Ένα 17λεπτο τραγούδι για τη δολοφονία του JFK κυκλοφόρησε ο Αμερικανός τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν.

 

Όπως δήλωσε, το τραγούδι το είχε έτοιμο εδώ και λίγο καιρό, ενώ έρχεται στη δημοσιότητα οκτώ χρόνια μετά το τελευταίο του άλμπουμ.

 

Για χρόνια οι οπαδοί του Ντίλαν μιλούσαν με δέος για το «Highlands», ένα κομμάτι από το 1997, που είχε διάρκεια 16 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Τώρα, 23 χρόνια αργότερα, ο Ντίλαν ξεπερνά τον εαυτό του και κυκλοφορεί το «Murder most foul», με διάρκεια 16:57 και θέμα τη δολοφονία του Προέδρου Τζον Κένεντι το 1963.

 

Λεπτομέρειες για το τραγούδι δόθηκαν ελάχιστες και αυτές από τον ίδιο τον Ντίλαν, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

 

«Χαιρετίσματα σε όλους τους φαν μου και τους ακολούθους μου με ευγνωμοσύνη για τη στήριξη και την αφοσίωσή τους όλα αυτά τα χρόνια.

 

Αυτό είναι ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι που ηχογράφησα πριν από κάποιον καιρό και μπορεί να σας φανεί ενδιαφέρον.

 

Παραμείνετε ασφαλείς, παρατηρητικοί και ας είναι ο Θεός μαζί σας».

 

 

Το ενδιαφέρον του Ντίλαν για τη δολοφονία Κένεντι δεν είναι καινούργια υπόθεση. Χρονολογείται από τότε που συνέβη, το 1963.

 

Στη βιογραφία του «Bob Dylan: No Direction Home» του Robert Shelton, αναφέρει ένα περιστατικό που συνέβη τρεις μήνες μετά τη δολοφονία, όταν ο τραγουδιστής και οι συνάδελφοί του έκαναν παράκαμψη στο Dealey Plaza και «κατευθύνθηκαν στο μονοπάτι του Κένεντι. Εκτίμησε τη θεωρία ότι ο Όσβαλντ ενήργησε μόνος του και άρχισε να συμπεριφέρεται σαν ντετέκτιβ».

 

Σύμφωνα με το τραγούδι, η δολοφονία Κένεντι, «εκεί μπροστά στα μάτια όλων, είναι το καλύτερο μαγικό κόλπο».

 

Με πληροφορίες του Variety