Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, ένα νέο καλλιτεχνικό φεστιβάλ κάνει την εμφάνισή του στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας. Για 3 ημέρες, στα 4 διαφορετικά επίπεδα του τόπου συνάντησης Ανατολής-Δύσης Αγγέλων Βήμα, θα εναλλάσσονται μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, προβολές κινηματογραφικών ταινιών και εκθέσεις εικαστικών.

Πάνω από 50 δημιουργοί από 17 χώρες του κόσμου, όλοι τους μετανάστες που ζουν στην Αθήνα, συστήνονται στο ευρύ κοινό με έργα φτιαγμένα ή επιλεγμένα ειδικά για τη διοργάνωση.

Το Puzzle Festival, με επίκεντρο την Αθήνα, έρχεται να αναδείξει τα ετερόκλητα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της καλλιτεχνικής ταυτότητας μιας σύγχρονης μητρόπολης. Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει το πρώτο κομμάτι του παζλ της καλλιτεχνικής ταυτότητας της Αθήνας: έργα μεταναστών καλλιτεχνών από όλους τους τομείς της τέχνης: μουσική/ θέατρο/ χορό/ κινηματογράφο/ εικαστικά.

Αντίθετο προς τη λογική των μετακλήσεων ονομάτων από το εξωτερικό, το Puzzle Festival προτείνει και προβάλλει το σημαντικό έργο καλλιτεχνών από διαφορετικές εθνικότητες που ζουν στην πόλη μας, επιχειρώντας να φέρει στην επιφάνεια μια ουσιαστική πτυχή της πολυπολιτισμικής Αθήνας, η οποία αποτελεί πόλο έλξης ενός ισχυρού μεταναστευτικού κύματος την τελευταία εικοσαετία.

Με τη φετινή παρθενική του διοργάνωση, το Puzzle Festival εγκαθιδρύει ένα γόνιμο διάλογο γύρω από το πολιτιστικό τοπίο μιας σύγχρονης μητρόπολης και ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με το σύγχρονο «πολίτη του κόσμου», ο οποίος, περισσότερο από ποτέ απαιτητικός με την ψυχαγωγία του, αναζητά εξίσου την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία στις επιλογές του.

Ο μελλοντικός σχεδιασμός του Puzzle Festival αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνεργασίας με πόλεις του εξωτερικού, με απώτερο στόχο την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μιας διεθνούς πλατφόρμας παρουσίασης έργων από όλες τις κατηγορίες τέχνης, φτιαγμένων από καλλιτέχνες διαφορετικής πολιτισμικής προέλευσης.