Θοδωρής Καραγεωργίου:

«Το e-drugs θα μπορούσε να προταθεί σε όλους όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο και θα ήθελαν να διαβάσουν ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Διαβάζοντάς το, θα έρθετε σε επαφή με τη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, τον εθισμό, την απομόνωση και τη βία που προκαλεί η κακή και αλόγιστη χρήση του. Κλινικές απεξάρτησης, έφηβοι που ζουν σε έναν κόσμο φανταστικό, διεστραμμένοι ενήλικες, chat room και έρωτες ψηφιακοί συνθέτουν το τοπίο του συγκεκριμένου βιβλίου. Μέσω των ιστοριών του, θα γνωρίσετε ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο, αλλά και καταστάσεις που θεωρούνται ακραίες και σπάνιες, οι οποίες όμως συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας όλο και πιο συχνά».

e-drugs, εκδόσεις Κέδρος

 

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης:

«Έγραψα ένα μυθιστόρημα. Είναι το τέταρτο λογοτεχνικό μου έργο κι εκδίδεται τις επόμενες μέρες. Με ρωτάτε για ποιον λόγο να το διαβάσετε. Ομολογώ ότι με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Αν ήθελα να κάνω τον καμπόσο, θα αράδιαζα καμιά δεκαριά λόγους, αν ήθελα να προκαλέσω εντύπωση θα παραδεχόμουν με ειλικρίνεια ότι δεν έχω ιδέα. Όμως το ότι έγραψα ένα βιβλίο δεν μου δίνει το δικαίωμα να του φέρομαι σαν να ήταν πραμάτεια σε πάγκο της λαϊκής. Την απάντηση, λοιπόν, που μου γυρεύετε θα ήταν καλύτερο να την ψάξετε στο ίδιο το βιβλίο. Εκεί ελπίζω ότι θα βρείτε τους λόγους, και εύχομαι να είναι ισχυροί».

Αστοχία Υλικού, εκδόσεις Μεταίχμιο

 

Σταυρούλα Σκαλίδη:

«Πρόκειται για μια ιστορία ωμοφαγίας και ομοφαγίας. Για το πώς τρώμε τις σάρκες μας μεταξύ μας, στο όνομα της αγάπης. Πώς η οικογένεια, οι καταβολές μας καθορίζουν σε έναν βαθμό αυτό που είμαστε, αλλά και το πόσο ευτυχείς και "ολόκληροι" κατορθώνουμε να γίνουμε. Η σχέση με τη μητέρα -μοίρα και πεπρωμένο μας κάποιες φορές- και η δική μας πρωτοβουλία να κερδίσουμε την ελευθερία μας, τον ίδιο τον εαυτό μας, εφόσον επιθυμήσουμε την ελευθερία μας. Είναι ένα βιβλίο για το πόσο "διψάμε-πεινάμε" να αγαπηθούμε από τους άλλους και ταυτόχρονα το φοβόμαστε, όπως φοβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό, τη σκιά μας».

Κρέας από σταφύλι, εκδόσεις Πόλις

 

Νικόλ-Άννα Μανιάτη:

«Η ιστορία θα αγγίξει και θα προβληματίσει. Τρυπώνει μέσα στα σπίτια απλών ανθρώπων με τα καθημερινά τους προβλήματα επιβίωσης και ψάχνει το μυαλό, τις σκέψεις και τις αντιδράσεις τους. Επίκαιρες και διαχρονικές καταστάσεις. Θίγει τη γονική επιρροή στην ψυχοσύνθεση των παιδιών. Όταν τα προβλήματα των μεγάλων γίνονται και δικά τους, οι επιρροές στην ανατροφή και τον τρόπο σκέψης τους είναι παραπλανητικές, και πολλές φορές με ολέθριες συνέπειες. Ακόμα χειρότερα όταν αυτές οι επιρροές αρχίζουν στα δώδεκά σου χρόνια, και από τον ίδιο σου τον πατέρα...».

Το Τίμημα, εκδόσεις Ωκεανίδα

 

Κώστας Μουζουράκης:

«Η ανάγνωση βιβλίων (μπορεί να) είναι πραγματική απόλαυση στους καιρούς της τηλεοπτικής -και όχι μόνο- αποχαύνωσης... Άραγμα, με ένα δροσερό ποτάκι και τη φωνή του Waits να στάζει δηλητήριο απ' τα ηχεία. Ιστορίες μοναξιάς και απώλειας, αιματοβαμμένες ιστορίες εκδίκησης, μέσα σε ήσυχα μπαρ, βρόμικα νυχτερινά στέκια και παλιά ξενοδοχεία. Μια βόλτα στη σκοτεινή και άγρια πλευρά της σύγχρονης αθηναϊκής μητρόπολης, παρέα με όλους αυτούς που οι γονείς μας μάς έλεγαν να μην τους κάνουμε παρέα. Νουάρ, ναι˙ γιατί σ' έναν κόσμο που δεν είναι αγγελικά πλασμένος, που ποτέ δεν ήταν, δεν αρκεί να έχεις στόχους - πρέπει να ξέρεις και σημάδι».

Φίδια στον Σκορπιό, εκδόσεις Καστανιώτης