Περάστε μία μαγική νύχτα στο Σινικό Τείχος - Ο μεγάλος διαγωνισμός της Airbnb (φωτογραφίες)

Περάστε μία μαγική νύχτα στο Σινικό Τείχος - Ο μεγάλος διαγωνισμός της Airbnb (φωτογραφίες) Facebook Twitter
0

Το Σινικό Τείχος προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο αλλά φέτος, για πρώτη φορά μετά από αιώνες, θα μετατραπεί από επιβλητικό, αρχαίο σύνορο σε έναν «μαγικό» χώρο τουριστικής φιλοξενίας.  

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων AirBnb λάνσαρε τον διαγωνισμό «Μία νύχτα στο Σινικό Τείχος», από τον οποίο θα αναδειχτούν τέσσερις νικητές, που θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν με την παρέα τους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο πύργο στο Τείχος. 

Όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό καλούνται να απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις: «Γιατί είναι σημαντικό να ξεπερνάμε τα τείχη ανάμεσα στις διαφορετικές κουλτούρες; Πως θα δημιουργούσατε νέους δεσμούς;».

Ένα πάνελ κριτών θα αξιολογήσει τις απαντήσεις, που θα πρέπει να δοθούν σε λιγότερους από 550 χαρακτήρες.

Η ιστοσελίδα έχει αναρτήσει ήδη της εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον επιπλωμένο πύργο με όλες τις ανέσεις για τους επισκέπτες - όλες εκτός από τη στέγη, καθώς το ταβάνι έχει από χρόνια καταρρεύσει, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους μία μοναδική θέα στον ουρανό. 

Περάστε μία μαγική νύχτα στο Σινικό Τείχος - Ο μεγάλος διαγωνισμός της Airbnb (φωτογραφίες) Facebook Twitter
Περάστε μία μαγική νύχτα στο Σινικό Τείχος - Ο μεγάλος διαγωνισμός της Airbnb (φωτογραφίες) Facebook Twitter

Μετά τη δύση του ηλίου, οι νικητές θα απολαύσουν ένα γκουρμέ δείπνο αρκετών πιάτων, εμπνευσμένο από την κινεζική κουζίνα, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. 

Την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν, με την αυγή, για μία πεζοπορία στην εξοχή, μαθαίνοντας για το Μεγάλο Σινικό Τείχος από ιστορικούς. 

Στη συνέχεια θα έρθουν σε επαφή με ορόσημα της κινεζικής παράδοσης όπως η τέχνη της σφραγίδας και η καλλιγραφία, στο πλαίσιο του προγράμματος "Airbnb's Experiences".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Airbnb, στόχος της καμπάνιας είναι να προωθήσει τον βιώσιμο τουρισμό στην Κίνα, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες για τη διατήρηση του μνημείου και της κινεζικής κληρονομιάς γενικότερα. 

«Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με ιστορικούς και συντηρητές στο Πεκίνο, για να προσφέρουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία στον κόσμο», σχολιάζει ο Νέιθαν Μπλετζάρζικ, συνδριτής και πρόεδρος του κινεζικού τμήματος της Airbnb.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 11 Αυγούστου και οι νικητές θα πρέπει να φροντίσουν να είναι ελεύθεροι από τις 3 έως 9 Σεπτεμβρίου, που θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Πεκίνο και από εκεί στον ειδικά διαμορφωμένο πύργο του Μεγάλου Τείχους. 

Περάστε μία μαγική νύχτα στο Σινικό Τείχος - Ο μεγάλος διαγωνισμός της Airbnb (φωτογραφίες) Facebook Twitter
Περάστε μία μαγική νύχτα στο Σινικό Τείχος - Ο μεγάλος διαγωνισμός της Airbnb (φωτογραφίες) Facebook Twitter

Με πληροφορίες από CNN

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.