Διαβάζω συνήθως αστυνομικά, βιβλία ιστορίας και κάνα μυθιστόρημα. Να τι διάβασα πρόσφατα:

1 Πέτρος Μάρκαρης: «Ληξιπρόθεσμα Δάνεια», εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Λατρεύω τον Μάρκαρη, με τον οποίο νιώθω ότι μας συνδέουν η αγάπη για τις ιστορίες και τα αθλητικά. Φυσικά, γουστάρω τον αστυνόμο Χαρήτο, που στο συγκεκριμένο βιβλίο ζει μεγάλες στιγμές, παντρεύοντας την κόρη του και ψάχνοντας στην Αθήνα έναν σίριαλ κίλερ που δολοφο- νεί τραπεζίτες!

 

2 Γιαννης Ράγκος: «Μυρίζει Αίμα», εκδόσεις Ίνδικτος.

Καταπληκτικό μυθιστόρημα που βασίζεται στην αληθινή ιστορία δυο Γερμανών που έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές το 1969 και προκαλούν πανικούς στην τότε ανοργάνωτη χουντική αστυνομία, γεμίζοντας τον τόπο πτώματα.

 

3 Νικ Χόρνμπι: «Η Τζούλιετ γυμνή», εκδόσεις Πατάκη.

Κανείς δεν γράφει ιστορίες για μουσική καλύτερα από τον Χόρνμπι. Λίγο να ξέρετε τα ροκ κομμάτια στα οποία συχνά αναφέρεται, θα περάσετε υπέροχα. Αφού το διασκέδασα κι εγώ, που δεν τα ξέρω!

 

4 Νίκος Μαρατζίδης: «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας», εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Ξεσήκωσε θύελλες, όπως σχεδόν όλες οι επιστημονικά εμπεριστατωμένες μελέτες που πάνε κόντρα στη συνηθισμένη γραμμή. Όλοι έχουν ανάγκη από μύθους: λατρεύω όσους έχουν το θάρρος να τους πειράζουν.

 

5 Τζέιμς Ελρόι: «Το αίμα δεν σταματάει ποτέ», εκδόσεις Άγρα.

Ο Ελρόι ολοκληρώνει το ψυχαναλυτικό ταξίδι στο πρόσφατο αμερικανικό παρελθόν, μπλέκοντας τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα. Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας (Αμερικανικό Ταμπλόιντ) είναι κλασικό, το δεύτερο (Αμερικανικό ταξίδι θανάτου) ένα αληθινό ντελίριο. Το τρίτο γεμάτο πετραδάκια που έλειπαν.