Πέθανε ο συνθέτης του «Χάλι γκάλι»

 

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Γεράσιμος Λαβράνος, συνθέτης του "Χάλι Γκάλι" με τη φωνή της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ο Λαβράνος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα το 1935 και ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική παίζοντας κόρνο σε ηλικία μόλις 11 ετών, στην φιλαρμονική Εταιρεία «Ν. Μάντζαρος». Παρότι αρχικά φαινόταν ότι η πορεία του θα είναι στην κλασική μουσική, τον συνάρπασε η τζαζ, όταν στο σπίτι του δασκάλου του Σπύρου Μεταλληνού ανακάλυψε  κάποιες παρτιτούρες του Γκέρσουιν και του Κόουλ Πόρτερ

 

 Ο Λαβράνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα και από μικρό παιδί ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση με εξαιρετικούς δασκάλους. Στα 11 χρόνια του έπαιζε κόρνο στη Στη συνέχεια πήρε θεωρητικά μαθήματα και μαθήματα πιάνου. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα αφιερωνόταν στην κλασική μουσική, ανακάλυψε στο σπίτι του δασκάλου του, και άρχισε να συναρπάζεται από τη τζαζ.

 Στον κινηματογράφο επένδυσε με τη μουσική του 25 περίπου ταινίες, επτά της Φίνος Φιλμ, με τελευταία την «Αγώνα Χωρίς Τέλος» το 1979.

 

Τραγούδια του ερμήνευσαν γνωστοί τραγουδιστές όπως ο Σώτος Παναγόπουλος, η Γιοβάνα, η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Βογιατζής, η Πόπη Αστεριάδη, η Καίτη Χωματά και η Τζένη Βάνου, στην οποία μάλιστα έδωσε και το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο.

 

 

Το 2007 το περιοδικό «Jazz & Jazz» τον συμπεριέλαβε στους κορυφαίους μουσικούς της exotica mood.

 

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 15:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.