Ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης εξέφρασε την ενόχλησή του για την ερμηνεία κομματιών του από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στην «συναυλία εν κινήσει» που έδωσε η δημοφιλής τραγουδίστρια πάνω σε ένα φορτηγό, το Σάββατο, στους δρόμους της Αθήνας.

 

Η συναυλία ξεκίνησε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, πέρασε από πολλές γειτονιές, στάθηκε έξω από νοσοκομεία αναφοράς ενώ σε κάποιο σημείο, το ανοικτό φορτηγό με τους μουσικούς έστριψε και στην Ηρώδου Αττικού, όπου ο πρωθυπουργός είχε βγει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. 

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Σταμάτης Κραουνάκης εμφανίστηκε ενοχλημένος και τόνισε πως έπρεπε να έχει ερωτηθεί τόσο ο ίδιος, όσο και η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου. «Αυτό που έγινε ήταν πολύ σιχαμερό και τώρα έχω έναν νόμιμο δρόμο να ακολουθήσω», πρόσθεσε ο μουσικοσυνθέτης.

  

«Η Άλκηστις σε όλη την πορεία της ήταν άνθρωπος της περιπέτειας, δραστήριος, πρωτοστάτησε στην δημιουργία μίας νέας παρουσίασης για τα τραγούδια, με ρίσκο και κόστος, για να ανοίξει η ομπρέλα των συνεργατών, να υπάρξει μία νέα αισθητική. Αλλά αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, έγινε βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος, συνέχισε, όσο κι αν γράφουν τα τσιράκια της κυβέρνησης. Έγινε οργανωμένη παραγωγή από την Τεχνόπολη, οπωσδήποτε εν γνώσει του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη (αλλά και εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου). Και η Άλκηστη «τον έδωσε» τον Κ. Μητσοτάκη, ότι τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης στον Μπακογιάννη να πάει το φορτηγό έξω από το Μαξίμου», είπε μεταξύ άλλων ο συνθέτης.

 

«Ηθικά, θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί εάν θέλω το τραγούδι μου να παιχτεί έξω από το Μαξίμου σε κατάσταση πανδημίας μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω, είναι σαφές. Θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί και εγώ και η Νικολακοπούλου. Τώρα, έχω έναν νόμιμο δρόμο που θα ακολουθήσω, είναι ήδη στα χέρια της δικηγόρου μου. Και θα διεκδικήσω με κάθε τρόπο μέχρι τελευταία ρανίδα την αμοιβή των 100.000-120.000 εργαζόμενων του μουσικού χώρου που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει φορμάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», κατέληξε ο συνθέτης. 

 

Τι είχε απαντήσει η Πρωτοψάλτη

 

Αντιδρώντας τόσο στα θετικά σχόλια όσο και στις επικρίσεις, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είχε ευχαριστήσει πριν λίγα 24ωρα «όλους τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία: Γιατρούς , νοσηλευτές, όλους όσους βοήθησαν και μας στήριξαν για να κρατηθεί η «ζωή μας» αυτές τις μέρες ,στους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μου που «άντεξαν»και αντέχουν ... Αυτό το πρωινό τρίωρο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ήταν συγκλονιστικό».

 

Ωστόσο για τους επικριτές της στα social media είχε σχολιάσει πως «το δηλητήριο που έσταξε από κάποιους που δεν "κατάλαβαν", ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς».