Tate Modern: Ανακοινώθηκε η έκθεση της Yayoi Kusama

Tate Modern: Ανακοινώθηκε η έκθεση της Yayoi Kusama Facebook Twitter
0

Δύο από τα διάσημα Infinity Rooms της Yayoi Kusama ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει η Tate Modern του Λονδίνου στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Τα δύο Infinity Rooms που πρόκειται να εκτεθούν είναι το «Infinity Mirrored Room - Filled With the Brilliance of Life», έργο που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Yayoi Kusama και το «Chandelier of Grief», ως ένα έργο που αποτελεί ένα «ατελείωτο σύμπαν» από περιστρεφόμενους κρυστάλλινους πολυελαίους. Παράλληλα με τα δύο Infinity Rooms, η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες και υλικό από το στούντιο και τα πρώτα έργα της Kusama.

Tate Modern: Ανακοινώθηκε η έκθεση της Yayoi Kusama Facebook Twitter

Tate Modern: Ανακοινώθηκε η έκθεση της Yayoi Kusama Facebook Twitter


Οι εννέα δεκαετίες της ζωής της Yayoi Kusama την οδήγησαν από την ύπαιθρο της Ιαπωνίας στην καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης και στο σύγχρονο Τόκιο, μέσα από μία σταδιοδρομίας συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης του καλλιτεχνικού της στυλ.

 


Γνωστή για τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα κουκίδων, η τέχνη της περιλαμβάνει μια εκπληκτική ποικιλία μέσων, όπως ζωγραφική, ζωγραφική, γλυπτική, κινηματογράφο, περφόμανς και συναρπαστικές εγκαταστάσεις.

Tate Modern: Ανακοινώθηκε η έκθεση της Yayoi Kusama Facebook Twitter


Από το 1977 η Kusama έζησε οικειοθελώς σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα και μεγάλο μέρος της δουλειάς του χαρακτηρίστηκε από εμμονικότητα και επιθυμία να ξεφύγει από το ψυχολογικό τραύμα. Σε μια προσπάθεια να μοιραστεί τις εμπειρίες της, δημιουργεί εγκαταστάσεις που βυθίζουν τον θεατή με την εμμονή της για ατελείωτες κουκίδες και δίχτυα ή για τον χώρο που αντικατοπτρίζεται στο άπειρο.


Κατά τη δεκαετία του 1960, ερχόταν σε επαφή με καλλιτέχνες όπως ο Donald Judd, ο Andy Warhol, ο Joseph Cornell και ο Claes Oldenburg, ασκώντας τους επιρροή στην πορεία.

 

Έχει διαπραγματευτεί την ταυτότητά της ως «αουτσάιντερ» σε πολλά πλαίσια - ως γυναίκα καλλιτέχνης σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από άνδρες, ως άτομο από τη Ιαπωνία στον δυτικό κόσμο της τέχνης και ως θύμα των δικών της νευρωτικών και εμμονικών συμπτωμάτων. Αφού πέτυχε φήμη και την κακοφημία μέσω των πρωτοποριακών έργων τέχνης και γεγονότων, επέστρεψε στη γενέτειρά της ως η πιο εξέχουσα καλλιτέχνης της Ιαπωνίας.

Όπως σημειώνει η Tate στον ιστότοπό της, πρόκειται για μια ποικίλη, θεαματική έκθεση μίας πραγματικά μοναδικής δημιουργού. «Δεν έχει υπάρξει ποτέ μια έκθεση αυτού του μεγέθους της δουλειάς της στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη ευκαιρία τόσο για τους οπαδούς της Kusama όσο και για τους αμύητους να απολαύσουν το έργο της.

Η έκθεση «Yayoi Kusama: Infinity Rooms» ανοίγει τις πύλες τις στις 11 Μαΐου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 9 Μαΐου το 2021.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ