Ο παλιός κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers, Τζακ Σέρμαν, πέθανε σε ηλικία 64 ετών. 

 

Ο μουσικός είχε συνδεθεί άρρηκτα με το ντεμπούτο της αμερικανικής ροκ μπάντας, παίζοντας στο πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος "The Red Hot Chili Peppers". Μπήκε στο συγκρότημα το 1984 και ήταν εκεί για το πρώτο τουρ στις ΗΠΑ ενώ συνέγραψε τραγούδια και για το δεύτερο άλμπουμ τους. 

 

Red Hot Chili Peppers: Πέθανε στα 64 ο παλιός κιθαρίστας της μπάντας Τζακ Σέρμαν

 

Red Hot Chili Peppers: Πέθανε στα 64 ο παλιός κιθαρίστας της μπάντας Τζακ Σέρμαν

 

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του. «Η οικογένεια των RHCP θέλει να ευχηθεί στον Jack Sherman ένα απάνεμο ταξίδι στους επόμενους κόσμους που πέρασε», έγραψε η μπάντα στο Twitter. «Ήταν ένας μοναδικός τύπος και τον ευχαριστούμε για όλες τις καλές στιγμές, τις κακές και τις ενδιάμεσες». 

 

 

Ο Σέρμαν συνεισέφερε και σε επόμενα άλμπουμ του συγκροτήματος όπως το The Abbey Road EP και το Mother's Milk, ενώ συνεργάστηκε και με άλλους κορυφαίους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Bob Dylan και ο George Clinton.

 

 

 

 

Παρ' όλα αυτά το όνομά του δεν μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame μαζί με τα υπόλοιπα της μπάντας το 2012 καθώς είχε ήδη αποχωρήσει. Σε συνέντευξή του στο Billboard δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός, αποκαλύπτοντας πως είχε ζητήσει να τον συμπεριλάβουν. «Είναι πραγματικά επίπονο να βλέπεις όλους αυτούς του πανηγυρισμούς και να σε έχουν αποκλείσει».