ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΔΡΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ

 

Καλοκαιρινά Αναγνώσματα

 

Paul Auster

Η τριλογία της Νέας Υόρκης

Μτφρ.: Σταυρούλα Αργυροπούλου

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 432, τιμή: €16,60
Ένα καταπληκτικό και πρωτότυπο βιβλίο που αποτελείται από τρεις ιστορίες οι οποίες διαπλέκονται αριστοτεχνικά μεταξύ τους. Σε καθεμιά από αυτές η αναζήτηση στοιχείων από έναν ντετέκτιβ οδηγεί σε εξαιρετικές συμπτώσεις.

 

Herman Melville
Μόμπι Ντικ ή Η Φάλαινα
Μτφρ.: Αθανάσιος Χριστοδούλου
Εκδόσεις Gutenberg
Σελ.: 912, τιμή: €23,00
Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Δεν είναι μόνο μια συναρπαστική θαλασσινή περιπετεια αλλά και ένας συμβολισμός για την αιώνια διαμάχη μεταξύ καλού και κακού.

 

Fernando Pessoa
Ένα πολύ πρωτότυπο δείπνο του Αλεξάντερ Σερτς
Μτφρ.: Κωνσταντίνος Αρμάος
Εκδόσεις Gutenberg
Σελ.: 171, τιμή: €11,00
Το νεανικό γραπτό του
Fernando Pessoa, δημοσιευμένο για πρώτη φορά το 1978, μας γνωρίζει μιαν άλλη πτυχή της αφηγηματογραφίας του: το διήγημα τρόμου. Συνοδεύεται απο μια διεξοδική εξέταση των πηγών και των προθέσεών του από τον Κ. David Jackson και ένα πλούσιο εργοβιογραφικό χρονολόγιο.

 

Wilkie Collins
Αρμαντέιλ
Μτφρ.: Σάντυ Παπαϊωνάννου
Εκδόσεις Gutenberg
Σελ.: 1214, τιμή: €27,00
Ένα αριστούργημα που ξεδιπλώνεται μέσα από μοιραίους έρωτες, δολοπλοκίες και δολοφονίες με επίκεντρο
όλων τη μυστηριώδη και όμορφη Λύντια Γκουίλτ, μία από τις πιο σκοτεινές και συναρπαστικές γυναίκες
στην ιστορία της λογοτεχνίας.

 

Πέτρος Μαρκάρης
Τίτλοι τέλους, Ο επίλογος
Εκδόσεις Γαβριηλίδης
Σελ.: 296 , τιμή: €15,98
Το βιβλίο αποτελεί τον επίλογο της «Τριλογίας της Κρίσεως». Σε μια Αθήνα υπό κατάρρευση, ο Χαρίτος προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των δολοφονιών από τους «Έλληνες του '50», ενώ η κόρη του δέχεται επίθεση από χρυσαυγίτες.


Πέτρος Τατσόπουλος
Η καρδιά του κτήνους
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σελ.: 296, τιμή: €5,50
«Μυθιστόρημα-έκπληξη, ένα αληθινά στυλίστικο έργο, με χιλιάδες κρυμμένες λογοτεχνικές πονηριές κι επιδεξιότητες, μια ζωηρή έκλαμψη παρωδίας, πεισματική, καταστροφική και απόλυτα ελεγχόμενη, που σου θυμίζει τον Μπιόι Κασάρες και τον Μεντόθα». «Ελευθεροτυπία»

 

Tαχαρ Μπεν Ζελλουν
Συζυγική Ευτυχία
Μτφρ.: Μήνα Πατεράκη- Γαρέφη
Εκδόσεις Gema
Σελ.: 365
Τι είναι, άραγε, η συζυγική ευτυχία σε μια κοινωνία όπου ο γάμος αποτελεί θεσμό; Συχνά τίποτε περισσότερο από μια επίφαση, μια ψευδαίσθηση. Αυτό αφηγείται το παρόν μυθιστόρημα, αντιπαραθέτοντας δυο όψεις της ίδιας ιστορίας.

 

George Makari
Επανάσταση του νου
Μτφρ.: Ελένη Αστερίου
Εκδόσεις Gema
Σελ.: 833, τιμή: €32,00
Καινοτόμο, συναρπαστικό βιβλίο για τη δημιουργία της ψυχανάλυσης που προχωρά πέρα από τον μύθο
και την πολεμική και μας παρουσιάζει την ιστορία εvός από τα πιο αμφιλεγόμενα και σημαντικότερα πνευματικά εγχειρήματα του 20ού αιώνα.

 

Sophie Carquain
Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος
Μτφρ.: Νατάσα Παπαδοπούλου
Εκδόσεις Gema
Σελ.: 310, τιμή: €12,00
Χάρη σ' αυτό το βιβλίο οι γονείς θα βρουν ένα στήριγμα για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές έγνοιες των παιδιών. Θα αντλήσουν στοιχεία σκέψης για να τα καταλάβουν καλύτερα.

 

 

Καλοκαιρινά Αναγνώσματα

 

Λένα Μαντά
Τα πέντε κλειδιά
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελ.: 544, τιμή: €18,80
Δεν θα πάθεις τίποτε αν κάνεις ό,τι σου λέμε. Πέντε λουκέτα, πέντε κλειδιά. Κάθε φορά που θα υπακούς, θα παραλαμβάνεις κι ένα κλειδί με το λουκέτο του. Το τελευταίο θα έρθει μαζί με την κόρη σου. Αν μιλήσεις σε κάποιον, δεν θα τη δεις ποτέ ξανά ζωντανή αλλά ούτε και πεθαμένη! Περίμενε οδηγίες... Η μικρή της κόρη, η Μαργαρίτα της, ήταν στα χέρια απαγωγέων, δεμένη με πέντε αλυσίδες, σαν μικρό ζώο. Δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από κάποιον, αφού κανένας δεν ήξερε την ύπαρξη του παιδιού. Ούτε καν ο άντρας της, ο παντοδύναμος Ορέστης Δελμούζος. Έπρεπε να υπακούσει με όποιο τίμημα...

 

Τζόναθαν Φράνζεν
Κραδασμοί
Μτφρ.: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελ.: 640, τιμή: €18,80
Η οικογένεια του Λούις Χόλαντ είναι μια τυπική αμερικανική οικογένεια. Μια σειρά, όμως, από απρόσμενα γεγονότα θα προκαλέσει αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις που θα συνταράξουν τις ζωές τους. Άλλη μια πραγματεία πάνω στον θεσμό της οικογένειας, στις σχέσεις των μελών της, αλλά και στη σχέση της ίδιας της οικογένειας με την κοινωνία και τον κόσμο.

 

Stefan Zweig
Αμόκ και άλλες νουβέλες
Μτφρ.: Μαρία Αγγελίδου
Εκδόσεις Άγρα
Σελ.: 232, τιμή: €12,00
Πέντε από τις δημοφιλέστερες ιστορίες του Στέφαν Τσβάιχ συστήνουν για άλλη μια φορά έναν από τους διασημότερους αυτόχειρες της λογοτεχνίας στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για το «Αμόκ», την εκτενέστερη και πιο γνωστή ιστορία του, το επεισόδιο στη λίμνη της Γενεύης, για τη Λεπορέλλα, τη Βεατρίκη Τσέντσι και το κλασικό και πολυδημοσιευμένο «Στο φως του φεγγαριού».


Henry James
Η δεύτερη ευκαιρία
Μτφρ.: Καρολίνα Μέρμηγκα
Εκδόσεις Μελάνι
Σελ.: 96, τιμή: €9,80
Ο Χένρι Τζέιμς μας προσφέρει σε αυτήν τη νουβέλα ένα απόσταγμα του ταλέντου του, την «πλούσια συμπύκνωση» που αναζητούσε αγωνιωδώς, χωρίς σοβαροφάνεια όμως, αλλά με χιούμορ και λεπτή ειρωνεία, συστατικά που ο ίδιος παρομοιάζει με τη σωστή δόση ζάχαρης που απαιτείται για να δέσει μια καλή μαρμελάδα.

 

Tζον Tσίβερ
Φάλκονερ
Μτφρ.: Ιλάειρα Διονυσοπούλου
Εκδόσεις Καστανιώτης
Σελ.: 208, τιμή: €12,78
Ο Ιεζεκιήλ Φάραγκατ, καθηγητής πανεπιστημίου και ηρωινομανής εθισμένος στη μεθαδόνη, φυλακίζεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα «Φάλκονερ» για τον φόνο του αδελφού του. Κλεισμένος σε ένα άθλιο κελί, γίνεται μάρτυρας της θηριωδίας των δεσμοφυλάκων και των συγκρατούμενών του, νιώθοντας ζωντανός-νεκρός. Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, σε νέα μετάφραση.

 

Μάρω Δούκα
Έλα να πούμε ψέματα
Εκδόσεις Πατάκη
Σελ.: 672, τιμή: €21,90
Το νέο μυθιστόρημα της Μάρως Δούκα ολοκληρώνει την τριλογία «Στις γραμμές του μύθου και της ιστορίας». Το κοινό αίτημα που διέπει την τριλογία είναι η αναζήτηση της φύσης, της αλήθειας και της Ιστορίας μέσα από τη μυθοπλασία, προκειμένου να αποκαλυφθούν ανυστερόβουλα οι διαστάσεις της πολυπλοκότητας του αληθινού.