Η μεγαλύτερη κατηγορία δεν είναι άλλη από αυτήν της καλύτερης ταινίας. Είναι αυτή που αθροίζει τα καλύτερα στοιχεία στο σύνολό της και που συνήθως αν όχι πάντα βρίσκεται υποψήφια στις περισσότερες κατηγορίες. Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία δεν είναι τυχαίο που το The Revenant συγκεντρώνει 12 υποψηφιότητες και είναι η πιο πιθανή να φύγει με το χρυσό αγαλματάκι από την τελετή. Για πολλούς, όχι άδικα, είναι ούτως ή άλλως η καλύτερη ταινία της χρονιάς.

 

Αλλά ας δούμε όλους τους υποψηφίους:

 

Spotlight: Michael Sugar, Steve Golin, Nicole Rocklin και Blye Pagon Faust.

Μπορεί να είναι η έκπληξη της βραδιάς, όπου ένα μικρό στούντιο όπως το Open Road θα τα βάλει με τα μεγαθήρια της Paramount Picture και 20th Century Fox. Η πραγματική ιστορία του σκανδάλου που ξεσκέπασε μια ομάδα δημοσιογράφων αρέσει και έχει δημιουργήσει αρκετή συζήτηση γύρω από την δυνατή υποψηφιότητάς της.

 

 

The Big Short: Brad Pitt, Dede Gardner και Jeremy Kleiner.

Αν και έχασε τις Χρυσές Σφαίρες, κέρδισε το PGA. Ένα δράμα σχετικά με την οικονομική κρίση, που άρεσε αλλά που δεν ξέρουμε αν έπεισε την κριτική επιτροπή για να δώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Όσκαρ σε δραματική ταινία.

 

 

The Revenant: Arnon Milchan, Steve Golin, Alejandro G. Iñárritu, Mary Parent και Keith Redmon. Η δραματική περιπέτεια του μεξικανού σκηνοθέτη είναι το μεγάλο φαβορί, έχοντας ήδη την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και υποψηφιότητα σε 12 κατηγορίες. Επιπλέον, ο Di Caprio είναι σχεδόν ήδη νικητής. Πιθανόν να σαρώσει τα φετινά βραβεία.

 

 

Mad Max: Fury Road: Doug Mitchell και George Miller. Η περιπέτεια καταστροφής από το μακρινό μέλλον είναι δύσκολο να βγει σε αυτήν την κατηγορία αλλά σε άλλες πιο τεχνικής κατεύθυνσης δείχνει πιο σίγουρη, όπως και στην κατηγορία καλύτερου σκηνοθέτη, ως το μεγάλο αουτσάιντερ.

 

 

The Martian: Simon Kinberg, Ridley Scott, Michael Schaefer και Mark Huffam. Υποψήφια σε εφτά κατηγορίες και με Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία ταινιών δράσης, θα πρέπει αυτή η ταινία επιστημονικής φαντασίας να λαμβάνεται υπόψη.

 

 

Πιθανός νικητής: The Revenant

Αουτσάιντερ: Spotlight

 

Οι υπόλοιπες ταινίες που βρέθηκαν στην εικοσάδα των υποψήφιων της μεγάλης κατηγορίας ήταν:

6. Bridge of Spies

7. Brooklyn

8. Room

9. Carol - The Weinstein Company

10. Straight Outta Compton - Universal Pictures

11. Sicario - Lionsgate

12. Ex Machina - A24

13. Inside Out - Pixar

14. Trumbo - Bleecker Street

15. The Hateful Eight - The Weinstein Company

16. Beasts of No Nation - Netflix

17. Steve Jobs - Universal Pictures

18. The Danish Girl - Focus Features

19. Star Wars: The Force Awakens - Walt Disney

20. Son of Saul - Sony Pictures Classics

 

Όσοι αγαπούν τα Όσκαρ και ειδικά όλοι όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κανάλια Novacinema θα προβάλουν ζωντανά την τελετή αλλά και πρώτα και αποκλειστικά βραβευμένες οσκαρικές πρεμιέρες λίγο μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα πολυσυζητημένα The Revenant, Room, Spotlight, Mad Max: Fury Road, Carol, Joy, Brooklyn, Bridge of spies, Creed, The Martian κ.ά. Επιπλέον, θα μπορεί κανείς να τις δει live και σε ότι τύπου ταμπλέτα διαθέτει tablet, laptop ή smartphone μέσω του Nova GO χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση. Τέλος, για όσους χάνουν το ραντεβού με την ώρα, οι περισσότερες από αυτές θα διατίθενται και on demand, μέσω του Nova GO, για να τις βλέπει κανείς όποτε επιθυμεί στο tablet, laptop ή smartphone, επίσης χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.