Το Τζόκερ με τον Χοακίν Φίνιξ ήταν αφορμή για τεράστιες ουρές στα σινεμά αυτό το Σαββατοκύριακο και μόλις έκανε το πρώτο του ρεκόρ, παρά το γεγονός πως η απεικόνιση της βίας στην ταινία είναι για πολλούς αμφιλεγόμενη.

 

Η ταινία της Warner Bros έφερε περίπου 93,5 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό το ποσό κάνει το Τζόκερ τον κάτοχο του ρεκόρ για το υψηλότερο άνοιγμα στην ιστορία του Οκτωβρίου. Η ταινία «διέλυσε» το ρεκόρ του Venom της Sony Pictures, το οποίο έφθασε τα 80 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Οκτώβριο. Το φιλμ εκτιμάται πως έκανε 234 εκατ. δολάρια σε όλο τον κόσμο. Η προβολή του Τζόκερ στην Ελλάδα, ήταν επίσης η αιτία που το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρχαν τόσο μεγάλες ουρές στις αίθουσες με τα εισιτήρια να είναι περιορισμένα για όσους δεν το είχαν εξασφαλίσει εγκαίρως.

 

Η κριτική του Θ. Κουτσογιαννόπουλου για τον Τζόκερ

Οι αντιδράσεις και το buzz γύρω από τη βία του έργου και το πώς ο Τοντ Φίλιπς απεικόνισε τη μετάβαση του φτωχού και περιθωριοποιημένου κλόουν, σε μανιακό δολοφόνο, λειτούργησαν μάλλον θετικά ως προς την προσέλευση του κόσμου. «Νομίζω ότι η αντιπαράθεση βοήθησε αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Paul Dergarabedian, ανώτερος αναλυτής των μέσων ενημέρωσης στο Comscore. «Έγινε ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Όλες οι συζητήσεις γύρω από την ταινία έδωσαν το λόγο που όλοι ήθελαν να τη δουν».