Κωνσταντίνος Κέλλης

Άγιοι Τίποτα

Eκδόσεις Bell

 

Δύο άνθρωποι διαφορετικοί που θα συναντηθούν στο βαγόνι ενός άδειου τρένου και θα βυθιστούν σ' έναν εφιάλτη που μυρίζει λιβάνι, χιόνι και αίμα. Η ελληνική επαρχία γίνεται ο καμβάς για ένα μυθιστόρημα λαογραφικού τρόμου και φαντασίας που θα σας συναρπάσει, αφηγούμενο μια ιστορία απώλειας και αγάπης.

 

Jeffrey Archer

Κορόνα κερδίζεις

Μτφρ.: Χριστίνα Ριζοπούλου

Εκδόσεις Bell

 

Όταν ο πατέρας του δολοφονείται από την Κα-Γκε-Μπε, ο Αλεξάντερ Καρπιένκο και η μητέρα του πρέπει να δραπετεύσουν από τη Ρωσία. Οι επιλογές είναι δύο, Αμερική ή Μεγάλη Βρετανία. Ο Αλεξάντερ αποφασίζει να το παίξει κορόνα-γράμματα. Στη διάρκεια της επικής ιστορίας του, όμως, αντιλαμβάνεται πως πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν που άφησε στη Ρωσία.

 

Gena Showalter

Άγρια νύχτα

Εκδόσεις Bell

 

Η Άσλιν Ντάροου βασανίζεται από φωνές του παρελθόντος. Για να τις αντιμετωπίσει πηγαίνει στη Βουδαπέστη αναζητώντας βοήθεια από κάποιους άντρες που λέγεται πως έχουν υπερφυσικές ικανότητες. Όταν βρίσκεται στην αγκαλιά του Μάντοξ, του πιο επικίνδυνου απ' όλους, το ακατανίκητο πάθος τούς φέρνει όλο και πιο κοντά στον όλεθρο.

 

Pierre Louis

Η γυναίκα και το νευρόσπαστο

Μτφρ.: Κλαιρ Νεβέ, Εύη Σιούγγαρη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

 

Σεβίλλη, 1896: Στη διάρκεια του καρναβαλιού ο Γάλλος Αντρέ Στεβενόλ, αναζητώντας μια ερωτική περιπέτεια, συναντά την Κοντσίτα Περέθ. Η γνωριμία τους θα σημάνει την καταβύθισή του σε μια βασανιστική ερωτική περιπέτεια, στην οποία θα έχει τον ρόλο της μαριονέτας, του νευρόσπαστου, στα χέρια της μοιραίας αυτής γυναίκας...

 

André Aciman

Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου

Μτφρ.: Νίκος Α. Μάντης

Εκδόσεις Μεταίχμιο

 

Ο Έλιο, ένας δεκαεπτάχρονος στο κατώφλι της ενηλικίωσης. Ο Όλιβερ, ένας νεαρός ερευνητής, φιλοξενούµενος για το καλοκαίρι στο σπίτι των γονιών του Έλιο. Οι δυο τους θα ζήσουν ένα αιφνίδιο, παράφορο ειδύλλιο µε φόντο την Ιταλία της δεκαετίας του '80, συγκλίνοντας προς κάτι που φοβούνται ότι δεν θα ξαναβρούν ποτέ: την απόλυτη σύνδεση.

 

Julian Barnes

Η μοναδική ιστορία

Μτφρ.: Κατερίνα Σχινά

Εκδόσεις Μεταίχμιο

 

Ο πρώτος έρωτας έχει συνέπειες που κρατούν μια ολόκληρη ζωή, όμως ο Πολ, στα δεκαεννιά του, δεν μπορεί να το γνωρίζει. Νιώθει περήφανος που η σχέση του καταπατά τις κοινωνικές συμβάσεις και αναστατώνει τα ήθη της μικρής του πόλης. Μεγαλώνοντας, οι απαιτήσεις αυτού του έρωτα γίνονται πολύ βαρύτερες απ' όσο θα μπορούσε να προβλέψει.

 

Αλαίν ντε Μποττόν

Μικρή φιλοσοφία του έρωτα

Μτφρ.: Γιάννης Ανδρέου

Εκδόσεις Πατάκη

 

Ένα πρωτότυπο ερωτικό μυθιστόρημα που περιγράφει με χαριτωμένο τρόπο το πώς ζούμε κι ερωτευόμαστε σήμερα. Περνώντας από τον Αριστοτέλη στον Βιτγκενστάιν και στον Γκράουτσο Μαρξ, και από την Ιστορία στη θρησκεία, ο συγγραφέας χαρτογραφεί την πορεία μιας ερωτικής σχέσης από το πρώτο φιλί ως τους καβγάδες και τη συμφιλίωση, από την τρυφερότητα ως την απομάκρυνση.

 

Alain Badiou-Nicolas Truong

Εγκώμιο για τον έρωτα

Μτφρ.: Φώτης Σιατίτσας, Δημήτρις Βεργέτης

Εκδόσεις Πατάκη

 

Τι είναι ο έρωτας και τι διακυβεύεται σε μια ερωτική συνάντηση; Ο Badiou δίνει μια πρωτόγνωρη απάντηση: ανασκευάζει με τρόπο ιδιαίτερα πειστικό τις καθιερωμένες απαντήσεις. Αναδεικνύει ότι ο έρωτας έχει δομή συμβάντος και αποτελεί υπέρβαση του χάσματος των δύο φύλων, η οποία ωστόσο δεν αίρει την ασυμμετρία των έμφυλων υποκειμενικών στάσεων.

 

Πασκάλ Μπρυκνέρ

Το παράδοξο του έρωτα

Μτφρ.: Σώτη Τριανταφύλλου

Εκδόσεις Πατάκη

 

Πώς ο έρωτας που µας ενώνει μπορεί να συνδυαστεί µε την ελευθερία που µας χωρίζει; Ο συγγραφέας διηγείται, μέσα από τις μεταμορφώσεις του γάμου και του ερωτισμού, την αντίσταση του συναισθήματος σε κανόνες. Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν προοδεύσει, αλλά δεν έχει προοδεύσει ο έρωτας: αυτό είναι το καλό νέο του 21ου αιώνα.