Ο λόγος για την Βρετανίδα Naomie Harris που για την συμμετοχή της στο Moonlight, γυρίζοντας τον ρόλο της σε μόλις τρεις μέρες, κέρδισε μια πολύτιμη υποψηφιότητα στα επερχόμενα μεγάλα βραβεία κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, η Naomie είχε πάρει μια 3ημερη άδεια από τα γυρίσματα της James Bond ταινίας "Spectre", όπου εκεί παίζει την δυναμική Eve Moneypenny.

 

Για τον ρόλο της αυτό, έπρεπε να αφήσει το γκλάμουρ της κατασκοπικής ταινίας και να μπει στον σκοτεινό και δύσκολο κόσμο των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, από την όμορφη και δυναμική Eve έπρεπε να γίνει η ναρκομανής decadence μητέρα Πώλα, μην παίρνοντας ούτε μισή μέρα χρόνο προετοιμασίας, «με πήραν από το αεροδρόμιο κατευθείαν στα γυρίσματα», αναφέρει σε συνέντευξη. Μάλιστα η πρώτη σκηνή που γύρισε ήταν φορώντας κάτι μικροσκοπικά σορτς, σε κατάσταση βαθύ εθισμού από το κρακ, καθότι όπως παραδέχτηκε και η ίδια σε αυτήν την κατάσταση το τελευταίο πράγμα που μπορεί να ενδιαφέρει τον χρήστη είναι το τι φοράει, γεγονός όμως που την τρόμαξε λίγο, καθότι έπρεπε πολύ γρήγορα να κολυμπήσει στα βαθιά.

 

Μάλιστα για αυτόν τον ρόλο είχε διάφορους ενδοιασμούς, καθότι ως ηθοποιός ήθελε να παίζει χαρακτήρες θετικούς ως προς τη γυναικεία παρουσία στην ιστορία της ταινίας αλλά τελικά η εξομολόγηση του σκηνοθέτη Barry Jenkins την μετέπεισε. Ο χαρακτήρας αυτός στηρίζεται στην μητέρα του, κάτι που δεν μπόρεσε παρά να της αλλάξει τη γνώμη αλλά και την τύχη με την επερχόμενη πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσό Αγαλματίδιο. Για τον ίδιο ρόλο ήταν υποψήφια για βραβείο τόσο στις Χρυσές Σφαίρες, όσο και στα BAFTA ενώ κέρδισε σε διάφορα άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ (AACTA International Awards, Hollywood Film Awards, London Critics Circle Film Awards κ.α.).

 

Η ταινία αυτή, βαθιά κοινωνική και ανθρώπινη, είναι υποψήφια σε 8 κατηγορίες στα φετινά Όσκαρ, έχει κερδίσει ήδη 162(!!!) βραβεία, ενώ οι υποψηφιότητες της μετράνε τις 244 (!!!).

 

Μη χάσετε και φέτος, αποκλειστικά στα Novacinema, μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).