Ο Μπρετ Ίστον Έλις είναι συγγραφέας που έγινε γνωστός για τους σατιρικούς, απελπισμένους, (αυτό)καταστροφικούς χαρακτήρες που έχουν καταληφθεί από απάθεια και αδυναμία ενσυναίσθησης. Τα βιβλία του μεταφράστηκαν σε 27 γλώσσες, απέκτησαν φανατικούς οπαδούς, μερικοί πέρασαν από τον θαυμασμό στη λατρεία και κάποιοι ανήκουν στην κατηγορία των καλτ ακόλουθων ενός αλληγορικού Πάπα που μάλλον δεν επέλεξε ακριβώς αυτό το ρόλο. Η υποψία μας ότι οι χαρακτήρες που περιγράφει, οι οποίοι εμφανίζονται ξανά και ξανά στα βιβλία του σε άλλες ηλικίες, είναι οι πλευρές του δικού του χαρακτήρα, μας κάνει να πιστεύουμε ότι τον ξέρουμε, μέχρι να εμφανιστεί το Twitter.


Ο Έλις άλλοτε φαίνεται σα να ξέρει να το χειρίζεται, γράφοντας ενίοτε μυστήρια tweets, αλλά άλλοτε φλερτάρει με το μπανάλ κάνοντας τον κόσμο να αναρωτιέται αν εννοεί αυτό που έγραψε. Το Twitter αποκάλυψε αυτό που οι συγγραφείς μέσα από το έργο τους καταφέρνουν να κρύψουν: τις καθημερινές τους αδυναμίες. Ο Έλις εξακολουθεί να λατρεύεται αλλά πλέον αντιμετωπίζεται λίγο ως μαϊντανός, λίγο σαν ξεπερασμένος, και πολύ συχνά ως «douchebag».

 

Με αυτή τη λέξη περνάμε ομαλά στο επόμενο θέμα, που είναι ο Kanye West. Είναι ένας ποπ σταρ που μας παρουσιάστηκε ως το μέλλον της μουσικής και βιαστήκαμε να το πιστέψουμε γιατί είχε πολύ καιρό να εμφανιστεί ένας Μεσσίας του μουσικού μέλλοντος. Έκτοτε έχουμε βομβαρδιστεί από τόσες δηλώσεις, εκρήξεις, παραληρήματα και παιδιάστικες συμπεριφορές του, συν τον επικείμενο του γάμο με ένα ξέρασμα από τον πάτο της reality TV, με επισκέψεις σε πανεπιστήμια και παραλληλισμούς με Μόρισον, Τζομπς και τον Θεό τον ίδιο, που αντιπαθούμε αυτόματα όποιον φοράει φόρμες από δέρμα (ευτυχώς που δεν ξέρουμε κανέναν άλλον).

 

Ήταν ζήτημα χρόνου να γνωριστούν αυτοί οι δύο και να ανακαλύψουν ότι έχουν πολλά κοινά. Η κατανοητή τους συνεργασία ξεκίνησε με μια διασκευή – προώθηση για το Yeezus του Kanye, με τον Scott Disick στο ρόλο του American Psycho. Ο Σκοτ ξέρει από κάμερες: είναι μέλος της ευρύτερης οικογένειας Καρντάσιαν.

 

 

Μετά ο Kanye έγραψε μουσική για ένα τρέιλερ που γυρίστηκε για το "Canyons",μια ταινία σε σενάριο Μπρετ Ίστον Έλις που μεταξύ των άλλων αποτυχιών της, προσπάθησε να αναβιώσει την καριέρα της Λίντσεϊ Λόχαν. Στη συνέχεια ο Έλις κάλεσε τον Kanye στο podcast του, το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ.

 

Και τώρα, ο Έλις αποκάλυψε σε συνέντευξη που έδωσε στο Vice ότι γράφει σενάριο για μια ταινία με (για;) τον Kanye West, αλλά αποφεύγει να μας πει περισσότερα.

 

«Ήρθε και μου ζήτησε να γράψω την ταινία. Στην αρχή δεν ήθελα. Μετά άκουσα το Yeezus. Ήταν αρχές του καλοκαιριού του περασμένου χρόνου και οδηγούσα το αυτοκίνητό μου. Μου είχε δώσει ένα αντίτυπο και σκέφτηκα, άσχετα με το αν είμαι ο κατάλληλος γι' αυτή τη δουλειά, θέλω να συνεργαστώ με αυτόν που το έγραψε. Και είπα, εντάξει. Κι έτσι έγινε. Αυτό έγινε πριν από εφτά ή οχτώ μήνες. Θα δούμε τι θα γίνει.

 

Μου αρέσει ως άνθρωπος. Ξέρω ότι στον τύπο εμφανίζεται με αυτόν τον τρόπο της περφόρμανς-τέχνης, αλλά αν είσαι μόνος σου μαζί του και μιλάς για τρεις ώρες, είναι απίθανο.»