Ο «Κώδικας της Δημιουργίας», το φιλόδοξο έπος δράσης και μυστηρίου του συγγραφέα-«φάντασμα» Γιώργου Ζορμπά αποτελεί από μόνο του μία νέα κατηγορία για το ελληνικό βιβλίο - την επική παγκόσμια εναλλακτική πραγματικότητα.

 

Πρόκειται για τετραλογία, η οποία φιλοδοξεί να γίνει το εκτενέστερο έργο που έχει γραφεί στην ελληνική γλώσσα. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς: «Ο Γολγοθάς της Εύας – Ο Κώδικας της Δημιουργίας #1» και «Η Πτώση του Αδάμ – Ο Κώδικας της Δημιουργίας #2» από τις Εκδόσεις Anubis.

 

Η σειρά τοποθετείται στο εγγύς μέλλον και απαρτίζεται από σπονδυλωτές ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα σε διαφορετικά μέρη της υφηλίου και πραγματεύονται γεγονότα, φαινομενικά άσχετα - νοσηρές συνωμοσίες για την υποδούλωση του κόσμου και αναπάντεχες τεχνολογικές εξελίξεις στην Αμερική, ανηλεή θρησκευτικό φανατισμό και πόλεμο στη Μέση Ανατολή, δυστοπική παρακμή και φτώχεια στην Ελλάδα και μία επιστημονική ανακάλυψη ικανή ν' αλλάξει τον κόσμο.

 

Η φαντασία και η αφηγηματική μαεστρία του συγγραφέα κατορθώνει αυτό που αρχικά φαίνεται αδύνατο. Να οδηγήσει τις ιστορίες σε κλιμάκωση και αναπάντεχη σύγκλιση, κρατώντας δέσμιο της αγωνίας τον αναγνώστη και εκπλήσσοντάς τον με τις συνεχείς ανατροπές που εκ των υστέρων φαίνονται αναπόφευκτες. Στιβαρή δομή, αδιάκοπη δράση, ανατροπές, εναλλαγή σκηνών και συνεχής αλληλεπίδραση ολοζώντανων χαρακτήρων κρατάνε τον αναγνώστη «αιχμάλωτο του βιβλίου».

 

Κεντρικά θέματα του βιβλίου η αέναη μάχη του Καλού με το Κακό, η αντιπαράθεση της επιστήμης με τον θρησκευτικό φανατισμό και η τοποθέτηση της Ελλάδας σ' ένα σταυροδρόμι της ιστορίας και του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Οι ιστορίες του βιβλίου συγκλίνουν στον ελληνικό χώρο κι άξαφνα η μικρή πια χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τις παγκόσμιες εξελίξεις κάτω από το βάρος (ή πάνω στα φτερά;) της μεγαλειώδους ιστορίας της, που στο παρελθόν έσωσε και διαφώτισε τον δυτικό πολιτισμό. Θα μπορέσει να αναγεννηθεί και να κάνει το ίδιο ή θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος του παρελθόντος;

 

«Ο Κώδικας της Δημιουργίας»: Ένα θρίλερ συνωμοσίας σε τέσσερα βιβλία

 

Σύνοψη 1ου βιβλίου: «Ο Γολγοθάς της Εύας – Ο Κώδικας της Δημιουργίας #1»

Ο Νίκος Αυγερινός, το παιδί-θαύμα της φυσικής, παρατάει την έρευνα μαγεμένος από τη Σοφία, μία νεαρή, μαχητική δημοσιογράφο. Οι δύο νέοι ζουν το πάθος τους σ' έναν κόσμο διαφορετικό. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός Ευρώπης, βουτηγμένη στην πείνα και στην απελπισία.


Στη Μέση Ανατολή, η οκτάχρονη Εύα ζει τον δικό της γολγοθά, αιχμάλωτη φανατικών τζιχαντιστών. Την ίδια ώρα, σκοτεινοί συνωμότες εξυφαίνουν το τελικό σχέδιο για τον έλεγχο της Γης. Παρασύρουν στην αρένα Αμερικανούς, Ρώσους και Ισλαμιστές εξοπλισμένους με νέα όπλα, αποκυήματα νοσηρής τεχνολογίας. Επιστέγασμά τους το Angel, η πρώτη Τεχνητή Νοημοσύνη.


Η σύγκρουση πλησιάζει την Ελλάδα. Ο στρατός επεμβαίνει μ' ένα αιματηρό πραξικόπημα. Σε μία στιγμή έμπνευσης, ο Νίκος ανακαλύπτει το ιερό γκράαλ της φυσικής, τη Θεωρία των Πάντων. Αποκρυπτογραφεί δυνάμεις αποκαλυπτικές, ικανές ν' αλλάξουν τον κόσμο. Μοιραία τραβάει την προσοχή μυστικών υπηρεσιών, βιομηχανικών κολοσσών και τρομοκρατών.


Ο Νίκος κι η Σοφία επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν. Και κρυμμένο, στο βάθος του χρόνου, παραμονεύει το απόλυτο κακό...

 

«Ο Κώδικας της Δημιουργίας»: Ένα θρίλερ συνωμοσίας σε τέσσερα βιβλία

 

Σύνοψη 2ου βιβλίου: «Η Πτώση του Αδάμ – Ο Κώδικας της Δημιουργίας #2»

Μία στιγμή αρκεί για να καταβαραθρώσει τον Νίκο και τη Σοφία, την ώρα που κρατούν στα χέρια τους το μυστικό που θ' αναγεννήσει την Ελλάδα και θ' αλλάξει τον κόσμο όλο.


Μία τυχαία συνάντηση φέρνει την οκτάχρονη Εύα αντιμέτωπη με το απόλυτο Σκότος. Ένας αστάθμητος παράγοντας προκαλεί την πτώση του Αδάμ και καθιστά την Ευρώπη έρμαιο των τζιχαντιστών. Μόνο εμπόδιο στο δρόμο τους; Η μικρή, ρημαγμένη Ελλάδα. Ήρθε η ώρα για τις τελευταίες Θερμοπύλες; Κρυμμένοι στο σκοτάδι, οι συνωμότες χαμογελούν. Όλα πηγαίνουν κατ' ευχήν!

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την επική σειρά στην ιστοσελίδα της: www.thecodeofcreation.com και στις σελίδες της σειράς σε Facebook και Instagram.