Η καταστροφή του πολιτισμού μας είναι ο στόχος των τζιχαντιστών, δηλώνει ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας Πασκάλ Μπρυκνέρ, σε σχόλιο του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, στην εφημερίδα Le Figaro.

 

Γράφει ο Μπρυκνέρ: «Το θράσος των εγκληματιών γίνεται μεγαλύτερο. Αντιλαμβανόμαστε ότι επτά άνδρες μπορούν να σκοτώσουν 120 ανθρώπους με απόλυτη αποφασιστικότητα, ότι μια χούφτα ατόμων μπορεί να έχει απεριόριστη εξουσία να βλάψει. Εκείνοι που σκότωσαν ήθελαν να πεθάνουν. Είπαν στα θύματά τους: Κοιτάξτε με.! Γι 'αυτούς, το να σκοτώσουν και το να πεθάνουν είναι η ίδια πράξη. Βεβαίως, είμαστε εντελώς αβοήθητοι σε  αυτή την μηδενιστική οργή. Έχουμε αστυνομικές και στρατιωτικές αντιδράσεις, αλλά πώς να αντιμετωπίσεις έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στην ευχάριστη θέση να πεθάνει. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι βρίσκονται σε μια αποκαλυπτική διάσταση, μια μεσσιανική εσχατολογία της αιματοχυσίας. Γι 'αυτούς, ο θάνατος είναι η ζωή. Θέλουν να τιμωρήσουν αυτούς που ακούν μουσική, που πηγαίνουν στο εστιατόριο, που καπνίζουν, γιατί πιστεύουν ότι κάνουν κάτι το παράνομο. Οι γυναίκες που περπατούν μόνες τους στο δρόμο, θεωρούνται γι' αυτούς πόρνες».

«Μια νεολαία που θέλει να απολαύσει τη ζωή, αντιμετωπίζει μια νεολαία που θέλει να βουτήξει στο θάνατο. Αν ήταν ένας στρατός, θα ξέραμε πώς να τον πολεμήσουμε. Αλλά είναι ένα μυστικό κύτταρο πολύ αποφασισμένο» γράφει ο Μπρικνέρ.

 

Κλείστε τζαμιά και ασκήστε διώξεις στους  κήρυκες του μίσους

 

Σημειώνει ακόμα  ότι θα πρέπει να ανασταλούν αμέσως οι συνταγματικές ελευθερίες των φυλακισμένων τζιχαντιστών, να κλείσουν τζαμιά όπως συνέβη στην Τυνησία και να ενισχυθεί άμεσα η επιτήρηση του Ισλάμ στη Γαλλία. Τα ύποπτα άτομα  θα πρέπει να θεωρούνται ένοχα και να τιμωρούνται με απέλαση ή φυλάκιση, να διωχθούν οι ιεροκήρυκες που υποκινούν το μίσος ή καλούν σε ιερό πόλεμο.

 

Σε σύγκριση με την επίθεση του Ιανουαρίου στο Charlie Hebdo,  ο συγγραφέας σημειώνει ότι «τουλάχιστον τότε οι επιθέσεις είχαν μια επίφαση ορθολογισμού.  Έπρεπε να εξαλείψουν όσους είχαν γελοιοποιήσει τον προφήτη. Αυτή τη φορά, δεν υπάρχει κανένα σύμβολο. Κατηγορούν τους ανθρώπους επειδή υπάρχουν. Είναι ο πολιτισμός μας, η ανοικτή, ανεκτική και φιλελεύθερη κοινωνία που θέλουν οι καμικάζι να καταστρέψουν. Πάρα πολύ συχνά, δυστυχώς, με την ευλογία της υπερ-αριστεράς».