ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης, στο «Καστράκι»

Συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης, στο «Καστράκι» Facebook Twitter
0

Μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο, 24 Σεπτεμβρίου, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης, στο «Καστράκι» Δραπετσώνας, με τη συμμετοχή των γνωστών ερμηνευτών Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής, με την ευκαιρία του ανοίγματος για το κοινό του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συμπίπτει με το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης, ενώ ο χώρος θα παραμείνει πιλοτικά ανοιχτός και επισκέψιμος για το κοινό από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2016.

«Θέλουμε με αυτή τη συναυλία ο κόσμος να έρθει και να γνωρίσει τον χώρο» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, προσκαλώντας το κοινό να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο σε αυτή τη ξεχωριστή γιορτή.

Οι επισκέψεις στον χώρο μπορούν να πραγματοποιούνται από Πέμπτη έως και Σάββατο, με ελεύθερη είσοδο, ενώ το ωράριο λειτουργίας για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου είναι 11:00 - 19:00. Η είσοδος στον χώρο είναι από την οδό Κανάρη (απέναντι από την πύλη Ε2 του επιβατικού λιμανιού του Πειραιά).

Λίγα λόγια για τον χώρο:

Η Ηετιώνεια Πύλη είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της πειραϊκής ακτής, με έκταση περίπου 20 στρέμματα. Βρίσκεται στα δυτικά του κεντρικού λιμανιού, το οποίο προστάτευε στην αρχαιότητα. Η σημασία της είναι διττή, διότι αφενός ήταν ο προμαχώνας του λιμανιού και μία από τις δύο εισόδους του τειχισμένου Πειραιά (η δεύτερη ήταν οι «Αστικές Πύλες») κι αφετέρου διασώζει σημαντικές πληροφορίες για την οχυρωματική αρχιτεκτονική όπως αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε από τον 5ο ως τον 3ο αιώνα π.Χ.

Στο χώρο πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά. Το έργο χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά) και είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ