«Ο Κώδικας της Δημιουργίας»: Ένα θρίλερ συνωμοσίας σε τέσσερα βιβλία

«Ο Κώδικας της Δημιουργίας»: Ένα θρίλερ συνωμοσίας σε τέσσερα βιβλία Facebook Twitter
0

Ο «Κώδικας της Δημιουργίας», το φιλόδοξο έπος δράσης και μυστηρίου του συγγραφέα-«φάντασμα» Γιώργου Ζορμπά αποτελεί από μόνο του μία νέα κατηγορία για το ελληνικό βιβλίο - την επική παγκόσμια εναλλακτική πραγματικότητα.

Πρόκειται για τετραλογία, η οποία φιλοδοξεί να γίνει το εκτενέστερο έργο που έχει γραφεί στην ελληνική γλώσσα. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς: «Ο Γολγοθάς της Εύας – Ο Κώδικας της Δημιουργίας #1» και «Η Πτώση του Αδάμ – Ο Κώδικας της Δημιουργίας #2» από τις Εκδόσεις Anubis.

Η σειρά τοποθετείται στο εγγύς μέλλον και απαρτίζεται από σπονδυλωτές ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα σε διαφορετικά μέρη της υφηλίου και πραγματεύονται γεγονότα, φαινομενικά άσχετα - νοσηρές συνωμοσίες για την υποδούλωση του κόσμου και αναπάντεχες τεχνολογικές εξελίξεις στην Αμερική, ανηλεή θρησκευτικό φανατισμό και πόλεμο στη Μέση Ανατολή, δυστοπική παρακμή και φτώχεια στην Ελλάδα και μία επιστημονική ανακάλυψη ικανή ν' αλλάξει τον κόσμο.

Η φαντασία και η αφηγηματική μαεστρία του συγγραφέα κατορθώνει αυτό που αρχικά φαίνεται αδύνατο. Να οδηγήσει τις ιστορίες σε κλιμάκωση και αναπάντεχη σύγκλιση, κρατώντας δέσμιο της αγωνίας τον αναγνώστη και εκπλήσσοντάς τον με τις συνεχείς ανατροπές που εκ των υστέρων φαίνονται αναπόφευκτες. Στιβαρή δομή, αδιάκοπη δράση, ανατροπές, εναλλαγή σκηνών και συνεχής αλληλεπίδραση ολοζώντανων χαρακτήρων κρατάνε τον αναγνώστη «αιχμάλωτο του βιβλίου».

Κεντρικά θέματα του βιβλίου η αέναη μάχη του Καλού με το Κακό, η αντιπαράθεση της επιστήμης με τον θρησκευτικό φανατισμό και η τοποθέτηση της Ελλάδας σ' ένα σταυροδρόμι της ιστορίας και του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Οι ιστορίες του βιβλίου συγκλίνουν στον ελληνικό χώρο κι άξαφνα η μικρή πια χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τις παγκόσμιες εξελίξεις κάτω από το βάρος (ή πάνω στα φτερά;) της μεγαλειώδους ιστορίας της, που στο παρελθόν έσωσε και διαφώτισε τον δυτικό πολιτισμό. Θα μπορέσει να αναγεννηθεί και να κάνει το ίδιο ή θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος του παρελθόντος;

«Ο Κώδικας της Δημιουργίας»: Ένα θρίλερ συνωμοσίας σε τέσσερα βιβλία Facebook Twitter

Σύνοψη 1ου βιβλίου: «Ο Γολγοθάς της Εύας – Ο Κώδικας της Δημιουργίας #1»

Ο Νίκος Αυγερινός, το παιδί-θαύμα της φυσικής, παρατάει την έρευνα μαγεμένος από τη Σοφία, μία νεαρή, μαχητική δημοσιογράφο. Οι δύο νέοι ζουν το πάθος τους σ' έναν κόσμο διαφορετικό. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός Ευρώπης, βουτηγμένη στην πείνα και στην απελπισία.


Στη Μέση Ανατολή, η οκτάχρονη Εύα ζει τον δικό της γολγοθά, αιχμάλωτη φανατικών τζιχαντιστών. Την ίδια ώρα, σκοτεινοί συνωμότες εξυφαίνουν το τελικό σχέδιο για τον έλεγχο της Γης. Παρασύρουν στην αρένα Αμερικανούς, Ρώσους και Ισλαμιστές εξοπλισμένους με νέα όπλα, αποκυήματα νοσηρής τεχνολογίας. Επιστέγασμά τους το Angel, η πρώτη Τεχνητή Νοημοσύνη.


Η σύγκρουση πλησιάζει την Ελλάδα. Ο στρατός επεμβαίνει μ' ένα αιματηρό πραξικόπημα. Σε μία στιγμή έμπνευσης, ο Νίκος ανακαλύπτει το ιερό γκράαλ της φυσικής, τη Θεωρία των Πάντων. Αποκρυπτογραφεί δυνάμεις αποκαλυπτικές, ικανές ν' αλλάξουν τον κόσμο. Μοιραία τραβάει την προσοχή μυστικών υπηρεσιών, βιομηχανικών κολοσσών και τρομοκρατών.


Ο Νίκος κι η Σοφία επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν. Και κρυμμένο, στο βάθος του χρόνου, παραμονεύει το απόλυτο κακό...

«Ο Κώδικας της Δημιουργίας»: Ένα θρίλερ συνωμοσίας σε τέσσερα βιβλία Facebook Twitter

Σύνοψη 2ου βιβλίου: «Η Πτώση του Αδάμ – Ο Κώδικας της Δημιουργίας #2»

Μία στιγμή αρκεί για να καταβαραθρώσει τον Νίκο και τη Σοφία, την ώρα που κρατούν στα χέρια τους το μυστικό που θ' αναγεννήσει την Ελλάδα και θ' αλλάξει τον κόσμο όλο.


Μία τυχαία συνάντηση φέρνει την οκτάχρονη Εύα αντιμέτωπη με το απόλυτο Σκότος. Ένας αστάθμητος παράγοντας προκαλεί την πτώση του Αδάμ και καθιστά την Ευρώπη έρμαιο των τζιχαντιστών. Μόνο εμπόδιο στο δρόμο τους; Η μικρή, ρημαγμένη Ελλάδα. Ήρθε η ώρα για τις τελευταίες Θερμοπύλες; Κρυμμένοι στο σκοτάδι, οι συνωμότες χαμογελούν. Όλα πηγαίνουν κατ' ευχήν!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την επική σειρά στην ιστοσελίδα της: www.thecodeofcreation.com και στις σελίδες της σειράς σε Facebook και Instagram.

Βιβλίο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Τι γυρεύει ο Λάκης Γαβαλάς στα παλιά του λημέρια, στον Κορυδαλλό;

The Review / Τι γυρεύει ο Λάκης Γαβαλάς στα παλιά του λημέρια, στον Κορυδαλλό;

Ο Χρήστος Παρίδης και ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Κωνσταντινίδης συζητάνε για τη βιβλιοπαρουσίαση του αυτοβιογραφικού πονήματος «Λάκης Γαβαλάς Loaded» που έγινε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Μάριο Βάργκας Λιόσα

Το πίσω ράφι / «Το παλιοκόριτσο»: Το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Περουβιανού Νομπελίστα Μάριο Βάργκας Λιόσα

O Μάριο Βάργκας Λιόσα αποτυπώνει την πρόσφατη ιστορία του Περού, αντιδιαστέλλοντάς την με την έκρηξη ιδεών και την επανάσταση των ηθών στη Δύση.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
 ΤΡΙΤΗ 17/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Ο Διονύσιος Σολωμός χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του

Βιβλία και Συγγραφείς / Ο Διονύσιος Σολωμός χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητά με την ιστορικό Κωνσταντίνα Ζάνου για το πώς η γεωπολιτική αλλάζει τους ανθρώπους αλλά και τις έννοιες, όπως η πατρίδα, το έθνος, η γλώσσα και τα σύνορα.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Νιαζί Κιζιλγιουρέκ

European LiFO / Νιαζί Κιζιλγιουρέκ: «Η Κύπρος δεν είναι ούτε ελληνική ούτε τουρκική, είναι μια ανεξάρτητη κρατική οντότητα»

Ο πρώτος Τουρκοκύπριος ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας μιλά για όλα στη LiFO με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου «Μια ιστορία βίας και μνησικακίας – η γένεση και η εξέλιξη της εθνοτικής διένεξης στην Κύπρο» (εκδ. Heteroτοπία).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
CHECK ΚΥΡΙΑΚΗ Η Φερνάντα Μελτσόρ, ένα βιβλίο ωμής βίας που προκαλεί ενθουσιώδεις αντιδράσεις σε όλη την υφήλιο και ένα μεθύσι στην Αθήνα

Βιβλίο / Φερνάντα Μελτσόρ: Η συγγραφέας του συγκλονιστικού βιβλίου «Η Εποχή των Τυφώνων» μιλά στη LiFO

Μία από τις σπουδαιότερες φωνές της νέας λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας (και υποψήφια για Μπούκερ 2022) σε μια συζήτηση κάτω από την Ακρόπολη για τη βία στο Μεξικό, τις γυναικοκτονίες (χωρίς τιμωρία) και τον φόβο του διαφορετικού σε μια πουριτανική κοινωνία ακραίας φτώχειας και διαφθοράς.
M. HULOT
Στίβεν Κινγκ «Περί συγγραφής»

Το πίσω ράφι / «Περί συγγραφής»: Ο οδηγός του Στίβεν Κινγκ προς φερέλπιδες πεζογράφους

«Αν θέλετε να γίνετε συγγραφέας, πρέπει πάνω απ’ όλα να κάνετε δύο πράγματα. Να διαβάζετε πολύ και να γράφετε πολύ. Δεν γνωρίζω κανέναν τρόπο να παρακάμψετε αυτά τα δύο».
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Το Μπάουχαους στην Ελλάδα του ’30

Βιβλία και Συγγραφείς / Το Μπάουχαους στην Ελλάδα του ’30

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Ανδρέα Γιακουμακάτο για το εγχείρημα της Βαϊμάρης και του Ντεσάου που έφτασε πολύ νωρίς στην Ελλάδα και άφησε τη σφραγίδα του στο κτισμένο περιβάλλον της χώρας μας.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 10/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Ένα podcast για το παρόν: Μια χειρονομία για την Ουκρανία

Αναγνώσεις / Ένα podcast για το παρόν - Μια χειρονομία για την Ουκρανία

Ο ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ συλλέγει θραύσματα από σπουδαία κείμενα των Ιάκωβου Μάγιερ, Σπυρίδωνος Τρικούπη, Νικόλαου Κασομούλη, ντοκουμέντα από τις εκκλήσεις προς τη Διοίκηση για βοήθεια, μαρτυρίες αγωνιστών, αλλά -κυρίως- αποσπάσματα από το έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονύσιου Σολωμού.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ