Πορνό για νοικοκυρές

Facebook Twitter
8

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται, αλλά οι λόγοι για τους οποίους καταρρίπτονται έχουν σημασία.

Κάποτε ήταν ο  Κώδικας Ντα Βίντσι του Νταν Μπράουν που πουλούσε σαν ζεστό δωρεάν ψωμί – λίγο ειδύλλιο, λίγο αμφισβήτηση της θρησκείας, ήταν κατανοητό. Το ρεκόρ του καταρρίφθηκε από τον Χάρι Πότερ και ήταν ευχάριστο – ένας πιτσιρικάς σε ένα σχολείο με μάγους, γιατί όχι; Το νέο κύμα που σαρώνει τώρα, κι έχει ξεπεράσει σε ταχύτητα πωλήσεων και τα δύο, είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Fifty Shades of Grey», μιας νοικοκυράς (αλλά και στελέχους της τηλεόρασης) από την Αγγλία, που ξεκίνησε να το γράφει στο Blackberry της για να ξεφύγει από τη βαρεμάρα. Η προσπάθειά της έγινε ένα από τα μεγαλύτερα συγγραφικά φαινόμενα που έχει διασχίσει ως τώρα 37 χώρες και θα γίνει και ταινία – μάλιστα λέγεται ότι ολόκληρη Αντζελίνα Τζολί εξέφρασε ενδιαφέρον να το σκηνοθετήσει.

Η κρυφή (φανερή) υπόσχεση είναι το s/m πορνό: μια αθώα και παρθένα φοιτητριούλα ξελογιάζεται από τον ψυχρό και σκοτεινό σέξι εκατομμυριούχο με τα γκρίζα μάτια και την χρυσή καρδιά, ο οποίος κρύβει στο τεράστιο λευκό του διαμέρισμα ένα σκοτεινό δωμάτιο «Πόνου». Όποιος περιμένει να διαβάσει Ντε Σαντ του 2012, θα απογοητευτεί σφοδρά: κούφιες οι υποσχέσεις! Οι ροζ σκηνές είναι πιο ήπιες από τα σύγχρονα, εξελιγμένα Άρλεκιν και τραγικά επαναλαμβανόμενες, τόσο πολύ που εγώ τουλάχιστον από ένα σημείο και μετά τις προσπερνούσα, για να δω τι κρύβεται στο παρελθόν του γκριζομάτη εκατομμυριούχου: διότι το κούφιο περιεχόμενο αντηχεί τόσο δυνατά που η συγγραφέας αποφάσισε στο δεύτερο και τρίτο μέρος να εμπλουτίσει τις υγρές σελίδες με λίγο μυστήριο, ερωμένες από το παρελθόν, απόπειρες δολοφονίας και έναν Πολύ Κακό Άνθρωπο.

Και γιατί το διάβασες τότε, θα μου πείτε; Μάλλον για λόγους μαζοχισμού, ταιριαστούς με το ύφος του βιβλίου. Είναι από τα βιβλία που αποκαλώ «πατατάκια»: τα τρως με μεγάλη ευχαρίστηση και όταν αντικρίζεις την άδεια σακούλα αηδιάζεις με τον εαυτό σου. Προς υπεράσπισή μου, δεν το αγόρασα: το κατέβασα δωρεάν – και νομίμως!- από το υπέροχο tuebl.com. Αν σας αρέσουν τα πατατάκια, σας προτείνω να το κατεβάσετε. Προετοιμαστείτε όμως για πολλές ατάκες τύπου Holy cow!” με πλάγια γραφή. 

Βιβλίο
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο MAGA Ιησούς αντικαθιστά τον αληθινό Ιησού

Βιβλίο / Όταν ο MAGA Ιησούς αντικαθιστά τον αληθινό

Η κυβέρνηση Τραμπ υπονομεύει την αυθεντική χριστιανική πίστη, προωθώντας στο όνομα του Ιησού τη βαναυσότητα και τη βούληση για απόλυτη εξουσία, τοποθετώντας τους χριστιανούς σε μια θεολογική ζώνη του λυκόφωτος.
THE LIFO TEAM
Η Σάλι Ρούνεϊ μετά το hype: Το «Ιντερμέτζο» αλλάζει το παιχνίδι;

The Review / Σάλι Ρούνεϊ: Σημαντική συγγραφέας ή το trend της στιγμής;

Ωρίμασε η Ιρλανδή συγγραφέας που με το βιβλίο της «Κανονικοί Ανθρωποι», έγινε σταρ; Είναι το νέο της μυθιστόρημα «Ιντερμέτζο» (εκδόσεις Πατάκη) στροφή σε μια πιο απαιτητική και δύσκολη γραφή; Η Βένα Γεωργακοπούλου κουβεντιάζει με τον αρχισυντάκτη του πολιτιστικού των «Νέων» Δημήτρη Δουλγερίδη.
ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Όποιος έζησε στην Ευρώπη, θα μπορούσε να είναι πρόγονός μας»

Βιβλίο / «Όποιος έζησε στην Ευρώπη, θα μπορούσε να είναι πρόγονός μας»

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική μελέτη του Κώστα Καμπουράκη που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά, η οποία φωτίζει ζητήματα όσον αφορά το DNA και την εθνική καταγωγή αλλά και τα σχετικά εσφαλμένα ιδεολογήματα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το πίσω ράφι/ Καζούο Ισιγκούρο «Μη μ’ αφήσεις ποτέ»

Το πίσω ράφι / Πώς ορίζεται μια «αξιοπρεπής» ζωή;

Στο «Μη μ' αφήσεις ποτέ» ο Βρετανός συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο φτιάχνει ένα σύμπαν απίστευτης σκληρότητας και θεσμοθετημένης αδικίας, όπου η απανθρωπιά γίνεται αποδεκτή ως μέρος του συστήματος, όχι ως κάτι τερατώδες.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Η Σύλβια Πλαθ έλεγε την αλήθεια της, και τη διεκδικούσε

Το Πίσω Ράφι / Η Σύλβια Πλαθ μετέτρεψε το προσωπικό της τραύμα σε ποιητικό υλικό

Στην αποκατεστημένη έκδοση της εμβληματικής συλλογής «Άριελ» η Αμερικανίδα ποιήτρια μιλά για θέματα όπως ο θάνατος, η αυτοκαταστροφή, η γυναικεία ταυτότητα, η μητρότητα, η πατρική εξουσία, η οργή, η ερωτική προδοσία, κι όλα αυτά σε μια γλώσσα που βγάζει σπίθες, κοφτή, πυκνή, επιθετική, με βίαιες εικόνες και απροσδόκητες μεταφορές.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Μαγειρεύοντας για τους δικτάτορες

Βιβλίο / Τι τρώνε οι δικτάτορες; Ένα βιβλίο γράφει την ιστορία της όρεξής τους

Ταξιδεύοντας σε τέσσερις ηπείρους για τέσσερα χρόνια, ο Βίτολντ Σαμπουόφσκι εντόπισε τους πιο ασυνήθιστους μάγειρες του κόσμου, καταγράφοντας κομβικές στιγμές της ιστορίας του 20ού αιώνα μέσα από το φαγητό.
M. HULOT
Μέσα στον γοητευτικό κόσμο των χαμάμ

Βιβλίο / Μέσα στον γοητευτικό κόσμο των χαμάμ

Το βιβλίο «Με τους Ευρωπαίους περιηγητές στα χαμάμ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» φωτίζει όψεις αυτών των χώρων, τους ανθρώπους που σύχναζαν εκεί και τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν, όπως και τον ρόλο τους στη ζωή της Ανατολής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο προκατειλημένοι!Μόλις τελείωσα το πρώτο από την τριλογία το Fifty Shades of Grey και ξεκίνησα ήδη το δεύτερο Fifty Shades Darker.Ναι είναι σαν να βλέπεις πορνό,είναι εθιστικό κ όταν αρχίσεις δεν σταματάς,δεν είναι λογοτεχνία,οι φίλοι μου με κοροιδεύουν αλλά πιστεύω ότι κάθε γυναίκα θα ήθελε να ζήσει αυτό το πάθος κ το πόσο πολύ θέλει ερωτικά ο Christian Grey την Anastasia Steele,αυτός είναι ο dominant κ αυτή η submissive(με κάποιους κανόνες),αυτός είναι τρελος μαζί της,της κάνει πανάκριβα δώρα,την μεταφέρει με το ελικόπτερο του όπου αυτη χρειάζεται,ξενοδοχεία,jet και γενικά χλιδή παντού.Στο πρώτο βιβλίο δεν υπάρχει πολυ s/m,είναι ήπιο.Το κατέβασα κ εγώ δωρεάν κ διαφωνώ με τον συγγραφέα,αν δεν σας άρεσε δεν θα διαβάζατε κ τα 3 βιβλία,προσωπικά βρήκα πιο οικτρό το άλλο χολυγουντιαννό φαινόμενο,το Hunger Games,αν είστε γυναίκα το συνιστώ κ δεν θα πέσει το επιπεδό μας αν διαβάσουμε το Fifty Shades of Grey!
πόσο χαζογκομενέ άποψη για την σχέση των δύο φύλων: "της κάνει πανάκριβα δώρα,την μεταφέρει με το ελικόπτερο του όπου αυτη χρειάζεται,ξενοδοχεία,jet και γενικά χλιδή παντού"... αυτός δεν είναι γκόμενος, σπόνσορας είναι... για τον σαδομαζοχισμό δεν έχω κάτι να πω... περί ορέξεως... όλες οι σεξουαλικές επιλογές είναι σεβαστές όταν υπάρχει συναίνεση ....