ΣΙΝΕΜΑ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ (Από 21-07)

LIFO

Ο Αήττητος
Prizefighter: The Life of Jem Belcher

Δραματική 2022 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Γκράχαμ
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Ματ Χούκινγκς, Ρέι Γουίνστον, Τζόντι Μέι
Μπρίστολ, Αγγλία, 1800: Ο Τζεμ Μπέλτσερ μεταμορφώνει τη μέχρι τότε πρωτόγονη πυγμαχία σε άθλημα των βασιλιάδων, σε μία ασύλληπτη πορεία που ξετυλίγει την άνοδο και την πτώση ενός καθαρόαιμου ταλέντου και ενός γεννημένου πρωταθλητή.
LIFO

Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού
Le Trésor du Petit Nicolas

Οικογενειακή (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ζιλιέν Ραπενό
Πρωταγωνιστούν: Ιλάν Ντεμπραμπάν, Οντρέ Λαμί, Ζαν-Πολ Ρουβ, Πιερ Αρντιτί, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά
Ο εννιάχρονος Νικόλας λατρεύει να παίζει με τα φιλαράκια του από το σχολείο, μια τρελο-συμμορία με το όνομα Οι Ανίκητοι. Όταν ο πατέρας του Νικόλα παίρνει ξαφνικά προαγωγή, η οποία απαιτεί τη μετακόμισή τους στον γαλλικό Νότο, ολόκληρος ο κόσμος του Νικόλα έρχεται τούμπα. Για να μη χάσει τους φίλους του, καταστρώνει μαζί τους το απόλυτο σχέδιο για να εμποδίσουν την απαίσια μετακόμιση: ένα κυνήγι θησαυρού.   
LIFO

Το Κόλπο της Νυφίτσας
The Weasels’ Tale

Κωμωδία 2019 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Χουάν Χοσέ Καμπανέλα
Πρωταγωνιστούν: Γκρασιέλα Μπόργκες, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λουίς Μπραντόνι
Μια γοητευτική σταρ της χρυσής εποχής του σινεμά, ένας ηθοποιός στο λυκόφως της ζωής του, ένας απογοητευμένος σεναριογράφος και ένας ηλικιωμένος σκηνοθέτης μοιράζονται ένα μεγάλο σπίτι στην εξοχή. Η ήσυχη συμβίωσή τους απειλείται όταν ένα νεαρό ζευγάρι προσπαθεί να τους εξαπατήσει κάνοντάς τους να πουλήσουν το σπίτι. 
LIFO

Ο Τενόρος
Tenor

Κωμωδία 2022 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Κλοντ Ζιντί Jr.
Πρωταγωνιστούν: Μοχάμεντ Μπελκίρ, Μισέλ Λαρόκ, Λουί ντε Λαβινιέρ
Ενώ εργάζεται ως διανομέας, ο Αντουάν, ένας φιλόδοξος νεαρός ράπερ από τα προάστια του Παρισιού, συναντά την κυρία Λουαζό, μια επιφανή δασκάλα φωνητικής στην Όπερα του Παρισιού. Άναυδη από το καθαρόαιμο ταλέντο του, εκείνη τον συστήνει στον κόσμο της όπερας. Ο Αντουάν γίνεται μαθητής της, αλλά κρύβει το όνειρό του από την οικογένεια και τους φίλους του από φόβο ότι δεν θα τον καταλάβουν.
LIFO

Υγρή Γη
Wetland

Θρίλερ 2021 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ινάκι Σάντσεθ Αριέτα
Πρωταγωνιστούν: Ραούλ Αρεβάλο, Παθ Βέγκα, Ρομπέρτο Άλαμο, Σούζι Σάντσεθ
Διακεκριμένος Ισπανός βιολόγος επιστρέφει στην πατρίδα των παιδικών του χρόνων για να προστατεύσει τη λίμνη της περιοχής, την οποία εκμεταλλεύονται με παράνομους τρόπους οι ντόπιοι. 
LIFO

Spencer

Δραματική 2021 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαραϊν
Πρωταγωνιστούν: Κρίστεν Στιούαρτ, Τίμοθι Σπολ, Σάλι Χόκινς, Σον Χάρις
Ο γάμος της πριγκίπισσας Νταϊάνας και του πρίγκιπα Καρόλου βρίσκεται σε κρίση. Oι φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις και διαζύγιο δίνουν και παίρνουν, μα όλα καταλαγιάζουν αναγκαστικά προκειμένου να εορταστούν τα Χριστούγεννα στην εξοχική οικία της Βασίλισσας. Μόνο που η κατάσταση φέτος θα είναι διαφορετική.  
LIFO

Η οικογένεια του Μεγαλοπατούσα
Bigfoot Family

Animation 2020 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ζερεμί Ντεκρουσό, Μπεν Στάσεν
Λίγους μήνες μετά την επανασύνδεσή της, η οικογένεια του Άνταμ ζει ευτυχισμένη και εκείνος αρχίζει να συνηθίζει σιγά-σιγά τις νέες του δυνάμεις. Αλλά όταν ο Μεγαλοπατούσας αποφασίσει να φύγει για να σώσει μια κοιλάδα από τη σατανική εταιρεία πετρελαίου Χ Tract, θα εξαφανιστεί, οπότε η Σέλι, ο Άνταμ, ο Γουίλμπερ και ο Τράπερ θα αποφασίσουν να ερευνήσουν τι συνέβη. 
LIFO

Η γιορτή της Μπαμπέτ
Babette Gaestebud

Σινεφίλ 1987 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Γκάμπριελ Άξελ
Πρωταγωνιστούν: Στεφάν Οντράν, Γιαρλ Κιούλε, Μπίμπι Άντερσον
Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο ψαροχώρι της Δανίας όπου ζουν δύο ανύπαντρες αδελφές κάνοντας αγαθοεργίες και προσφέροντας φαγητό στους ανήμπορους. Η Μπαμπέτ εμφανίζεται μια μέρα στην πόρτα τους και ζητάει καταφύγιο, καθότι είναι πρόσφυγας τους εμφύλιου πολέμου της Γαλλίας. Οι δύο αδελφές δίνουν τροφή και στέγη στην Μπαμπέτ, η οποίο γίνεται η οικονόμος τους σπιτιού.
LIFO

Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων
North by Northwest

Θρίλερ 1959 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ, Έβα Μαρί Σεντ, Τζέιμς Μέισον, Τζέσι Ρόις Λάντις, Λίο Τζ. Κάρολ
Ένας κακότυχος διαφημιστής από τη Νέα Υόρκη περνιέται κατά λάθος για κυβερνητικός πράκτορας από μια ομάδα ξένων κατασκόπων και καταδιώκεται σ’ ολόκληρη τη χώρα, ενώ προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει.
ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ