"Ραντεβού στα McDonalds στην Αγ.Σοφίας, περπάτημα ίσια κάτω μέχρι τη Μητρόπολη και στροφή αριστερά στην Πρ. Κορομηλά."

Facebook Twitter
0

Η μουσική των Θεσσαλονικιών Your Hand in Mine είναι κάτι περισσότερο από ατμοσφαιρική, ρομαντική μουσική δωματίου. Τον περασμένο Μάιο βρέθηκα στη συναυλία που έδωσαν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπου ο τεράστιος χώρος του μουσείου καλύφθηκε με τους φολκ ήχους του συγκροτήματος ενώ το κοινό στο τέλος, τραντάξε μαγεμένο την αίθουσα από τα χειροκροτήματα. H νέα τους δουλειά με τίτλο The Garden Novels κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο από την Inner Ear και παρουσιάζεται αυτή την Πέμπτη στο Coo Bar στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή την παρουσίαση της καινούργιας τους δουλειάς οι Your Hand in Mine, Μάνος και Γιώργος, μας μιλούν για τη Θεσσαλονίκη που ζουν και συνθέτουν.

Με ποιόν τρόπο η πόλη έχει επηρεάσει τη μουσική σας μέχρι σήμερα;

Ειλικρινά σκεφτόμαστε πολλή ώρα και δεν φαίνεται να ξέρουμε την απάντηση. Δεν ξέρουμε αν είναι τόσο η πραγματικότητα της πόλης που σε εμπνέει ή αν η έλλειψη που εξάπτει τη φαντασία. Η επιρροή νομίζουμε περισσότερο σχετίζεται με το ότι μας εξασφαλίστηκε ένα κοινωνικό περιβάλλον που σίγουρα δεν είναι ρόδινο, διατηρείται όμως σε μια ανθρώπινη κλίμακα και, με λίγη τύχη και αρκετό πείσμα, σου δίνεται χώρος για να δουλέψεις.

Ποιο τραγούδι (δικό σας ή άλλου καλλιτέχνη) θα μπορούσε να λειτουργήσει ως soundtrack της πόλης;

Για λόγο που μόνο εμείς καταλαβαίνουμε, Mogwai - Take Me Somewhere Nice.

Πείτε μας την αγαπημένη σας διαδρομή μέσα στην πόλη. Αν μπορούσατε να εξαφανίσετε ένα κτήριο (ή ένα μνημείο) ποιο θα ήταν αυτό;

Ραντεβού στα McDonalds στην Αγ.Σοφίας, περπάτημα ίσια κάτω μέχρι τη
Μητρόπολη και στροφή αριστερά στην Πρ. Κορομηλά. Η σκιερή πλευρά του παραλιακού μπλοκ και οι φυγές από τα κάθετα στενάκια προς τη θάλασσα είναι κάτι που απολαμβάνουμε συχνά. Θα εξαφανίζαμε "πιλοτικά" ένα από τα Μέγαρα Μουσικής, να δούμε μήπως τελικά μπορεί να "αντέξει" αυτή η πόλη και με ένα.

Υπάρχει κάποιο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σας αρέσει και θα μας προτείνατε να τους ακούσουμε;

Θα σας προτείναμε τους 2L8 και το καινούριο album τους.

Το προηγούμενο cd σας "συμπλήρωνε" μια βουβή ταινία του Mikio Naruse. Στο The garden Novels δουλέψατε διαφορετικά από ότι σε εκείνο;

Ναι, δουλέψαμε εντελώς διαφορετικά, σχεδόν αντίστροφα απ'ότι στο

soundtrack. Η μουσική από συμπληρωματικό και συνοδευτικό ρόλο, έρχεται στο προσκήνιο και είναι η πρώτη ύλη η οποία αποκωδικοποιείται σε γραπτό λόγο. Οι εικόνες δεν προϋπάρχουν της μουσικής, αλλά δημιουργούνται από αυτήν, μετουσιώνονται σε μικρές ιστορίες και συνοδεύουν την έκδοση του cd με τη μορφή μιας συλλογής μίνι-διηγημάτων.

http://www.myspace.com/theyourhandinmine

http://www.yourhandinmineband.com/

+

Οι μυστικοί κήποι των Your Hand in Mine

Your Hand in Mine Lifotape

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ