανιτάρια και κρούστα από γραβιέρα που ωρίμαζε για 12 μήνες (€9). Θα χαρείς τη χειροποίητη τραγανή ζύμη που δένει απολαυστικά με τη γεύση των μανιταριών, ενώ η γραβιέρα ανεβάζει έξυπνα τη γευστική ένταση. Το καρπάτσιο από φιλέτο μοσχαρίσιο συνδυάζεται νόστιμα με τα μυρωδικά και το τουρσί αγριοράπανο (€13). Οι γαρίδες σε σχήμα πεταλούδας παίρνουν θέση πάνω σε τηγανητή φωλιά από κανταΐφι με τραγανή υφή και συνοδεύονται με καλοφτιαγμένη σος ταρτάρ (€11,50). Ένα πιάτο χωρίς φιοριτούρες, που τίμησε με ευχαρίστηση η παρέα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σαλάτα super food, όπου η τρίχρωμη κινόα μπλέκει νόστιμα με κομματάκια από αποξηραμένο σύκο, δροσερό μάνγκο, κουκουναρόσπορο και goji berry, ενώ το σύνολο αγκαλιάζει βινεγκρέτ σουσαμιού (€11). Δροσερή και υγιεινή, θα σας ικανοποιήσει απόλυτα.

 

Το ριζότο ήρθε σωστά χυλωμένο, με τον κόκκο του ρυζιού σωστά al dente. Σιγομαγειρεμένο, με άγρια μανιτάρια, μια πινελιά λάδι τρούφας και λεπτοκομμένες φέτες γραβιέρας (€14). Αν και το πιάτο ταιριάζει σε χειμωνιάτικο μενού, η βαθιά νοστιμιά του κράτησε καλή συντροφιά στο τραπέζι. Για το παλαιωμένο ερυθρό κρασί που μεταγγίσαμε στην καράφα ώστε να «αναπνεύσει» πριν σερβιριστεί στα ποτήρια έδωσε ιδέες το onglet (διάφραγμα) που μαρινάρεται σε ελαιόλαδο, ξίδι και δεντρολίβανο, πριν ψηθεί διακριτικά στην πυρά και στο πιάτο συνοδεύεται από κρέμα γλυκιάς κολοκύθας (€22). Σωστά ψημένο ήρθε και το φιλέτο σατομπριάν –θυμίζει ένδοξες εποχές της γαλλικής κουζίνας της δεκαετίας του ’80– που συνόδευαν μοσχοβολιστές baby πατάτες και τρεις σος: πιπεριού, μανιταριών και εσπρέσο (€23). Τα πιάτα διατηρούν μια ποιότητα χωρίς να δρέπουν δάφνες δημιουργικότητας. Το επιδόρπιο επιβάλλεται. Το προφιτερόλ με γκανάς αρωματισμένη με μπαχαρικά (€8,50) είναι πειρασμός. Τα κουτάλια βυθίζονται ηδονικά στην απαλή υφή της σοκολάτας με την προκλητική γεύση. Το Mira προσφέρεται για την καλοκαιρινή έξοδο, με τις ωραίες μουσικές και το αποτελεσματικό και ευγενικό σέρβις.

 

Mira, λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 70, Καστέλλα, 210 4115579

Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 70
21 0411 5579
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |