Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή απονεμήθηκε το φετινό βραβείο «Δημήτρης Χορν» όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο.

 

Το ετήσιο βραβείο απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

 

Ο φετινός νικητής βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

 

 

O Κωνσταντίνος Μπιμπής είναι ο νικητής του βραβείου «Δημήτρης Χόρν»
Στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» ο Κωνσταντίνος Μπιμπής παρέλαβε τον σταυρό από τον περσινό νικητή Αργύρη Πανταζάρα.

 

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» απονεμήθηκε για 17η χρονιά φέτος.

Οι τρεις άλλοι υποψήφιοι ήταν οι :

  • Γιώργος Κατσής. Για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και Άγγελος από το πανάρχαιο δράμα» (σύλληψη-σκηνοθεσία: Αργύρης Πανταζάρας, Φεστιβάλ Αθηνών/Μικρή Επίδαυρος).
  • Γιάννης Νιάρρος. Για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ, στο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία» (θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης, Εθνικό Θέατρο/Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»).
  • Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης» (σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος, Ακαδημία Πλάτωνος).

 

Το βραβείο είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός και περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο. Στην εκδήλωση που έγινε στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» έδωσε το παρών και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

 


«Είναι τιμή να παραλαμβάνω αυτό το σπουδαίο βραβείο. Δεν έχω ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο να σας πω, μόνο ότι η συγκυρία της βράβευσης είναι ευτυχής γιατί η παράστασή μας "Το δέντρο του Οιδίποδα" μόλις επέστρεψε από την Πορτογαλία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει για τη Ν. Κορέα» ανέφερε κατά τη βράβευση του ο Κων. Μπιμπής σημειώνοντας πως η θεατρική ομάδα Ιδέα ανέλαβε τη διαχείριση του Θεάτρου 'Αλφα από τον Στέφανο Ληναίο.