Ο Sage Sohier επισκέφθηκε και φωτογράφισε καταφύγια εξωτικών ζώων, κέντρα διάσωσης άγριων ζώων όπου τα φροντίζουν και ύστερα τα αφήνουν ελεύθερα πίσω στην άγρια ​​φύση, διασώσεις σκύλων και γάτων και καταφύγια αγροτικών ζώων.

 

Πολλοί από τους ανθρώπους που απεικονίζονται εδώ έχουν αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής τους στη διάσωση ζώων. Η γλυκύτητα των ζώων, η όρεξή τους για ζωή και η προθυμία να συγχωρήσουν τους ανθρώπους και να συνυπάρξουν μαζί τους είναι αξιοσημείωτη και μπορεί να είναι η μόνη σωτηρία τους.

 

Ο Sage γράφει: «Τη δεκαετία του 1980 και του '90, όταν έβγαζα ασπρόμαυρες φωτογραφίες, φωτογράφισα πολλούς ανθρώπους με τα ζώα τους. Από το 2008, αποφάσισα να επεκτείνω την προσέγγισή μου. Δουλεύοντας έγχρωμα, με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, άρχισα να συμπεριλαμβάνω όχι μόνο ανθρώπους με τα κατοικίδια ζώα τους, αλλά και άλλα είδη σχέσεων φροντίδας που έχουν οι άνθρωποι με τα ζώα. Φωτογράφισα σε καταφύγια για εξωτικά ζώα που είχαν μεγαλώσει σε αιχμαλωσία, διασώσεις άγριων ζώων, διασώσεις σκύλου και γάτας, καταφύγια αγροτικών ζώων και παραδοσιακά αγροκτήματα».

 

«Ανακάλυψα πολλές ασυνήθιστες και υπέροχες ιστορίες: φυλακισμένοι που φροντίζουν ζώα που έχουν διασωθεί σε μια φυλακή, ένα ζευγάρι που διασώζει και βρίσκει νέα σπίτια για κουνάβια που οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν επειδή μεγάλωσαν, ένας άντρας με προσθετικό πόδι που ειδικεύεται στη δημιουργία προσθετικών μελών για ζώα αγροκτήματος, γυναίκες που συγκεντρώνουν χρήματα για καταφύγια και άλλους σκοπούς ντύνοντας τα σκυλιά τους με περίτεχνα κοστούμια και ένα ζευγάρι που πούλησε τα πάντα και μετακόμισε σε ένα μικρό τρέιλερ κοντά στον αχυρώνα που στεγάζει τα διασωθέντα άλογα και τις κατσίκες τους».

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Η Τζάνις με αλπακά, Μασαχουσέτη, 2016.

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Η Τζέιντεν στο τραμπολίνο με την Κρίσι, Animal Tracks, Καλιφόρνια, 2019

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
H Πέγκι με τον Πόε το κοράκι στο Wildlife Rescue Inc, Νέο Μεξικό, 2013: Η Πέγκι είναι εθελόντρια στο κέντρο Διάσωσης Άγριας Ζωής και φροντίζει τραυματισμένα πτηνά στο σπίτι της ενώ αναρρώνουν. Εάν δεν μπορούν να απελευθερωθούν πίσω στη φύση, εκείνη και άλλοι εθελοντές ενεργούν ως κηδεμόνες τους.

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Ο Ριτς με ένα διασωθέν γουρούνι, Τενεσί, 2018: Ο Sage βρήκε το Pig Preserve, ένα καταπληκτικό καταφύγιο 100 στρεμμάτων για ​​οικόσιτα και άγρια γουρούνια που περιφέρονται ελεύθερα και επιλέγουν τις δικές τους κοινωνικές ομάδες. Τα γουρούνια που έχουν διασωθεί έχουν εγκαταλειφθεί, κακοποιηθεί ή παραμεληθεί, έχουν διαφύγει από εργοστάσια, σφαγεία ή εργαστήρια που τα είχαν για πειραματόζωα.

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Οικογένεια με παπαγάλο μακάο, φλαμίνγκο, γάτες και σκύλο, Φλόριντα, 2013.

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Ο Ντόναλντ και η Μπρέντα με κουνάβια και ένα λαγωνικό στη Φλόριντα, 2015.

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Ο Ρόνι με τον Λουίτζι, έναν μικρόσωμο γάιδαρο για τον οποίο έφτιαξε ένα προσθετικό πόδι, Φλόριντα, 2015: Ο Ρόνι Γκρέιβς είναι ιδιοκτήτης της Veterinary Inclusive Prosthetics and Orthotics στη Φλόριντα. Φτιάχνει προσθετικά άκρα για ζώα που υποφέρουν από τραυματισμούς, ασθένειες ή γενετικές ανωμαλίες.

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Η Τζούντι με τον Τσάρλι το τσιτάχ, Panther Ridge Conservation Center, Φλόριντα, 2013: «Ήταν κρίση μέσης ηλικίας» είπε η Τζούντι, όταν τη ρώτησα πώς πέρασε από την ιππασία που ήταν αναβάτρια στη διάσωση μεγάλων γατών. «Μόλις πήρα την πρώτη μου γάτα, τη Σαμπρίνα, αυτό ήταν - κόλλησα». Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της φιλοξενεί τώρα περισσότερες από 20 μεγάλες γάτες, όπως τσιτάχ, τζάγκουαρ, λεοπαρδάλεις, πάνθηρες, κ.ά.

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Ο Μπομπ παλεύει με έναν αλιγάτορα, καταφύγιο άγριας ζωής Everglades Outpost, Φλόριντα, 2014.

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Φίδι, γάτα και μια μαϊμού συγκατοικούν, Φλόριντα, 2014.

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Η Λόρι με ένα άλογο και ένα κατσικάκι, Redemption Rd Rescue, Τενεσί, 2018.

 

O μαγικός δεσμός ανθρώπων και ζώων
Η Μπέβερλι στο κρεβάτι με ένα γουρούνι, Κέντρο Διάσωση Χοίρων, Φλόριντα, 2015

 

Το βιβλίο Peaceable Kingdom: The Special Bond between Animals and Their Humans είναι διαθέσιμο εδώ.